Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Nvidia Shield TV-test

Met de Shield Android TV heeft Nvidia de krachtigste mediastreamer tot nu toe ontwikkeld. Als je het alleen maar een mediastreamer noemt, zou je een slechte dienst bewijzen. De 4K-ready Android TV-aangedreven settopbox is ook een gameconsole met voldoende verwerkingskracht voor het spelen van Android-games en de mogelijkheid om pc-titels via internet te streamen.

Ontwerp en accessoires

De Shield TV is iets groter dan een dvd-doosje, maar heeft een taps toelopend ontwerp waarbij de ene hoek dikker is dan de andere. Horizontaal gelegd is de bovenkant een mix van mat en glanzend zwart plastic met hoekige lijnen, een subtiel nVidia-logo en een gloeiende LED.

^ Alles wat je maar kunt wensen in een mediastreamer, inclusief de uiterst belangrijke microSD-kaart voor opslaguitbreiding

Aan de achterkant bevindt zich de uiterst belangrijke HDMI 2.0-uitgang voor 4K-video, evenals twee USB3-poorten waarmee u externe opslagapparaten kunt aansluiten. Naast het geïntegreerde 802.11ac WLAN is ook Gigabit Ethernet inbegrepen.

Het basismodel van £ 150 bevat 16 GB flash-opslag, maar dankzij de microSD-kaartsleuf kun je indien nodig meer capaciteit toevoegen. Dit is de reden waarom de £ 220 Shield TV Pro er niet uitziet als een fantastische prijs. Je krijgt misschien een harde schijf van 500 GB, maar het voelt erg overdreven voor een mediaspeler die voornamelijk is ontworpen voor streaming in plaats van voor lokale inhoud. Als er extra accessoires bij de Pro werden geleverd, zou het verleidelijker kunnen zijn, maar zoals de zaken er nu voorstaan, ben je beter af met de standaardconfiguratie.

Nvidia Shield TV-gamepad

^ De Nvidia-gamepad is niet zo comfortabel als een Xbox- of PS4-pad, maar hij klaart de klus

Er wordt standaard een gamepad meegeleverd, die de gaming-focus van Nvidia laat zien en de opname van de Tegra X1-processor van het bedrijf rechtvaardigt – een chip die voor een traditionele mediastreamer een complete overkill zou zijn. De.

Eigenaren van Nvidia’s eerdere Shield-apparaten, b.v. B. de Shield-tablet, ken de gamepad. Het voldoet aan de consolebedieningsnormen en is voorzien van dubbele analoge sticks, knoppen aan de voorzijde en op de schouder gemonteerde triggers. Het is een controller van hoge kwaliteit en vooral comfortabel in gebruik. De standaard Android-navigatiebedieningen bevinden zich in het midden van de pad. Aan de onderkant bevinden zich een touchpad en volumeknoppen. Het touchpad werkt niet op Android TV. Het is een overblijfsel van de Shield-tablet, aangezien Nvidia het ontwerp alleen maar hergebruikte. De koptelefoonaansluiting is handig voor privé luisteren, zodat je niemand in huis stoort. Hij wordt opgeladen via een micro-USB-poort en Nvidia schat dat je ongeveer 40 uur plezier zult hebben met één keer opladen.

De Shield TV Bluetooth-afstandsbediening (ongeveer £ 40) is als optie verkrijgbaar, maar kan nodig zijn als u Shield TV als uw belangrijkste mediahub wilt gebruiken. Hoewel je door de Android TV-interface kunt navigeren en de gesproken zoekfunctie perfect kunt gebruiken met de gamepad, is het omslachtiger en omslachtiger. De Bluetooth-afstandsbediening is een elegante en lichtgewicht afstandsbediening die dankzij het geborstelde metalen oppervlak prettig in de hand ligt.

Nvidia Shield TV-afstandsbediening

^ Het is jammer dat de afstandsbediening niet standaard is, want hij is geweldig voor kanaalsurfen

Er is vierwegnavigatie om de Android TV-interface te omzeilen. De focus ligt echter op de microfoonzoekknop. Een verticale, aanraakgevoelige pad eronder regelt het volume door op en neer te vegen. Er is nog een eigen hoofdtelefoonaansluiting in de basis. De gebruikelijke Android Back- en Home-knoppen zijn ook beschikbaar. Het thema is afkomstig van Google UI voor Android 5.0-materiaal. Omdat Nvidia simpelweg de gamepad van de Shield Tablet heeft hergebruikt, zijn er vóór Lollipop markeringen voor de Android-navigatieknoppen aanwezig.

Je kunt ook de optionele verticale standaard kopen (voor £ 25) als je de Shield TV niet in je AV-rek wilt plaatsen, maar hem op het scherm wilt weergeven. De Shield TV zelf ziet er zeker aantrekkelijk genoeg uit om naast je tv een prominente plaats in te nemen, dus ik zie de aantrekkingskracht. De standaard is voorzien van een speciale, op wrijving gebaseerde lijm die hem stevig op het oppervlak bevestigt waarop u hem plaatst.