Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Overheid financiert State of the Art Tech University in Sialkot

Een van de belangrijkste behoeften van de moderne wereld is het hoofd bieden aan de snel veranderende wereld van de technologie. Met het oog hierop zal de federale regering van Pakistan in samenwerking met de regering van Punjab fondsen verstrekken voor de oprichting van de University of Applied Engineering and Emerging Technologies (UAEET) in de beroemde stad Sialkot.

De overheid financiert de State of the Art Tech University in Sialkot

De ultramoderne Tech University wordt opgericht in samenwerking met Oostenrijkse en Chinese technologieuniversiteiten. Volgens de bronnen heeft de regering van Punjab samen met de stad Sambrial een gratis stuk land van 500 hectare ter beschikking gesteld voor het project, waarvan de geschatte nettowaarde ongeveer Rs 16,8 miljard bedraagt.

Tegelijkertijd zullen de federale regering en de regering van Punjab elk de helft van het bedrag voor het project verstrekken. Het moet in 2027 voltooid zijn.

De Technische Universiteit moet meer bieden dan alleen grote bachelor- en masteropleidingen. Deze omvatten industriële techniek, productietechniek en mechatronica, chemische en materiaalkunde, informatietechnologie, kunstmatige intelligentie, landbouwtechniek/industriële biotechnologie, evenals bedrijfskunde en ondernemerschap en informatie.

Voorzitter van de Kamer van Koophandel en Industrie (SCCI) van Sialkot, Qaiser Iqbal Baryar, zei:

Premier Imran Khan had eind vorig jaar tijdens zijn bezoek aan de kamer de oprichting van UAEET aangekondigd, omdat het lokale bedrijfsleven had gevraagd om een ​​dergelijk instituut dat de industrie zou kunnen helpen het personeel uit te rusten met moderne kennis.

Bovendien zei de heer Baryar dat UAEET dubbele graden van buitenlandse universiteiten zou aanbieden aan afgestudeerden die ook de UAEET-graden zouden ontvangen, en dit initiatief zou moeten worden geprezen.

Lees ook: