Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Outlook introduceert het omgekeerde kleurenschema “Donkere modus” vanwege gebruikersverzoeken

Microsoft heeft een nieuwe “Dark Mode” voor Outlook gelanceerd die reageert op constante verzoeken van gebruikers.

De functie, die het kleurenschema omkeert zodat de achtergrond zwart is met witte tekst, is ontworpen om vermoeide ogen te verminderen en de app comfortabeler te maken om te gebruiken bij weinig licht. Veel apps, waaronder Twitter, Gmail en YouTube, hebben ook vergelijkbare functies overgenomen.

De donkere modus is momenteel alleen beschikbaar in de Outlook.com-webapp en alleen in de bètaversie, die eenvoudig kan worden geactiveerd door een schakelaar bovenaan de inbox om te zetten. De donkere modus kan ook in afzonderlijke e-mails worden in- en uitgeschakeld door op een knop bovenaan een e-mail te klikken met het label ‘Licht inschakelen’.

Het bericht werd door een beheerder op het feedbackforum van Microsoft Outlook geplaatst, als reactie op een breed gedragen verzoek van het bedrijf om de functie toe te voegen.

“Toen we de donkere modus aan het ontwerpen waren, bespraken we het als thema in Outlook.com”, aldus het bericht. “We kwamen al snel tot de conclusie dat de manier waarop de meeste mensen verwachten dat thema’s werken en de manier waarop de Dark Mode werkt fundamenteel anders zijn.”

“We stellen ons ook voor dat er in de toekomst een donkere ervaring zal zijn voor alle beschikbare thema’s. Het gebruik van de Donkere Modus als aparte schakelaar zal dit dus gemakkelijker maken. Bovendien zal dit consistent zijn met veel andere applicaties die een Donkere Modus hebben.”

Het bedrijf heeft niet bevestigd wanneer (en of) de functie beschikbaar zal zijn voor desktop- en mobiele versies van de Outlook-client.