Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Openreach verlaagt de breedbandkosten voor wholesaleaanbieders

Openreach, een breedbandinfrastructuurbedrijf, is van plan de groothandelsprijzen voor zijn Fiber-to-the-Cabinet (FTTC) en Fiber-to-the-Premises (FTTP)-diensten aanzienlijk te verlagen om communicatieaanbieders aan te moedigen snellere breedbandversnellingen aan te bieden.

Momenteel worden sommige providers verhinderd hun klanten een solide breedbanddienst aan te bieden, omdat ze niet over het budget beschikken om hun netwerken uit te breiden. Openreach hoopt kleinere bedrijven in staat te stellen een betere dekking te bereiken door goedkopere infrastructuur aan te bieden.

Terwijl 10 miljoen huizen en bedrijven zijn overgestapt op supersnel breedband, schat Ofcom dat dit snel met vier miljoen zou kunnen stijgen (het aantal potentiële standaard breedbandklanten dat momenteel geen vast contract bij een provider heeft) als Openreach zijn groothandelsprijzen verlaagt.

Openreach verwacht dat de meerderheid van de huishoudens en bedrijven in 2023 gebruik zal maken van supersnelle en ultrasnelle breedband, omdat de prijzen voor providers om hun netwerk te gebruiken worden verlaagd.

“We hebben de afgelopen tien jaar meer dan £11 miljard in ons netwerk geïnvesteerd. Hoewel Groot-Brittannië hierdoor een mondiale digitale leider is geworden, zijn er nog steeds miljoenen huizen en bedrijven die kunnen profiteren van de betere breedbandinfrastructuur die we aan het bouwen zijn”, zegt Clive Selley, CEO van Openreach.

“Dit aanbod is een win/win-situatie voor communicatieaanbieders, hun klanten en Openreach. Dit zal Britse huishoudens en bedrijven helpen de vruchten te plukken van snellere en betrouwbaardere breedbandtoegang. En het zal onze groothandelsklanten stimuleren om deel te nemen aan onze langetermijninvesteringen in digitale infrastructuur door meer van hun klanten over te schakelen naar supersnelle en ultrasnelle diensten. “

Het extra geld dat wordt ingezameld door een grotere acceptatie door providers zal Openreach in staat stellen geld naar Broadband Delivery UK (BDUK) te sturen, dat helpt bij het bouwen van supersnelle breedbandinfrastructuur in gebieden waar luxe nog niet beschikbaar is.

Richard Neudegg, hoofd regelgeving bij uSwitch.com, zegt dat Openreach providers de mogelijkheid moet bieden verder te gaan dan de aanbevelingen van Ofcom en meer van de vier miljoen breedbandklanten zonder contract aan te moedigen over te stappen op supersnel breedband.

“De sleutel hier is dat providers die de Openreach-infrastructuur gebruiken het aantal glasvezelklanten moeten vergroten om van deze kostenbesparingen te kunnen profiteren”, zei hij.

“Supersnelle breedband is vaak goedkoper voor klanten als ze buiten hun contract upgraden en standaard breedbanddiensten gebruiken. In feite geven breedbandklanten momenteel £ 222 miljoen per jaar uit om langzamer te gaan.”