Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Outlook met donker interfacethema. Binnenkort de rest van het kantoor

Het donkere interfacethema was voorheen alleen beschikbaar in de Windows-versies van de Office 365-applicatie. Dit is momenteel aan het veranderen. Tegenwoordig zie je nog steeds een donker thema in Outlook op iOS en Android. Binnenkort ook in andere toepassingen.

Office 365 is tot nu toe een groot probleem geweest met een donker thema dat de laatste tijd enorm gewild is bij gebruikers. Kleurthema’s maken al jaren deel uit van Office, maar alleen in applicaties voor Windows 10, en ze hebben geen relatie met het donkere thema van Windows zelf – ze werden ruim vóór de mode voor donkere thema’s in systemen geïntroduceerd.

Donker thema in Word voor Windows – al jaren beschikbaar

Vandaag ontvangen Outlook-gebruikers op iOS en Android een nieuwe versie van de Outlook-applicatie die dit donkere thema introduceert. Microsoft schrijft dat de update inmiddels beschikbaar is, maar dat deze niet op mijn iPad of mijn Huaweia Android-telefoon verschijnt. Dit donkere thema kan handmatig worden in- of uitgeschakeld of aangepast aan de algemene systeeminstelling die wordt weergegeven in iOS 13 en Android 10.

Vooruitzichten zijn nog maar het begin. Andere applicaties in de wachtrij, ook in hun webversies.

Donker thema in iOS-applicaties

Het donkere thema moet naar Word, Excel, PowerPoint worden gestuurd. SharePoint, OneDrive, Planner en To-Do op iOS, Android en de webversie. Microsoft specificeert niet de exacte datum voor de beschikbaarheid van updates voor deze applicaties, maar het bedrijf streeft ernaar deze vóór de verwachte release van de productieversie van iOS 13 volgende maand beschikbaar te maken.

donker kantoorthemaDonker thema in webapplicaties

Waarom zouden we het zelfs gebruiken? Ik geef de voorkeur aan deze lichte, donkere tekst op een witte achtergrond, zodat ik deze gemakkelijker kan lezen. Microsoft stelt echter dat het donkere thema minder belastend is voor de ogen en minder energie verbruikt op ons mobiele apparaat.