Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Outlook-mailbox is vol – e-mail kan niet worden ontvangen. (opgelost)

Let op: het volgende artikel helpt je: Outlook-mailbox is vol – mail kan niet worden ontvangen. (opgelost)

Als u geen e-mails kunt ontvangen of verzenden in Outlook 2019, 2016, 2013 of 2010 vanwege de foutmelding ‘Uw mailbox is vol’ of ‘Maximale postbusgrootte overschreden’, lees dan hieronder verder om het probleem op te lossen.

Microsoft Outlook is misschien wel de meest populaire toepassing voor e-mailbeheer, omdat het een betrouwbare en efficiënte e-mailtoepassing is die voor persoonlijke en zakelijke doeleinden kan worden gebruikt. Er zijn echter momenten waarop er problemen optreden die de werking van Outlook beïnvloeden.

Een van de meest voorkomende problemen is wanneer Outlook geen e-mails in de inbox ontvangt omdat de mailbox vol is of de limiet voor de mailboxgrootte is overschreden. Als u dit probleem ondervindt, vindt u in deze handleiding verschillende methoden om dit op te lossen.

Opmerking: deze instructies zijn van toepassing op Outlook 2019, 2016, 2013 en 2010 voor Windows en Outlook voor Mac 2019, 2016 en 2011. Het is echter mogelijk dat u kleine wijzigingen opmerkt.

Oplossing: De limiet voor de grootte van de Outlook-mailbox is overschreden of de mailbox is vol.

Methode 1: Verwijderde en ongewenste e-mailberichten leegmaken.

Eén manier om de grootte van het Outlook-postvak te verkleinen, is door de map Ongewenste e-mail en de map Verwijderde items leeg te maken.

Bovendien kunt u uw verwijderde berichten verwijderen door de map Verwijderde items automatisch te legen wanneer u Outlook afsluit. Om dit te doen, volgt u de onderstaande stappen:

1. Ga in Outlook naar bestand tik en selecteer Opties.

2. Selecteer opties in Outlook Progressief en onder Start en sluit Outlook Opties, vink het vakje aan Leeg de map Verwijderde items wanneer u Outlook afsluit. Klik OK Knop Toepassen.

3. Sluiten En Herstarten Vooruitzichten.

Methode 2: Archiveer oudere items.

Een andere methode om de grootte van de Outlook-mailbox te verkleinen, is door uw oudere items te archiveren. Om dit te doen, volgt u de onderstaande stappen.

1. Voor Outlook 2016, 2019 selecteert u de bestand tabblad en selecteer vervolgens De informatie > Hulpmiddel > Oude spullen opruimen…*

*Opmerking: Ga naar in Outlook 2010, 2013 bestand > De informatie > Opruimhulpmiddelen > archief.

2. Voor archiefinstellingen:

A. Kiezen Archiveer deze map en alle submappen optie en selecteer de map die u wilt archiveren. In dit geval selecteren wij postvak IN.

B. Onder Archiefitems ouder dan Optie, kies een datum.

C. Vink het vakje aan Voeg items toe waarvoor ‘Niet automatisch archiveren’ is ingeschakeld individuele mappen archiveren.

D. Druk daarop OK Knop.

Methode 3: Verwijder grote e-mails (met bijlagen).

U kunt de Mailbox is FULL-fout gemakkelijk verwijderen bij het verwijderen van grote e-mailbestanden en bijlagen. Om dit te doen, volgt u de onderstaande stappen.

1. Klik Blader door mappen en kies dan Nieuwe zoekmap.

Nieuwe Outlook-zoekmap

2. In het venster Nieuwe zoekmap:

A. Scroll naar beneden en selecteer Goede post onder Post organiseren.

B. Dan klikken Kiezen onder Pas zoekmappen aan om de grootte van de e-mail in te stellen.

Verwijder grote e-mails in Outlook

C. Geef de maat op in het Toon e-mail groter dan Box (bijvoorbeeld “3000” KB) en klik vervolgens op OK Doorgaan.

*Opmerking: in dit voorbeeld specificeer ik 3000 KB, wat ongeveer 3 MB is.

Afbeelding

D. Klik OK Alweer.

3. Een nieuwe map met de naam “Groter dan xxx KB” is gemaakt onder Blader door mappen. Deze map wordt automatisch bijgewerkt met berichten die groter zijn dan de grootte die u opgeeft.

4. Bekijk regelmatig de berichten in deze map Verwijder alle onnodige e-mailsof Beweging de grote e-mails onder de Archiefmap.

Afbeelding

Methode 4: Gebruik de functie Outlook Cleanup Tool.

Een andere manier om het bericht ‘Mailbox is vol’ in Outlook te verwijderen, is door de grootte van de mailbox te verkleinen met behulp van tools voor het opschonen van mailboxen.

1. Klik bestand en dan bij De informatie tabblad, klik Hulpmiddel -> Ruim je mailbox op…

Mailbox opruimen Outlook

2. Met deze opties voor het opschonen van postvakken kunt u een van de volgende handelingen uitvoeren om de postbusgrootte te verkleinen:

A. Selecteer naar Vind items ouder dan “x” dagen of Vind elementen groter dan “x” kilobytes en verwijder ze vervolgens. *

* Snelle tip: Ideaal is om een ​​periode van 2 – 4 maanden op te geven. Bovendien kan de op te geven bestandsgrootte 2000 kilobytes of meer zijn.

Mailbox opruimen om oude items te vinden

B. Als u aangepaste archiveringsregels hebt ingesteld in AutoArchiveren-instellingen (Bestand -> Opties -> Geavanceerd -> onder AutoArchiveren > AutoArchiveren-instellingen), druk daarop Automatische archivering Knop om oude items naar het archiefbestand te verplaatsen.

C. Tot definitief Leeg de map Verwijderde items.

Leeg verwijderde items in Outlook

Methode 5: Outlook PST-bestand comprimeren.

1. beginnen vooruitzichten en klik op de bestand Tab.

2. Ga naar nu Account instellingen en klik vervolgens Account instellingen…

Afbeelding

3. Klik in het venster Accountinstellingen op bestand Tab.

4. Als u nu meer dan één Outlook-gegevensbestand (e-mailadres) hebt, selecteert u het bestand dat u wilt comprimeren en klikt u erop Instellingen

FIX Outlook Uw mailbox is vol

5. Druk daarop Nu comprimeren Knop om de bestandsgrootte van Outlook-gegevens te verkleinen.

Compact Outlook-gegevensbestand

Methode 6. Verhoog de limiet voor Outlook-gegevensbestanden.

Standaard hebben persoonlijke Outlook-gegevensbestanden (.pst) en offline Outlook-gegevensbestanden (.ost) een vooraf geconfigureerde limiet van 50 GB in Outlook 2019, 2016, 2013 en 2010-versies en 20 GB in Outlook 2007-versie.

Dit betekent in feite dat wanneer het lokale Outlook-gegevensbestand de limiet van 50 GB bereikt, Outlook geen nieuwe berichten kan opslaan en het bericht ‘Outlook-mailbox is vol’ zal weergeven. In een dergelijk geval kunt u het probleem oplossen door de maximale grootte van het lokale Outlook-gegevensbestand in het register te verhogen, zoals hieronder beschreven:

1. Sluiten Vooruitzichten.2. Open Register-editor. Om dat te doen:

1. Druk tegelijkertijd op ramen Afbeelding + R Toetsen om het opdrachtpaneel Uitvoeren te openen.2. Typ het volgende in het vak Uitvoeren: regedit en druk op Binnenkomen.

regedit

3. Navigeer in de Register-editor naar de volgende locatie, afhankelijk van uw Outlook-versie:*

  • Vooruitzichten 2019, 2016: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\16.0\Outlook\PST
  • Vooruitzichten 2013: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\15.0\Outlook\PST
  • Vooruitzichten 2010: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\14.0\Outlook\PST
  • Vooruitzichten 2007: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\12.0\Outlook\PST

*Opmerking: als de “PSTDe sleutel bestaat niet onder de vooruitzichten U moet handmatig sleutels aanmaken. Om dat te doen:

A. Klik met de rechtermuisknop op de knop en selecteer in het menu dat verschijnt: Nieuw > knop.b. Geef de nieuwe sleutel de naam: PST en druk op Binnenkomen.

FIX De maximale grootte van de mailbox is overschreden in Outlook

4a. Kiezen PST sleutel enz Klik met de rechtermuisknop in een lege ruimte in het rechtergebied.4b. Klik Nieuw > DWORD-waarde (32 bits).

FIX De limiet voor de grootte van Outlook-mailboxen is overschreden

4c. Geef de naam op voor de nieuwe waarde:

5. Herhaal stap 4a en 4b en maak een tweede DWORD-waarde met de naam:

6. Dubbelklik nu bij MaxLargeBestandsgrootte Waarde, kies Decimale en in het waardegegevenstype de nieuwe bestandsgrootte in megabytes (MB). Klik op OK als u klaar bent. *

*Opmerking: houd er rekening mee dat 1 GB = 1024 MB om de nieuwe grootte in MB te berekenen. *

Verhoog de bestandslimiet voor Outlook-gegevens

7. Dan Dubbelklik bij Waarschuw grote bestandsgrootte Waarde, kies Decimale en voer in de waardegegevens de nieuwe waarschuwingsbestandsgrootte in megabytes (MB) in, waarbij u er rekening mee moet houden dat de waarschuwingsbestandsgrootte 95% van de grootte moet zijn MaxLargeBestandsgrootte Waarde die u hierboven heeft opgegeven.

Verhoog de groottelimiet voor Outlook-gegevensbestanden

8e. Sluit de Register-editor.9. Open Outlook en druk op Verzenden/ontvangen. Het probleem zou verdwenen moeten zijn.

Methode 7. Wis Outlook-cache

Outlook slaat lokale kopieën van uw e-mails op uw lokale computer op om de prestaties te verbeteren, en soms kunnen deze bestanden de reden zijn waarom Outlook geen e-mails kan ontvangen. Hoe Outlook-cache te wissen:

*Opmerking: Het verwijderen van de Outlook-cache heeft geen invloed op Outlook-gegevens (bijvoorbeeld e-mails, contacten, enz.) en Outlook bouwt de cachebestanden automatisch opnieuw op wanneer u deze opent.

Hoe Outlook-cache te wissen:

1. Sluiten Vooruitzichten.2. Druk tegelijkertijd op de knop ramen Afbeelding + R Toetsen om het opdrachtpaneel Uitvoeren te openen.3. Voer het volgende in en druk op OK.

  • %localappdata%\Microsoft\Outlook

Afbeelding

4. Open dit RoamCache map.

Afbeelding

5. Selecteer alle bestanden in deze map door op te drukken Ctrl + A en druk vervolgens op de Verwijderen toets op uw toetsenbord. *

*Opmerking: zorg ervoor dat u deze bestanden ook verwijdert uit de prullenbak ook om ruimte te besparen.

Afbeelding

6. Open Outlook.

Dat is het! Welke methode heeft voor u gewerkt? Laat me weten of deze handleiding u heeft geholpen door een reactie achter te laten over uw ervaringen. Like en deel deze gids om anderen te helpen.

Als je wilt blijven voortdurend beschermd tegen malwarebedreigingen, bestaand en toekomstigwij raden aan om het te installeren Malwarebytes Anti-Malware PRO door hieronder te klikken (we verdienen een commissie op de verkopen die via deze link worden gegenereerd, maar zonder extra kosten voor u. We hebben ervaring met deze software en raden deze aan omdat deze nuttig en nuttig is):

Volledige pc-bescherming voor thuis – Bescherm tot 3 pc’s met NIEUW Malwarebytes Anti-Malware Premium!Outlook-mailbox is vol - e-mail kan niet worden ontvangen.  (Opgelost) 1