Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Onze smartphones bespioneren ons; Hier ziet u hoe u het kunt vermijden

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Onze smartphones bespioneren ons; Hier ziet u hoe u het kunt vermijden

Technologie die wordt ontwikkeld om ons te helpen een energie-efficiëntere en productievere samenleving te worden, is nu onze grootste bedreiging voor onze privacy en zelfbepaald welzijn. Kijk om je heen: alles, van slimme koelkasten tot slimme lampen, babycamera’s tot smart-tv’s, laptops, Ring, Google Nest, Alexa en onze smartphones bespioneren ons, en dat is alleen nog maar de apparatuur die dat doet, voordat je het huis verlaat.

Smartphones van mobiele telefoonaanbieders: Dit zijn de telefoons die u maandelijks kunt ‘huren’ bij elke provider. Ze worden geleverd met een aantal apps van providers die niet kunnen worden verwijderd. De meeste applicaties zijn providerspecifiek, loggen de gegevens die je invoert en volgen andere apps.

T&T Secure Family en de Google Play-app zijn twee voorbeelden, die beide beloven “uw gezin te vinden, de schermtijd van uw kind te beperken en hun telefoongebruik te controleren.”

De belangrijkste kenmerken zijn onder meer:

Deze app kan uw gegevens delen met andere partijen. Deze app kan persoonlijke gegevens en locatiegegevens verzamelen. Gegevens worden tijdens de overdracht gecodeerd. Gegevens kunnen niet worden verwijderd.

Toepassingen: We hebben er veel te veel op onze iPhones. Wanneer heb je voor het laatst een app gedownload waarvoor geen toegang tot alles op je telefoon nodig was om te kunnen functioneren? Bijna elk programma dat we installeren vereist toegang tot onze contacten, telefoon, sms, foto’s, GPS-locatie enzovoort. Moeten we, gezien de proliferatie van malware-applicaties die zich richten op cryptocurrency-gebruikers, stoppen met aandacht te besteden aan de apps die we installeren en de toestemmingen die we ze verlenen?

Mobiel besturingssysteem: Een mobiel besturingssysteem is het besturingssysteem dat op uw smartphone draait en vergelijkbaar is met een versie van Windows, macOS of Ubuntu op uw pc. De smartphonemarkt wordt nu gecontroleerd door twee bedrijven. Apple en Google Door de “Algemene voorwaarden” voor het gebruik van Google- of Apple-services te accepteren, geven we hen toegang tot elk deel van ons leven, zowel privé als openbaar. Als individuen zich zorgen maken dat Big Tech hen bespioneert, is dat feitelijk onze verantwoordelijkheid, aangezien we niet verplicht zijn om deze diensten te gebruiken.

We moeten allemaal onthouden dat privacy een voorrecht is dat niet lichtvaardig mag worden opgevat of moet worden opgeofferd voor het gemak. Niets is echt veilig en privé, tenzij je in de bergen off-the-grid wilt leven.