Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Outlook 0x800CCC92 Inlogfout bij Office365 POP3-mailserver. (opgelost)

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Outlook 0x800CCC92 Office365 POP3 mailserver login-fout. (opgelost)

Als Outlook voor Windows zich niet kan verifiëren bij de Office365 POP3-e-mailserver Outlook.office365.com (fout 0x800CCC92), lees dan hieronder verder om het probleem op te lossen.

(16 juni 2022). De afgelopen (2) dagen geeft Outlook het volgende foutbericht weer wanneer u op de knop Verzenden/ontvangen klikt: “Log in op de inkomende mailserver (POP3): Uw e-mailserver heeft uw aanmelding afgewezen. Controleer uw gebruikersnaam en wachtwoord voor dit account onder Accountinstellingen. De server antwoordde: -ERR: Login-fout: Onbekende gebruikersnaam of ongeldig wachtwoord. “Een gerapporteerde fout ontvangen (0x800CCC92)”. Outlook is geconfigureerd met “outlook.office365.com” als POP en er zijn geen wijzigingen aangebracht aan de accountinstellingen of gebruikersnaam of wachtwoord.

Het eerste vreemde aan Outlook-ontvangstfout 0x800CCC92 is dat wanneer het probleem zich voordeed, Outlook niet altijd verbinding kon maken met de Office365 POP3-server en e-mails soepel kon ontvangen.

Het tweede vreemde is dat het probleem alleen voorkomt in de Microsoft Outlook 2016- en 2019-apps voor Windows en niet op iPhones of Android-apparaten.

De derde bijzonderheid is dat de 0x800CCC92-ontvangstfout alleen optreedt wanneer het Office356-account in Outlook is geconfigureerd als POP3 en niet als IMAP of Exchange. OWA werkt ook zonder problemen.

Outlook-ontvangstfout 0x800CCC92 oplossen met POP3/IMAP en Office365 Exchange Online (Outlook 2019/2016/2013/2010/2007).

Na vele uren zoeken naar een oplossing voor het probleem, kwam ik het volgende artikel tegen waarin ik ontdekte dat Microsoft is begonnen met het uitschakelen van de basisauthenticatie in Exchange Online en deze volledig zal verwijderen 1 oktober 2022.

Na het lezen van dit artikel ontdekte ik dat Microsoft de mogelijkheid heeft geïntroduceerd om basisauthenticatie te gebruiken in Exchange Online voor Exchange ActiveSync (EAS), POP, IMAP, Remote PowerShell, Exchange Web Services (EWS), Offline Adresboek (OAB) en verwijderd Outlook voor Windows en Mac en vereist dat klanten overstappen van apps die basisverificatie gebruiken naar apps die moderne verificatie gebruiken (op tokens gebaseerde OAuth 2.0-autorisatie).

En hier komt het vierde vreemde aan dit probleem: aangezien Outlook 2019 en 2016 al moderne authenticatie ondersteunen, waarom maakt het dan geen verbinding met Office365 POP3?

Na dit alles vond ik de oorzaak van het probleem in het Office365 Admin Center: Microsoft schakelde automatisch de basisauthenticatie uit, maar schakelde niet automatisch de moderne authenticatie in!

Dus als u vergelijkbare Outlook-authenticatieproblemen heeft met Office385 POP3, gebruik dan een van de volgende methoden om moderne authenticatie in Office365 in te schakelen en de toegang tot basisauthenticatieprotocollen (POP3, IMAP, enz.) in of uit te schakelen.

Methode 1. Schakel moderne authenticatie in het Office365-beheercentrum-dashboard in.

1. Meld u aan bij het Microsoft 365-beheercentrum en ga aan de slag Instellingen > Organisatie-instellingen.

2. Open op het tabblad Services het Moderne authenticatie.

3. Bij Moderne authenticatie Instellingen, pas de volgende instellingen toe en klik Redden:

  1. Rekening Schakel moderne authenticatie in voor Outlook 2013 voor Windows en latere versies (aanbevolen).
  2. Als u nog steeds basisauthenticatie wilt gebruiken (bijvoorbeeld als u Outlook 2010 of eerder hebt), schakelt u de juiste selectievakjes in het gedeelte Toegang tot basisauthenticatie toestaan ​​in. *

* Opmerkingen:1. Microsoft zal de basisverificatiemethode volledig deactiveren 1 oktober 2022 Het wordt aanbevolen dat u uw clients bijwerkt en de basisverificatie voor alle protocollen uitgeschakeld laat.

2. Als u Outlook 2010, 2007 of 2003 gebruikt, laat dan de basisauthenticatie voorlopig ingeschakeld en upgrade vooraf naar Outlook 2016, 2019, enz. 1 oktober 2022.

Schakel moderne basisverificatie in Office 365-beheercentrum

4. Wacht nu ongeveer 30 minuten totdat de wijziging van kracht wordt en dan opnieuw beginnen Outlook en kijk of deze zonder problemen verbinding maakt met Office365 POP3. (Ik probeerde het na ongeveer een uur).

5. Als u de basisauthenticatie ingeschakeld laat, maakt Outlook nu zonder problemen verbinding met Office365. Als u de basisverificatie hebt uitgeschakeld, wordt u gevraagd u opnieuw aan te melden bij Office365. In dit geval voert u uw accountgegevens in het dialoogvenster Moderne authenticatie in om u aan te melden bij Office365. *

*Opmerking: Als u nog steeds geen verbinding kunt maken met Office365 vanuit Outlook, raadpleegt u de laatste opmerkingen aan het einde van dit artikel.

Afbeelding

Methode 2. Schakel moderne authenticatie in Office365 Exchange Online in met behulp van PowerShell.

1. Maak verbinding met Exchange Online via PowerShell.

2. Voer nu, afhankelijk van uw beslissing, een van de volgende stappen uit: *

A. Voer de volgende opdracht uit om moderne authenticatieverbindingen met Exchange Online vanuit Outlook 2013 of latere clients in te schakelen:

  • Set-OrganizationConfig -OAuth2ClientProfileEnabled $true

of…

B. Om moderne authenticatieverbindingen (waardoor het gebruik van basisauthenticatieverbindingen wordt afgedwongen) met Exchange Online vanaf Outlook 2013 of latere clients te voorkomen, voert u de volgende opdracht uit:

  • Set-OrganizationConfig -OAuth2ClientProfileEnabled $false

3. Wacht nu minimaal 30 minuten totdat de wijziging van kracht wordt en dan opnieuw beginnen Outlook en kijk of deze zonder problemen verbinding maakt met Office365 POP3

LAATSTE OPMERKINGEN:

  • In Outlook voor Office 365, Outlook 2019 en Outlook 2016 is ondersteuning voor moderne authenticatie al ingeschakeld, maar voor Outlook 2016 is mogelijk een extra registerwijziging vereist om moderne authenticatie te laten werken.
  • Outlook 2013 ondersteunt moderne authenticatie, maar deze is niet ingeschakeld en u moet de volgende registersleutels instellen om te werken:
Registratie sleutel Type

Waarde

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Exchange\Gebruik altijd MSOAuthForAutoDiscover REG_DWORD

1

HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Office\15.0Common\Identity\Activeer ADAL REG_DWORD

1

HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Office\15.0\Common\Identity\executie REG_DWORD

1

  • Outlook 2010-client en oudere Outlook-versies ondersteunen geen moderne authenticatie, dus update naar Outlook 2016, 2019, enz. of gebruik Thunderbird als uw e-mailclient.

BRONNEN:

Dat is het! Welke methode heeft voor u gewerkt? Laat me weten of deze handleiding u heeft geholpen door een reactie achter te laten over uw ervaringen. Like en deel deze gids om anderen te helpen.

Als je wilt blijven voortdurend beschermd tegen malwarebedreigingen, bestaand en toekomstigwij raden aan om het te installeren Malwarebytes Anti-Malware PRO door hieronder te klikken (we verdienen een commissie op de verkopen die via deze link worden gegenereerd, maar zonder extra kosten voor u. We hebben ervaring met deze software en raden deze aan omdat deze nuttig en nuttig is):

Volledige pc-bescherming voor thuis – Bescherm tot 3 pc’s met NIEUW Malwarebytes Anti-Malware Premium!Outlook 0x800CCC92 Inlogfout bij Office365 POP3-mailserver.  (Opgelost) 1