Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Oppo ColorOS 13 wordt geleverd met een nieuwe slimme look

Let op: het volgende artikel helpt je: Oppo ColorOS 13 wordt geleverd met een nieuwe slimme look

Tegen heeft onlangs ColorOS 13 onthuld in China op de Oppo Developer Conference (ODC) 2022 op dinsdag. Dit werd gevolgd door de aankondiging van de overzeese versie op 18 augustus. Oppo ColorOS 13 is eigenlijk gebaseerd op Android 13, een open source-project onder leiding van Googlen. Laten we bespreken wat Oppo heeft bijgedragen aan deze nieuwe versie.

Hier zijn de Oppo ColorOS 13-functies die u moet kennen

Het opvallende kenmerk dat is geïntroduceerd, heet Pantanal. Het maakt een betere samenwerking tussen apparaten mogelijk door een nauwere verbinding te bieden en bronnen opnieuw toe te wijzen. Bovendien erft ColorOS 13 ook de originele Android-beveiligingsinstellingen en grondoptimalisatie, samen met speciale functies en lokalisatie via partnerschappen met lokale bedrijven. Enkele andere belangrijke geïntroduceerde functies worden hieronder besproken:

Opnieuw ontworpen gebruikersinterface:

ColorOS 13 heeft een heel frisse uitstraling. De gebruikersinterface (UI) van het nieuwe systeem onderscheidt het van zijn concurrenten. Het goede eraan is dat het is geïnspireerd op het concept van water, dat tot doel heeft “een vloeiende, levendige en inclusieve gebruikersinterface” te creëren, van animatie tot componentontwerp. Bovendien zijn de kleuren en patronen van de gebruikersinterface ook gebaseerd op het veranderende licht tussen zonsopgang en zonsondergang aan zee. Het heeft een kaartachtige samenstelling voor betere toegankelijkheid, ziet er strakker uit en is gebruiksvriendelijker. Voor een frisser gevoel heeft Oppo ook een nieuw lettertype uitgebracht met een breder gezicht dat gemakkelijker te lezen is.

Nieuwe technologie om de systeemvloeibaarheid te optimaliseren:

Oppo probeert nu de systeemvloeibaarheid verder te optimaliseren door computer- en RAM-bronnen te plannen. Het geeft nu prioriteit aan belangrijke taken en voorkomt dat apps op de achtergrond worden uitgevoerd. Het belangrijkste doel van het besturingssysteem is een betere balans tussen prestaties en energieverbruik. De “Dynamic Computing Engine”, die uit vier rekenmotoren bestaat, kan de levensduur van de batterij met 4,7% en de prestaties met 10% verlengen. Het bedrijf beweert ook dat het meer apps op de achtergrond zal laten draaien, zodat gebruikers tussen deze apps kunnen schakelen zonder opnieuw op te starten of lang te moeten wachten.

De betere verbinding tussen apparaten:

De nieuwe ColorOS onthulde Pantanal, een platformonafhankelijk systeem voor betere samenwerking tussen apparaten. Het besturingssysteem kan gebruikers op de hoogte houden van planningen op andere apparaten met behulp van informatie van meerdere apparaten. Daarnaast werkt het bedrijf samen met Chinese bedrijven zoals Li Auto, Tencent, Alipay en Xiaohongshu om samenwerking tussen apparaten met Pantanal te vergemakkelijken.

Privacy en andere opvallende kenmerken:

Het systeem beschikt over een functie waarmee gevoelige informatie op een screenshot van apps als WhatsApp en Messenger wordt verwijderd. Bovendien voorkomt het ook dat onveilige apps zoals Google Play Protection worden uitgevoerd door algoritmen te gebruiken die door echte mensen worden aangedreven.

ColorOS 13 is nu beschikbaar via een bètaprogramma. Het wordt dit jaar officieel gelanceerd op meer dan 40 modellen, inclusief OnePlus-telefoons in China.

Lees ook: Hoe zie je populaire berichten op Instagram in 2022? – Telefoonwereld