Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Op Wereld Emoji Dag deelt Meta trends voor de favoriete emoji’s van Pakistan

Opmerking: het volgende artikel zal je helpen: Op Wereld Emoji Dag deelt Meta trends voor de favoriete emoji’s van Pakistan

Op Wereld Emoji Dag kondigde Mark Zukerberg aan dat WhatsApp gebruikers nu de mogelijkheid biedt om te reageren op berichten en groepschats met een volledig scala aan leuke emoticons en huidskleurselectie binnen gesprekken. Eerdere gebruikers konden slechts zes emoji’s gebruiken om te reageren op berichten en groepschats, wat nu is veranderd in het volledige emoji-toetsenbord om gesprekken levendiger en leuker te maken.

Daarnaast heeft Meta ook trends onthuld over onze favoriete emoji’s en hoe ze worden gebruikt in Pakistan en over de hele wereld.

Trends laten zien dat emoji’s in snel tempo de universele beeldtaal worden die door iedereen wordt begrepen. Van Generatie Z tot Babyboomers, mensen van alle generaties vinden het nuttig om emoji te ‘spreken’ wanneer ze contact maken met vrienden en familie, collega’s en kennissen.

Daarom; Meta heeft zijn emoji-dock uitgebreid met nieuwere emoji’s om mensen te helpen met meer nuance en bereik te communiceren. Hier zijn enkele van de nieuwste emoji’s die in onze gesprekken opduiken, en WhatsApp en Emojipedia hebben uitgelegd wat elk van hen eigenlijk betekent om het geschil tussen gebruikers te beslechten:

🧢 Blauwe pet: De meesten van ons zullen dit waarschijnlijk verkeerd begrijpen. De betekenis van dit nietsvermoedende hoofddeksel in een digitaal gesprek gaat veel dieper dan we ons hadden kunnen voorstellen.

  • 🫠 Smeltend gezicht is de nieuwe favoriet, maar net als de blauwe pet wordt deze vaak verkeerd geïnterpreteerd.
  • 💀Schedel: Deze is het meest onbegrepen van allemaal. De schedel, die gewoonlijk de figuurlijke dood aanduidt, heeft een nieuwe betekenis en doel gevonden onder Gen Z in Pakistan en over de hele wereld.

  • ✍️Notities nemen: Dit is wat ieder van ons nu zou moeten doen om uit te blinken in de kunst van digitale communicatie.

Aantekeningen maken Emoji

Naast WhatsApp zijn emoji’s ook handig om gesprekken op Facebook en Instagram informeel, open en warm te houden. Metatrends laten zien dat Facebook-gebruikers over de hele wereld een breed scala aan grappige emoticons gebruiken, aangevuld met een nieuwe selectie emoji’s, elk met een grappige betekenis en gebruiksgemak, om hun gevoelens te uiten.

De metatrends bieden informatie over wie we zijn in ons digitale leven, wat we wel en niet leuk vinden, en hoe we reageren op levenssituaties in digitale communicatie. Pakistani zijn niet anders, en onze toenemende afhankelijkheid van visuele communicatie heeft aanleiding gegeven tot een nieuw vocabulaire van emoji’s, GIF’s en op camera’s gebaseerde berichten die ons expressiever maken dan ooit tevoren. De semiotiek die bij elke emoji hoort, leeft en bloeit in onze culturele omgeving en hun betekenis en relevantie groeit in de loop van de tijd.

Visuele communicatie heeft geleid tot een nieuw emoji-vocabulaire

Net als in andere delen van de wereld bleven sommige emoji’s ook in Pakistan duidelijk de topfavorieten vanwege hun vermogen om de emoties en situaties waarin mensen zich bevinden, of hun leeftijdsgroep en geslacht, te vertalen.

Van de nieuw uitgebrachte emoji’s op Facebook bleef (FACE_HOLDING_BACK_TEARS) de topfavoriet in Pakistan, gevolgd door (FACE_WITH_PEEKING_EYE), SALUTING_FACE, (Heart_Hands) en (SMELTEND_GEZICHT).

De jonge Gen Z-gebruikers uit Pakistan tussen 18 en 24 jaar gebruikten ️ ❤️ (RED_HEART) het meest, gevolgd door 😂 (FACE_WITH_TEARS_OF_JOY), (HEAVY_BLACK_HEART), 👍 (duim omhoog) en 🤣 (ROLLING_ON_THE_FLOOR_LAUGHING).

Millennials van 25-44 jaar gaven ook het meeste de voorkeur aan ❤️️ (RED_HEART). (Thumbs_up) en FACE_WITH_TEARS_OF_JOY bleven de tweede en derde favoriet op haar lijst.

Ten slotte verschilden Generatie X en babyboomers van 45 jaar en ouder niet in hun keuze voor visuele communicatie. Ze gaven ook de voorkeur aan de ️(RED_Heart) en 👍(thumbs_up) naast de 💕(TWO_Hearts) om hun gevoelens te uiten.

Sport is een van de populairste emoji’s op Facebook. In Pakistan stonden 🏌️ (golf), ⚽ (voetbal) en 🏹 (pijl en boog) bovenaan de lijst met populairste sportemoji’s op Facebook. Terwijl voetbal wereldwijd de populairste sport-emoji bleef, stond op Instagram 🏏 (cricket) bovenaan de lijst, gevolgd door ⚽ (voetbal) en 🏋️‍♂️ (gewichtheffen) in Pakistan.

Sport is een van de populairste emoji's op Facebook

Generatie Z in Pakistan blijkt verschillende emoji-sets te gebruiken in hun gesprekken, zoals 🚑 (ambulance), 🤡 (clowngezicht), 💀 (schedel), 🙃 (ondersteboven gezicht) en meer om zichzelf te uiten.

Er zijn zoveel emoji’s op het metaplatform dat het moeilijk is om de betekenis van elke emoji te onthouden. In een dergelijk geval kan de Emojipedia (https://emojipedia.org/) kan dienen als een perfecte gids voor universele beelden.

Lees ook: Meta’s AI kan 200 talen in realtime vertalen