Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Ontdek alles wat nieuw is op de volgende Sony-console

Nu de vierde generatie console van Sony ten einde loopt, duiken er steeds meer geruchten op over zijn opvolger, de PlayStation 5. In eerste instantie werd gespeculeerd dat we nieuwere versies van de PlayStation 4 zouden blijven zien met slechts kleine technische verbeteringen, maar Sony bevestigde officieel dat het zal werken op de volgende (en mogelijk de laatste) PlayStation-gameconsole.

Geruchten, lekken en bevestigde details blijven op internet circuleren. Daarom hebben wij ons best gedaan om alles hier te verzamelen. Door middel van afbeeldingen, ontwerp, hardware en zelfs games hebben we alle informatie over de volgende PlayStation 5 verzameld waarin je geïnteresseerd bent, zodat je geen enkel detail mist.

LAATSTE NIEUWS

Ontwerpafbeeldingen worden gefilterd

Het ontwerp van de PlayStation 5 werd gefilterd op basis van patenttekeningen die door het bedrijf waren ingediend en verschilt sterk van de voorgangers van de nieuwe console.

Het patent, ontdekt door Let’s Go Digital, werd oorspronkelijk in mei ingediend in Brazilië en op 13 augustus gepubliceerd bij het Intellectual Property Office in de categorie elektronische apparaten. Volgens het rapport is Sony-technisch directeur Yushiro Ootori de man achter het concept.

Op basis van deze informatie heeft Go Digital verschillende schetsen gemaakt van de tekeningen die in de patenten zijn opgenomen, die mogelijk een eerste blik werpen op de toekomstige PlayStation 5. Zonder officiële bevestiging van Sony kan echter nog steeds niet worden beweerd dat dit het definitieve model zal zijn.

Werken aan een nieuwe console

Hoewel velen hem al PlayStation 5 of PS5 noemen of dopen, is Sony’s volgende generatie gameconsole nog niet aangekondigd met een officiële naam.

Sony heeft echter al lang bevestigd dat het actief aan een nieuwe console werkt in een interview met de Financiële tijden. CEO Kenichiro Yoshida benadrukte: “Het is noodzakelijk om hardware van de volgende generatie te hebben.”

Ook in de Financiële tijden Er werd ook gezegd dat de PS5 qua ontwerp niet radicaal anders zou zijn dan de PS4. Dit komt overeen met wat systeemarchitect Mark Cerny zei Bedrade tijdens een interview in april 2019. We hopen dus dat de volgende Sony-console een grote update zal zijn.

Vergelijk met je Microsoft-tegenstander

Microsoft presenteerde officieel de Project Scarlettof in ieder geval het concept ervan tijdens E3 2019. Vóór de presentatie van Spelinformantplaatste een reeks tweets waarin hij zei dat de ontwikkelaars hem vertelden dat de PlayStation 5 (die nog niet officieel is) krachtiger zal zijn dan de volgende Xbox, ook wel bekend als Project Scarlett.

Reiner bevestigde noch ontkende de voorspelling nadat deze aan Scarlett was onthuld. Tijdens de briefing werd echter slechts een beperkte hoeveelheid informatie gedeeld. We weten dat het Scarlett-project zal bestaan ​​uit een aangepaste AMD-processor gebaseerd op Ryzen 2, een AMD-gebaseerde GPU gebaseerd op AMD en RAM GDDR6. Dankzij deze componenten kan de console 120 frames per seconde halen en een resolutie van 8K ondersteunen, specificaties die we nog lang niet kennen of die we voortdurend nodig hebben. Maar zal dit beter of slechter zijn, gezien wat we weten over de PS5?

Tot nu toe lijken de componenten redelijk op elkaar. Zoals Mark Cerny van Sony aankondigde, zal de PlayStation 5 een AMD CPU gebruiken, gebaseerd op de Ryzen-lijn, en een Navi-gebaseerde GPU. Xbox-ingenieurs noemden het gebruik van een solid-state drive als opslag en virtueel geheugen voor het Scarlett-project. De PS5 zal ook een SSD bevatten.

Daar houden de vergelijkingen niet op. Zowel Microsoft als Sony bereiden soortgelijke cloud-gamingopties voor om te concurreren met Google Stadia, dat later dit jaar wordt gelanceerd. Xbox-spelers hebben toegang tot games via Project xCloud waar ze een internetverbinding hebben. Er zijn echter geen prijzen of specificaties beschikbaar.

Het PlayStation Now-platform van Sony is bekend, maar er is een nieuw initiatief dat tot doel heeft het streamingplatform ook zonder PlayStation-console beschikbaar te maken. Beide consoles lijken zelfs compatibiliteit met eerdere next-gen-versies te accepteren.

Het gaat nog steeds redelijk goed, maar Microsoft heeft een concurrentievoordeel behaald door een van de lanceringstitels voor de volgende Xbox te onthullen: Halo oneindig. Het is geen verrassing dat het bedrijf de deur uit wil met zijn belangrijkste franchise-vlaggenschip, en we zullen moeten zien wat Sony’s toponderzoeken naar voren brengen.

De regisseur van de serie “Yakuza”

Er is een nieuwe titel van Yakuza in ontwikkeling voor de PlayStation 4 en de gamedirecteur deelde enkele ideeën over de PS5. Toshihiro Nagoshi gelooft dat de volgende verbeteringen aan de console van Sony zich zullen richten op kunstmatige intelligentie en machine learning.

Over YakuzaNagoshi zegt dat het verhaal voorbij is. De volgende titel bevat Ichiban Kasuga, het nieuwe gezicht van de serie na het einde van de Kazuma Kiryu-saga in Yakuza 6: Lied van het leven.

Nagoshi is verbaasd over hoe goed de cast van de game in hun rol past en dat het team momenteel bezig is met opnemen. Het is niet duidelijk wat er specifiek wordt opgenomen, maar het kunnen optredens met beweging of stemopname zijn.

De series Yakuza Het is gedurende zijn lange geschiedenis grotendeels exclusief geweest voor PlayStation-platforms. Nagoshi vindt echter niet dat ze zich moeten haasten met het ontwikkelen van titels voor de PS5. Hij gelooft dat “de PlayStation 4 een andere keer centraal zal staan.” “Eerst was er een periode waarin de graphics verbeterden, daarna waren er netwerkfuncties, en nu kun je zeggen dat dit een terugkeer is naar het ‘programmeerbare’ tijdperk”, zei hij. “Ik denk dat kunstmatige intelligentie en machinaal leren zullen blijven evolueren”, voegde hij eraan toe.

De PS5 zou na april 2020 moeten verschijnen.

Wat kunnen we verwachten van de nieuwe Sony-console?

Specificaties

De opwinding over Sony’s volgende PlayStation 5 groeit, meest recentelijk aangewakkerd door een conferentie met Sony-investeerders waar het bedrijf liet zien hoe de solid-state drive van de nieuwe console de laadtijden zal verkorten.

Het is zelfs een indrukwekkende verbetering. Er is echter minder bekend over de grafische prestaties van de volgende generatie consoles, maar de verwachting is dat deze vergelijkbaar zullen zijn met de prestaties van veel high-end gaming-pc’s.

En zoals gewoonlijk kunnen alle pogingen om de prestaties te verbeteren de prijs van de console verhogen. De prijs van de PS5 werd geschat op ongeveer $ 500, wat meer is dan de meeste gamers willen betalen.

De waarheid is dat consoles bij de eerste release vaak concurreren met pc’s of deze zelfs overtreffen wat betreft visuele kwaliteit, maar na een paar jaar altijd achterop raken vanwege de eindeloze updatecyclus van de pc. En het zal hetzelfde verhaal zijn met games in de cloud. Zelfs Sony weet dat dit een probleem is. Hoewel de beweringen van het bedrijf over de laadtijden veel krantenkoppen hebben gehaald, verwacht Sony dat cloudgamen de komende jaren steeds populairder zal worden en hoopt op die markt te kunnen concurreren. Vooral Jim Ryan, president en CEO van Sony Interactive Entertainment, heeft er vertrouwen in dat gamers de PlayStation in al zijn vormen zullen omarmen.

Aan de andere kant zou de PlayStation 5 een AMD Ryzen-processor kunnen gebruiken. Uit een briefje van Simon Pilgrim, senior programmeur bij Sony Advanced Technology Group, blijkt dat er gewerkt wordt aan het verbeteren van de compatibiliteit tussen AMD Ricen-processors en de Zen-core-architectuur in de LLVM-compilerstack. Dit klinkt misschien gek, maar de compilerstack is een belangrijk onderdeel van de ontwikkelomgeving op PlayStation-systemen.

Charlie Demerjian (van SemiAccurate) beweert concrete details te hebben over de PS5-ontwikkelkits die al in omloop zijn (via WCCFTech). Volgens Demerjian zal de PS5 beschikken over een 8-core Zen CPU en een GPU gebaseerd op AMD’s volgende Navi-architectuur, die beide uiteraard zijn aangepast.

We weten dat Navi naar verwachting eind 2018 of begin 2019 over een aantal jaren zal arriveren, maar we hebben geen verdere details over de capaciteit ervan. Demerjian heeft een geschiedenis van lekken over de exacte specificaties van de console, dus zijn geruchten verdienen altijd onze aandacht.

Volgens een ander rapport van Taiwan Semiconductor Manufacturing Company maakt het bedrijf een nieuwe gaming-chip. Zodra de kits aan de ontwikkelaars zijn geleverd, zou de productie van nieuwe hardware moeten toenemen. Het rapport vermeldt Sony of PlayStation niet bij naam.

Aan de andere kant zei Jason Schreier van Kotaku in een rapport waarin hij rechtstreeks op Demerjian reageerde, dat een bron die op de hoogte was van de plannen van Sony een glimlach op zijn gezicht had, voor zover er geruchten over specificaties circuleerden. Volgens de rapporten van Schreier zijn de eerste PS5-ontwikkelaars misschien al “daar”, maar de meeste ontwikkelaars lijken ze te negeren.

PlayStation nu

Cloudgaming zal mogelijk zijn op PS5, al is de exacte omvang nog onbekend. De abonnementsservice van PlayStation Now maakt het ook mogelijk om games te streamen naar de door Sony aangeschafte consoles, maar Sony zal te maken krijgen met hevige concurrentie en weet dat.

Microsoft is van plan de dienst Project xCloud later dit jaar te testen en Google heeft Stadia gelanceerd, een streamingdienst die het beste van gamers, ontwikkelaars en makers van inhoud samenbrengt.

Sony zei in zijn investeerdersbriefing van mei 2019 dat het een drieledige aanpak hanteert bij het distribueren van games op zijn systeem van de volgende generatie: Blu-ray-schijven, downloads en streaming. En specifiek voor uitzending richt het zich erop dit “met of zonder console” te doen. Het vreemdste is dat Sony onlangs een samenwerking met Microsoft heeft aangekondigd op het gebied van cloudtechnologie, die zowel voor videogamecontent als voor kunstmatige intelligentie kan worden gebruikt.

We weten dat Sony meer wil investeren in mobiele platforms voor PlayStation Now, wat uiteindelijk zou kunnen leiden tot iets dat lijkt op wat Microsoft heeft gepland voor het xCloud-project. PlayStation Now ondersteunt in de toekomst een resolutie van minimaal 1080p en de vereiste van 5 Mbps ligt ruim onder Google Stadia.

datum vanaf begin

Blijkbaar is het vrij duidelijk dat we de nieuwe PlayStation 5 pas in 2020 zullen zien. Dit weten we omdat AMD, een partner van Sony, dit heeft bevestigd. De waarheid is dat CEO Lisa Lu bij de presentatie van de kwartaalresultaten van het bedrijf zei dat de groei gepland is voor 2020 in verband met de samenwerking met Sony en Microsoft voor de lancering van de PlayStation 5 en de Xbox Scarlett

In mei 2018 zei John Kodera, CEO van Sony Interactive Entertainment, tegen verslaggevers: “We zullen de komende drie jaar gebruiken om ons voor te bereiden op de volgende stap, momentum te winnen en zo verder de toekomst in te springen.” Dit kwam kort nadat hij opmerkte dat PS4 de “laatste fase van zijn levenscyclus” inging.

Het is duidelijk dat Sony in de toekomst denkt en werkt, en volgens deze informatie zou de PlayStation 5 in 2021 kunnen verschijnen. Industrieanalist Michael Pachter van zijn kant is van mening dat de console eerder op de markt zou kunnen komen. In juli sprak Pachter met GamingBolt over de console die in 2020 uitkomt. Dit zou de reden kunnen zijn waarom Sony op de E3 2018 zo’n klein aantal nieuwe games aankondigde vóór de releasedatum van de PS5.

Focus van de studie

Op het ResetEra-gamingforum zei industrieanalist Daniel Ahmad dat de tweede helft van 2019 nog steeds in transitie is voor Sony en dat sommige onaangekondigde games de PlayStation 4 zullen bereiken.

Hij benadrukte echter dat “de meeste focus” van de onderzoeken nu op de PlayStation 5 ligt. Daarnaast zei hij dat er enkele generatie-overschrijdende releases van de volgende PlayStation 4-games zijn besproken en dat de PlayStation 5-kits al beschikbaar zijn voor ontwikkelaars.

Er is nog geen releasedatum voor de grote games zoals PlayStation 4 De laatste van ons: deel II En Dood gestrandHet is waarschijnlijk dat deze games ook het volgende PlayStation-systeem kunnen bereiken.

Nu Sony buiten de E3 in 2019 valt, is het echter logisch dat de PlayStation 5 pas in 2020 uitkomt. We verwachten daarom dat deze vrijwel tegelijkertijd zal verschijnen met de volgende Microsoft Xbox-console, waarvan we al weten dat deze in de maak is.

Speel de fout

Sony misleidt? Dat denken tenminste PlayStation-fans. Sony lijkt gebruikers een klein knikje te hebben gegeven met een spel op de PlayStation “S.”

Zoals de gebruiker onthulde Mike PetersonHet thema werd door Sony gelanceerd om de kerstvakantie te vieren en bevat twee woorden in neonkleuren: “Happy Holidays” en “PlayStation”. Beide woorden hebben een letter S in de compositie, maar op de afbeeldingen lijkt de PlayStation S meer op een 5 dan op een S. En uiteraard wordt verwacht dat Sony de PlayStation 5 ergens in 2019 zal onthullen en uitbrengen. Natuurlijk waren fans van de console erg blij met deze game.

Voornaam

De komst van een nieuwe PlayStation is een feit. In uitspraken over Financiële tijdenSony-CEO Kenichiro Yoshida heeft bevestigd dat het bedrijf werkt aan “hardware van de volgende generatie”, hoewel hij niet duidelijk heeft gemaakt of deze PlayStation 5 of een andere variant zal heten.

Hij Financiële tijden Het suggereert ook dat de console niet drastisch zal verschillen van zijn voorganger, de PlayStation 4, wat betekent dat het systeem waarschijnlijk op dezelfde manier zal functioneren.

De waarheid is dat Sony niet veel concrete details wilde delen over wanneer de volgende PlayStation zal verschijnen, maar John Kodera, CEO van Sony Interactive Entertainment, liet doorschemeren dat deze rond 2021 zou kunnen verschijnen.

software

Hoe gaat de nieuwe PlayStation eruit zien? Hoewel veel details nog onbekend zijn, verschijnt de publicatie Forbes Ja, je hebt wat informatie ontvangen over de binnenkant van het nieuwe apparaat. Blijkbaar zou de nieuwe PS5-console AMD Navi- en Zen-graphics bevatten.

En niet alleen dat. Forbes Er wordt ook opgemerkt dat de navigatiecomponent voor de PS5 voor Sony is ontwikkeld. Maar we herinneren het ons zoals altijd Forbes Het is een serieuze release, voorlopig is er geen bevestiging van het bedrijf en het enige wat de president van Sony Interactive Entertainment tot nu toe heeft gezegd is dat de PS4 zich in de laatste fase van zijn levenscyclus bevond.

Wat valt er over de spellen te zeggen?

De PlayStation 5: ontdek alles wat nieuw is op Sony's volgende console 4Cyberpunk 2077 / CD-project rood

Als het nieuws over een PlayStation 5-lancering al spannend is, bedenk dan welke games daarbij horen. Sony heeft met name al enkele van de videogames bevestigd die uit de hand van de PS5 zullen komen. Hieronder geven we je een lijstje van wat we willen en hopen te zien.

  • Cyberpunk 2077
  • Dood gestrand
  • Geest van Tsushima
  • De laatste van ons: deel 2
  • Sterrenveld
  • De oudere rollen 6
  • Grand Theft Auto 6
  • Final Fantasy 7-remake

Het zou het nieuwste PlayStation-systeem kunnen zijn

transmissiediensten (Streamen) van games zouden in de toekomst traditionele consoles kunnen vervangen, zegt Ubisoft-baas Yves Guillemot. In een gesprek met Variety sprak Guillemot zijn overtuiging uit dat er “een nieuwe generatie consoles” zal zijn voordat de industrie volledig overgaat op een exclusief model. Streamen.

Guillemot voegde eraan toe dat deze technologie in de loop van de tijd voor meer gamers toegankelijk zal worden, maar met het verlies van netneutraliteit en datalimieten bij veel internetproviders blijft de markt voor een traditionele console met fysieke media sterk. In ieder geval de komende jaren.

*Artikel bijgewerkt op 26 augustus 2019 door Milenka Pena

Aanbevelingen van de redactie