Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Om het Argentijnse landenrisico te vermijden, wenden spaarders zich tot apps die dollarrendementen opleveren

Deze platforms beleven hun stralende moment met hoogteverschillen tot wel vijf keer. Wat zijn de oorzaken van het fenomeen en de voordelen die deze bedrijven bieden?

De Argentijnse economie kreeg woensdag te maken met een scherpe appreciatie van de wisselkoers, waardoor de dollar boven de 60 pesos steeg en het landenrisico boven de 2.100 basispunten uitkwam. Zelfs de aankondiging van maatregelen door de nieuwe minister van Economische Zaken, Hernán Lacunza, kon de schok op de markten niet bekoelen.

In sommige thuisbankierenwinkels die buiten kantooruren open waren, steeg de prijs zelfs met 1 tot 2 pesos ten opzichte van de slotkoers die door de Centrale Bank werd gerapporteerd. Hetzelfde gebeurde bij digitale banken en online uitwisselingen.

“Er was bijna geen verkoop, de markt bewoog heel weinig. Er is veel voorzichtigheid geboden”, zegt een van de BCRA-gecertificeerde valutaverkoopwebsites. ‘Je moet wachten tot maandag,’ zeiden ze iProUP van een ander virtueel ruilhuis.

Ook bij de ‘traditionele’ banken was er, op enkele uitzonderingen na, weinig beweging. De spaarders spelen wacht maar afvooral de kleintjes. “Degenen die pesos hadden, kochten al na 12 augustus”, merkten deze media op vanuit een virtuele entiteit.

Het beeld voor ‘Investment 4.0’, bestaande uit digitale platforms om op buitenlandse activa te wedden, was precies het tegenovergestelde:

– Beleggingen in activa buiten het land: in de vorm van aandelen en obligaties, die een stijging tot vier keer optekenden

– Vastgoedcrowdfunding: aankoop van een ‘stuk’ onroerend goed in het buitenland voor maximaal vijf keer dat bedrag

– Virtuele valuta: de aankoop van digitale valuta is vervijfvoudigd

Deze “Lente” is jouw uitleg over verschillende onderwerpen. Ten eerste: ontsnappen aan de Argentijnse risico’s: zoals aandelen van Amerikaanse bedrijven, activa in het buitenland en valuta’s zoals Bitcoin.

Ten tweede om meer rendement te behalen dan alleen het kopen van dollars, maar om winstgevendheid in harde valuta te bereiken, vooral voor spaarders die op zoek zijn naar een ontvangstbewijs en op korte termijn geen geld nodig hebben.

Ten derde de opportuniteitskosten van de bedrijven die deze diensten leveren. “We hebben van de economische situatie geprofiteerd om meer te adverteren op sociale netwerken en media. We weten dat het tijd is dat mensen meer toevlucht zoeken tot de fragiele lokale situatie”, zeggen ze vanaf een belangrijk investeringsplatform.

Activa in het buitenland

Platforms die wedden op de activa van andere landen uit Argentinië beleven hun moment van glorie. Quiena is er één van en heeft zich inmiddels aangemeld:

– Viervoudig voorschot

– 300% groei in nieuwe accounts

“We hadden de grootste klus sinds de STEP in onze korte geschiedenis. We zouden willen dat het gebeurde in een context van stabiliteit en niet van angst”, zegt hij. iProUP Nicolás Galarza, CEO van het bedrijf geregistreerd bij de National Securities Commission (CNV).

Het bedrijf, dat tot de “Top 5” makelaars van het land behoort, is trots iProUP Gebeurtenissen als “dwingen beleggers om het belang van een gediversifieerde en evenwichtige portefeuille te onthouden.”

Hoewel ze in Quiena geen minimumbedrag stellen, wordt aanbevolen om minimaal $ 1.000 toe te wijzen.

“Vandaag is de gemiddelde rekening $3.500. Er zijn klanten met $500 en anderen met $250.000, meestal spaarders die nog niet eerder in aandelen hadden belegd”, voegt hij eraan toe.

Andere platforms om in het buitenland te investeren zijn SeSocio, maar dan met de crowdfunding-methode: gebruikers die deelnemen aan de pool van de aankoop van een actief zoals een onroerend goed en vervolgens de winst uit hun inkomsten of verkopen delen.

Dit kunnen ook andere soorten weddenschappen zijn, variërend van bijvoorbeeld merkfranchises tot distributiewagens of geldautomatennetwerken.

Guido Quaranta, CEO van SeSocio, wijst erop iProUP dat de activiteit sinds de STEP is geregistreerd. Op het platform zijn geen minimumbedragen vereist en de registratie gebeurt online: iedereen boven de 18 jaar staat ingeschreven met een identiteitsbewijs en een bewijs van inkomen. Het geld kan worden gerouteerd via bankoverschrijvingen, creditcards en zelfs virtuele valuta.

“Gebruikers kopen tokens of kleine aandelen in verschillende activa in verschillende delen van de wereld”, zegt Quaranta.

In zijn visie voelen Argentijnen zich aangetrokken tot deze modaliteit omdat “zelfs als het project misgaat, het bezit zijn waarde behoudt. Op deze manier wordt het risico op geldverlies verkleind en wordt het bezit, indien nodig, verkocht”.

Daarnaast beschikt het platform over een secundaire markt waar het zijn deelname aan een project op de markt kan brengen. “De mensen die er het meest van profiteren zijn degenen die niet de mogelijkheid hebben om een ​​rekening te hebben, advocaten en accountants in het buitenland”, vat Quaranta samen.

In dit geval zetten Argentijnen zwaar in op projecten die aan dollars zijn gekoppeld, zoals cryptocurrencies die in deze valuta zijn genoteerd. aan de vastgoedsector en bedrijven in de Verenigde Staten.

“We hebben bijvoorbeeld een vastgoedproject in Vaca Muerta en een ander om te investeren in jachten in Miami: investeerders worden eigenaar van de boot en innen de huur die deze oplevert als deze wordt verhuurd”, voegt hij eraan toe.

“4.0” stenen

Investeren in onroerend goed is een van de veiligste manieren om uw spaargeld te beschermen. De Argentijnen hebben deze les geleerd ten koste van verschillende crises. Het is dan ook niet verrassend dat crowdfunding van onroerend goed (“vaquita” van geld om activa te kopen) in het land toeneemt.

Eén platform dat dit model gebruikt is Crowdium, dat een scherpe stijging in het aantal geregistreerde gebruikers heeft gezien nadat veel Argentijnen ontdekten dat het post-STEP-uitwisselingsscenario ingewikkeld was.

“Het aantal aangemaakte accounts is woensdag vervijfvoudigd”, zegt hij. iProUPDamián Lopo, CEO van het bedrijf, voegt hieraan toe: “Er was een gemiddeld ticketverlies van 25% omdat gewichten nu voor minder dollars kunnen worden ingewisseld.”

Volgens de manager zijn er enkele gebruikers die tot $100.000 uitbetalen, hoewel je ook met $1.000 kunt meedoen. “Dus niet alleen de winstgevendheid van iemand die zijn spaargeld in Amerikaanse dollars heeft uitgegeven, is in evenwicht, maar ook de voordelen van het bedrijf”, zegt Lopo.

“Als je hebt geïnvesteerd in een gebouw in een waterput, zal dat bij verkoop een toegevoegde waarde hebben van 30% of 40%. Dit wordt niet alleen bereikt door de stijging van de wisselkoers, maar ook door de stijging van de waarde van het bedrijf”, voegt hij eraan toe.

In het profiel van de spaarder staat dat dit model ideaal is voor iedereen die “wil beleggen en zich nergens zorgen over hoeft te maken, want dan kijk je simpelweg naar de ontwikkeling in de tijd en met absolute zekerheid.”

Op dit punt merkt hij op dat Crowdium een ​​van de weinige bedrijven in de vastgoedsector is waarvan het kapitaal wordt gecontroleerd door een openbare trustee die is goedgekeurd door de CNV, die “het hoogste niveau van transparantie en veiligheid biedt dat vereist is door de Argentijnse wet.”

Als je dollars erin stopt, heb je bitcoins

Argentinië is een van de meest actieve landen ter wereld op het gebied van virtuele valuta. Het tijdschrift Forbes rangschikte Buenos Aires zelfs als de tweede stad ter wereld met de grootste handel in deze activa.

Het begon in het tijdperk van de ‘valutaaandelen’ in 2011, maar evolueerde en professionaliseerde vervolgens totdat het een belangrijk aandeel had in het Argentijnse fintech-ecosysteem.

“Het kopen van Bitcoin was uit de hand gelopen: de afgelopen dagen is het vier keer zo groot geworden”, onthult hij iProUP Matías Bari, CEO en mede-oprichter van Satoshi Tango, een van de belangrijkste virtuele wisselkantoren van het land.

Het management stelt dat het gemiddelde bedrag per transactie 30.000 pesos bedraagt ​​en voegt eraan toe: “Hoewel er transacties waren van mensen die eerder hadden geopereerd, waren minstens 20% mensen zonder Bitcoin-ervaring”, voegt hij eraan toe.

De maximale piek werd echter geregistreerd in de week van PASS, toen er meer dan 275 Bitcoins werden verhandeld, wat neerkwam op ongeveer $2,3 miljoen.

Deze week zijn Argentijnen ook meer geïnteresseerd in Bitcoin, omdat de prijs van deze virtuele valuta de afgelopen twee weken is gedaald van $12.000 naar $10.000, en ook is gedaald naar andere digitale valuta.

Bari merkt op dat veel gokken omdat je met virtuele valuta tot 20% winst per dag kunt maken als je let op de schommelingen die doorgaans met dit soort valuta gepaard gaan. Daarom raadt hij aan om niet meer te investeren dan je bereid bent te verliezen.

Bij het bepalen van het type spaarder merkt Bari op dat deze tussen de 20 en 40 jaar oud zijn. “De 20 heeft minder opslagcapaciteit dan de 40, wat op zijn beurt betekent minder technologiebeheer”, legt hij uit.

De wapens van de Argentijnse middenklasse waren dus niet langer alleen op de dollar gericht, maar op zoek naar alternatieven die rendement boden in harde valuta. Het is een moeilijke situatie, maar je moet nieuwe recepten vinden om niet te bezwijken voor het “Argentijnse risico”.