Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Omkeerbaar USB-poortontwerp voltooid

Het ontwerp voor een nieuw type omkeerbare USB-kabel is voltooid en is nu klaar voor massaproductie.

De nieuwe Type-C-kabel is ontworpen om robuust genoeg te zijn voor zowel mobiele apparaten als slankere apparaten. De omkeerbaarheid ervan lijkt sterk op die van Apple’s eigen bliksemkabel voor nieuwere iPhones en iPads. Mocht Apple deze technologie adopteren, dan zouden toekomstige Lightning-kabels aan beide uiteinden omkeerbare connectoren kunnen hebben.

De Type-C-poort is ongeveer even groot als de Micro USB 2.0 Type-B-poort en heeft een poortgrootte van 8,4 x 2,6 mm. Bij 10Gbps zal het echter vergelijkbaar en compatibel zijn met SuperSpeed ​​USB. Het ondersteunt ook USB Power Delivery tot 100 W. Dit omvat ook extra ondersteuning voor schaalbaar opladen van stroom en andere toekomstige USB-prestatievereisten.

De nieuwe Type-C-connectoren zijn echter niet compatibel met bestaande Type-A-, Type-B- en Micro-B-connectoren, dus gebruikers hebben adapters of nieuwe apparaten nodig om ze te gebruiken.

De specificaties zijn nu doorgestuurd naar het USB Implementers Forum (USB-IF), dat een compliance- en certificeringsprogramma voor nieuwe kabels en connectoren zal opzetten.

“De belangstelling voor de USB Type-C-connector is niet alleen mondiaal, maar ook in alle sectoren”, zegt Brad Saunders, voorzitter van de USB 3.0 Promoter Group.

“Vertegenwoordigers uit de pc-, mobiele, auto- en IoT-industrie hebben onze deur opengegooid om deze nieuwe standaard te verwachten. Deze specificatie is het resultaat van uitgebreide samenwerking tussen marktleiders om de volgende generatie USB-connector te standaardiseren als een duurzame, robuuste oplossing. “

Alex Peleg, vice-president van de Platform Engineering Group bij Intel, zei dat de volgende generatie USB-technologie “de deur opent voor de uitvinding van een geheel nieuwe, superdunne klasse apparaten die consumenten nog niet eens hebben gezien.”

De USB Type-C-specificatie is te vinden op de USB Implementers Forum-website. In april werden de eerste afbeeldingen van de nieuwe connector gepubliceerd.