Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Oyo neemt het Deense datawetenschapsbedrijf Danamica over voor niet bekendgemaakte bedragen

Oyo Hotels & Homes heeft Danamica, een in Kopenhagen gevestigd data science-bedrijf, overgenomen voor een niet nader genoemd bedrag.

“Oyo Hotels & Homes, de op twee na grootste en snelst groeiende hotelketen ter wereld, heeft Danamica overgenomen, een in Kopenhagen gevestigd data science-bedrijf met machine learning en business intelligence-mogelijkheden, gespecialiseerd in dynamische prijzen”, aldus een verklaring maandag.

“Deze overname is in lijn met Oyo’s voortdurende inzet voor de wereldwijde verhuursector door middel van strategische investeringen in technologische producten, processen en mensen”, aldus Oyo.

In augustus kondigde Oyo een investering van €300 miljoen aan in de vakantiehuizensector in Europa.

Met de overname van Danamica zou het bedrijf zijn omzetgroei kunnen verhogen door gebruik te maken van dynamische prijzen voor zijn merken – Oyo Home, Belvilla en DanCenter.

“Bovendien zullen Oyo en zijn vastgoedpartners over de hele wereld profiteren van het inzetten van datawetenschappen om de omzet te verbeteren. Te beginnen in Europa zullen de technologische innovaties van Danamica ten goede komen aan Oyo’s wereldwijde vakantiehuizenactiviteiten”, aldus het rapport.

Maninder Gulati, Global Head, Oyo Vacation and Urban Homes, zei: “Datawetenschap op het gebied van prijsstelling, AI en beeldvorming is een hoeksteen van de technologie die door Oyo is ontwikkeld om de omzet te verhogen. Het ontbreekt ook in de traditionele verhuursector. We zijn blij om hebben Danamica gevonden, die expertise op deze gebieden heeft opgebouwd.”