Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Omzeil CGNAT voor verbeterde snelheden

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Omzeil CGNAT voor verbeterde snelheden

CGNAT is een methode die door ISP’s wordt gebruikt om één openbaar IP-adres met meerdere klanten te delen. Dit betekent dat uw verkeer via hetzelfde IP-adres gaat als andere klanten, wat kan resulteren in lagere snelheden en verhoogde latentie. Een VPN kan CGNAT omzeilen door uw verkeer te coderen en via een server op een andere locatie te routeren. Dit geeft u een speciaal IP-adres en verbeterde snelheden.

De beste manier om ervoor te zorgen dat uw ISP Carrier Grade NAT (Cgnat) gebruikt, is door uw internetrouter aan te sluiten op Radio QTH. U kunt Cgnat uitschakelen in het paneel Aanpassen door Uitgeschakeld te selecteren voor inrichting. Omdat IPv4 minder efficiënt is, kunnen peer-to-peer gaming- en videoconferentietoepassingen moeite hebben om verbinding met elkaar te maken. Het is óf een probleemoplossend mechanisme, óf een gevaar. Gaming-, audio- en videoverbindingen en audio- en videoverbindingen zijn alleen beschikbaar via eenrichtingsverkeer. Als u ervoor kiest de Dienst niet te gebruiken, verandert uw openbare IP-adres, tenzij u een statisch adres gebruikt.

Kun je doorsturen met Cgnat?

Krediet: supergebruiker

PureVPN’s speciale IP- en poortdoorschakeling, die op uw apparaat kan worden geconfigureerd, stelt u in staat poortinformatie door te sturen naar Xfinity CGNAT. Nadat u uw computer met de VPN-server heeft verbonden, kunt u de PureVPN-server gebruiken om port forwarding op uw computer in te schakelen.

Cgnat: Het goede, het slechte en het lelijke

Het kan gamen moeilijk maken omdat het latentie en jitter introduceert. Tijdens het spelen wissel je gegevens uit tussen je computer en de spelserver. In CGNAT moeten deze pakketten correct worden gerouteerd, wat enige tijd kan duren. Een router zoals CGNAT kan bij meerdere internetproviders worden gebruikt. Als u CGNAT gebruikt, moet u eerst een extra vertaallaag doorlopen voordat u uw pakketten naar de spelserver verzendt. Dit kan problemen veroorzaken tijdens het spelen. Voor het Starlink-systeem is het cruciaal dat routers zijn uitgerust met CGNAT. De CGNAT-router is ontworpen om met verschillende internetproviders te werken en is een voorbeeld van NAT op carrier-niveau. Als gevolg hiervan worden uw pakketten via de CGNAT-router gerouteerd in plaats van via uw normale router, waardoor latentie en jitter worden verminderd. Naast ISP’s en veel grote agenten worden IPv4 CGNAT-modules op grote schaal gebruikt in de meeste internetservicegebieden. Met CGNAT kunnen meerdere NAT-lagen over een groter gebied worden gelegd.

Heeft Cgnat invloed op gaming?

Omdat CGNAT latentie en jitter veroorzaakt, kan dit invloed hebben op gaming. Wanneer u speelt, verzendt u gegevens tussen uw computer en de spelserver. Vanwege de extra stappen die nodig zijn om deze pakketten correct te routeren met behulp van CGNAT, kan dit enige tijd duren.

Wat is een Cgnat-netwerk?

Een CGNAT-netwerk is een privé IPv4-netwerk dat door de serviceprovider wordt gebruikt om abonneeverkeer via zijn privé IPv4-netwerk te verwerken en om abonnees of bedrijven te ondersteunen die ook hun eigen privé IPv4-netwerken hebben, evenals een verscheidenheid aan andere locaties en apparaten. Om te bepalen of u zich op een CGNAT-netwerk bevindt, kunt u een website zoals ipadres.com of whatsmyip.com gebruiken om de vermelde IP-adressen te vergelijken met de openbare/WAN IP-adressen die aan uw netwerk zijn toegewezen.

Omzeilt port forwarding VPN?

Port forwarding is een functie van netwerkrouters waarmee een gebruiker verkeer van een specifieke poort naar een andere specifieke poort kan doorsturen. Dit kan handig zijn als u een VPN-service probeert te omzeilen die verkeer op een specifieke poort blokkeert. Het is echter belangrijk op te merken dat port forwarding niet alle VPN-beperkingen omzeilt.

Port forwarding en virtuele particuliere netwerken maken het niet alleen mogelijk om verbindingen om te leiden, maar zorgen er ook voor dat NAT-firewalls deze kunnen omzeilen. Sommige VPN’s bevatten deze functie, andere niet. Wanneer u een Private Internet Access VPN gebruikt, wordt poortinformatie automatisch naar u doorgestuurd. Port forwarding is standaard uitgeschakeld als er een VPN is aangesloten. Er zijn verschillende redenen waarom port forwarding voordelig voor u kan zijn bij het gebruik van VPN. Port forwarding is voor de overgrote meerderheid van de VPN-gebruikers niet nodig. Port forwarding is een methode om apparaten die op een particulier netwerk zijn aangesloten, toegang te geven tot de interne computerservices. Port forwarding moet op uw router worden geconfigureerd om uw gamingtoepassingen correct te laten functioneren.

Port forwarding is een functie van Private Internet Access, de beste VPN om via een poort verbinding te maken met internet. Deze functie is beschikbaar voor gebruik op verschillende platforms, waaronder Windows, macOS, Android en Linux. Het is lastig om een ​​doorstuurpoort in te schakelen in de instellingen van de app. Hoe ondersteunt ExpressVPN port forwarding? Er is geen ondersteuning voor VPN port forwarding in de grote ExpressVPN-apps, wat een van de grootste nadelen is. Daarom duurt het uploaden of “zaaien” van torrent-bestanden lang. De ExpressVPN-router-app ondersteunt geen port forwarding.

Omzeil de firewall van uw huis met een VPN

Als u een VPN gebruikt om de firewall van uw huis te omzeilen, moet u inkomende verbindingen doorsturen. Een VPN is vaak geconfigureerd met strikte NAT-regels die voorkomen dat inkomende P2P-verbindingen goed werken. Port forwarding is mogelijk ook niet mogelijk als u een dynamisch IP-adres gebruikt.

VPN achter Cgnat

Een VPN achter een CGNAT-router kan wat lastig te configureren zijn, maar is zeker mogelijk. Om de VPN goed te laten werken, moet u ervoor zorgen dat de VPN-server is geconfigureerd om het openbare IP-adres van de CGNAT-router te gebruiken en niet het privé-IP-adres van de VPN-server. U moet er ook voor zorgen dat de VPN-client is geconfigureerd om het privé-IP-adres van de CGNAT-router als gateway te gebruiken.

Het CGNAT-protocol voorkomt dat uw WAN IP-adres op het openbare internet verschijnt. Alleen uw firewall kan een uitgaande verbinding tot stand brengen. Tenzij je een telefoon hebt die IPv6 ondersteunt, wat gebruikelijk is in mijn omgeving. IPv6 en tunnelbrokers zoals Hurricane Electric werken niet. Met mijn telefoon en mijn pfsense-firewall kan ik verbinding maken met de externe site wanneer ik verbonden ben met het lokale netwerk. In plaats daarvan zit ik vast bij het configureren van routering of regels voor verkeer. Om externe toegang tot mijn computer te krijgen, moet ik eerst aanvullende software instellen.

Omdat de server geen pfSense is, krijgt u mogelijk betere ondersteuning op het OpenVPN-forum. Het pfsense openvpn-clientpakket is verkrijgbaar bij @viragomann. Nadat het OVPN-clientbestand van de server is geladen, wordt er een verbinding met de server tot stand gebracht. Omdat serverinstellingen niets met pfsense te maken hebben, heb ik het openvpn-forum om hulp gevraagd. Mijn pc maakt geen verbinding met internet via WAN als ik een VPN gebruik. Er is geen probleem om LAN met WAN te verbinden, omdat de VPN-verbinding is uitgeschakeld. Er is een regel die het mogelijk maakt verkeer door te laten; Uit de logboeken blijkt echter dat het verkeer om de een of andere reden wordt geblokkeerd.

Cgnat-toegang op afstand

CGNAT (Carrier-grade NAT) is een methode die door internetproviders wordt gebruikt om meerdere klanten één openbaar IP-adres te laten delen. Het wordt meestal gebruikt in situaties waarin het aantal IP-adressen beperkt is, zoals: B. in mobiele netwerken. CGNAT maakt externe toegang mogelijk tot een netwerk dat anders gesloten zou zijn voor externe verbindingen. Dit kan handig zijn voor zaken als toegang tot een thuisnetwerk vanaf een mobiel apparaat of verbinding maken met een werknetwerk vanaf een thuiscomputer. Het is belangrijk op te merken dat CGNAT geen beveiligingsmaatregel is en geen gegevensbescherming biedt.

Een IPv4-netwerkadresvertaling (NAT) wordt gebruikt om de adreslijst op een carrier-grade netwerk te vertalen. Eindgebruikers gebruiken doorgaans particuliere netwerkadressen in plaats van openbare IPv4-adressen in eindgebruikersnetwerken. Het aantal CGNat-implementaties is gestegen van 1.200 in 2014 naar 3.400 in 2016. VPNAzure is een functie van SmartEther VPN. Om dit programma uit te voeren, moet u eerst een VPN-server installeren op hetzelfde netwerk (subnet) als uw radio. Dit is een eenvoudig proces dat kan worden uitgevoerd op een Rasberry PI Model 3 en dat geen tijd kost.

Voordat u overschakelt naar Starlink, moet u begrijpen hoe het werkt

Starlink krijgt de laatste tijd veel aandacht, en dat is goed. Om de verstoring door deze nieuwe ISP te voorkomen, wordt uw huidige internetprovider opgezegd. Voordat u besluit om over te stappen, moet u eerst begrijpen hoe deze service werkt. CGNAT, een protocol dat speciaal is ontworpen voor gebruik met de Starlink-service, wordt gebruikt door Starlink. Als gevolg hiervan kan uw router geen pakketten doorsturen naar Starlink. Dit kunt u bereiken door naar de Starlink-website te gaan. Nadat u heeft vastgesteld dat u een CGNAT-netwerk gebruikt, kunt u controleren of uw websites ermee compatibel zijn. Deze website, ipadres.com, is een goed voorbeeld. U kunt erachter komen waar een netwerk (indien aanwezig) in de buurt is door uw openbare IP-adres in te voeren.

VPN-server

Een VPN-server is een type server waarmee gebruikers via internet toegang kunnen krijgen tot een privénetwerk. Een VPN-server kan worden gebruikt om een ​​beveiligde verbinding met een particulier netwerk tot stand te brengen, of kan worden gebruikt om verkeer via een openbaar netwerk te tunnelen.

Het creëren van uw eigen VPN-server kan een fantastische manier zijn om uw computer in de gaten te houden en tegelijkertijd te beschermen. Een router met ingebouwde VPN is de gemakkelijkste manier om een ​​VPN-server op te zetten. Als u niet over technische expertise beschikt, moet u zich in de meeste gevallen aanmelden voor een betrouwbare VPN-service. Verbind een VPN-server met uw router door de onderstaande stappen te volgen. Methode 1 omvat het installeren van geavanceerde firmware op uw router. Als uw router niet compatibel is met OpenVPN, moet u deze flashen. Een andere optie is om een ​​smartphone of computer als virtuele VPN-server te gebruiken.

Als je de voorkeur geeft aan een kleiner apparaat voor je VPN-server, is de Raspberry Pi een uitstekende keuze. Er zijn ook cloudservers die gehuurd kunnen worden bij gerenommeerde platforms. De inhoud is toegankelijk vanaf elke locatie ter wereld waar uw server zich bevindt. Het maakt niet uit hoe eenvoudig of complex het opzetten van een VPN-server is; Naast het verlagen van de kosten en het vergroten van de privacy biedt dit tal van voordelen. U moet de apparaten configureren die verbinding maken met de VPN. De gemiddelde gebruiker moet coderen om dit te bereiken, wat moeilijk kan zijn. Als je bereid bent de uitdaging aan te gaan, zijn de beloningen de moeite waard.

Je kunt Netflix deblokkeren met je eigen VPN. Een betrouwbare VPN-service is de meest voordelige optie, omdat deze minder ingewikkeld is, minder veiligheidsrisico’s met zich meebrengt en een breder scala aan voordelen biedt. Het ExpressVPN-servernetwerk omvat meer dan 3.000 servers, waardoor de installatie eenvoudig is. Als je aan de veilige kant wilt spelen zonder betrokken te raken bij een ingewikkelde installatie, overweeg dan om je aan te melden voor een goedkope premium VPN. VPN’s zoals ExpressVPN gebruiken versleuteling op militair niveau, maskeren uw echte IP-adres en houden zich aan een strikt no-log-beleid. Omdat het netwerk van het bedrijf altijd openstaat voor P2P, is torrenting volkomen pijnloos. Thuis een eigen VPN-server opzetten is een uitstekende optie als het technische aspect je niet stoort. Het is niet voor iedereen geschikt, omdat het tijdrovend is en veel technische kennis vereist. Volgens ons onderzoek is ExpressVPN de beste VPN onder de ruim 350 providers die we hebben getest.

Hoe u thuis een VPN-server kunt opzetten

Het installeren van een VPN-client is de belangrijkste stap bij het opzetten van een VPN-server thuis. Het gebruik van een VPN-server is een eenvoudig proces met het softwareprogramma dat u gebruikt. Een besturingssysteem zoals Windows of MacOS en een VPN-server zijn vereist. Ondanks dat er meerdere VPN-serverproviders beschikbaar zijn, zijn ExpressVPN en NordVPN veruit het populairst. Meer informatie over deze providers en hoe je thuis een VPN-server instelt, kun je op hun websites vinden. Na het installeren van de VPN-client en VPN-server moet u een VPN-verbinding tot stand brengen. Om dit te doen, moet u uw computer configureren om verbinding te maken met een VPN-server. Om verbinding te maken met een VPN-server, moet u een VPN-verbindingsprofiel maken en het IP-adres ervan opgeven. Er kan ook een VPN-verbinding op uw mobiele apparaat worden opgezet. Nadat u uw VPN-verbinding heeft geconfigureerd, is het tijd om deze te gebruiken. Zodra u verbinding heeft gemaakt met een VPN-server, maakt uw computer er automatisch verbinding mee. De VPN beschermt uw gegevens en geeft u toegang tot internet alsof het een openbaar netwerk is en u kunt nu toegang krijgen tot internet alsof het een particulier netwerk is.

Mục lục