Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Nokia rust T-Mobile uit met 5G-infrastructuur

Nokia zal de basis leggen voor T-Mobile om een ​​5G-netwerk te bouwen nadat de twee bedrijven een deal van $ 3,5 miljard hebben gesloten.

Dankzij de meerjarige overeenkomst zal Nokia end-to-end 5G-technologie, -software en -diensten leveren, waarmee de mobiele operator wordt ondersteund bij zijn inspanningen om klanten een 5G-netwerk te bieden.

Nokia zal ook helpen bij de opbouw van het 5G-netwerk van T-Mobile in de VS met 600 MHz en 28 GHz millimetergolf 5G-mogelijkheden die voldoen aan de nieuwe 3GPP 5G draadloze standaarden.

“We zijn allemaal bezig met 5G”, zegt Neville Ray, chief technology officer bij T-Mobile. “Elke dollar die we uitgeven is een 5G-dollar, en onze overeenkomst met Nokia onderstreept het soort investering dat we doen om klanten te voorzien van een mobiel, landelijk 5G-netwerk.”

Daartoe zal T-Mobile meerdere producten inzetten in het 5G-serviceportfolio van Nokia, waaronder commerciële radioplatforms AirScale en Cloud Core, AirFrame-hardware, CloudBand-software, SON en 5G Acceleration Services.

De twee bedrijven zijn overeengekomen om de volgende generatie connectiviteitsdiensten te ontwikkelen, testen en lanceren, gericht op slimme steden, overheidsinstanties en sectoren zoals nutsbedrijven, transport, gezondheidszorg, productie, detailhandel en landbouw.

“Nokia en T-Mobile zullen de wijdverbreide uitrol van 5G-diensten in de VS stimuleren”, zegt Ashish Chowdhary, Chief Customer Operations Officer van Nokia.

“Dit is een bewijs van de sterke en productieve samenwerking tussen onze bedrijven, die de afgelopen maanden verschillende belangrijke technologische mijlpalen heeft bereikt en ons nu in staat stelt om van 5G een commerciële realiteit te maken.”

De race om 5G te ontwikkelen en in te zetten zorgt ervoor dat de technologie steeds verder werkelijkheid wordt. Sommige schattingen suggereren dat het in 2020 beschikbaar zal zijn, maar anderen suggereren dat het pas in 2025 beschikbaar zal zijn. Tientallen jaren batterijlevensduur voor sensoren en zeer responsieve en betrouwbare netwerken voor klanten.

T-Mobile is de nieuwste mobiele operator die een investering in 5G aankondigt, terwijl Nokia concurreert met providers als Ericsson en Huawei, die beide op zoek zijn naar nieuwe manieren om hun 5G-activiteiten uit te breiden.

Vorige week nog heeft de Britse regering voorstellen aangekondigd om tegen 2025 breedbandglasvezel in heel Groot-Brittannië uit te rollen, waarmee de basis wordt gelegd voor een 5G-toekomst.

Afbeelding: Shutterstock