Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Pakistaanse gebruikers betalen waanzinnige belastingen van PKR 132.000 op iPhone 13 en iPhone 14

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Pakistaanse gebruikers betalen waanzinnige belastingen van PKR 132.000 op iPhone 13 en iPhone 14

Als gevolg van de devaluatie van de munt in Pakistan en de stijgende prijzen van elektronische producten wereldwijd zijn telefoons in Pakistan al duurder dan in de rest van de wereld. Dan zijn er nog de extra prijzen die fabrikanten opleggen vanwege een gebrek aan binnenlandse productiefaciliteiten, importkosten en andere factoren. Al deze redenen zorgen ervoor dat de telefoons duurder zijn dan de waarde die ze naar moderne maatstaven bieden.

Pakistaanse gebruikers betalen waanzinnige belastingen van PKR 132.000 voor het importeren van iPhone 13 en iPhone 14

Je zult versteld staan ​​dat dit slechts één kant van de medaille is. Afgezien hiervan stijgen de belastingen die door de staatstoezichthouder PTA worden geïnd in de loop van de tijd ook snel. De belasting die in 2021 werd geïnd op de import van iPhones bedroeg bijvoorbeeld slechts 36.000 PKR voor paspoorten en 42.000 PKR voor CNIC. Ongeveer een maand geleden bedroeg dit ongeveer 85.000 PKR. Nu is de nieuwe heffing op een ongekende manier vastgesteld, wat behoorlijk gek is zoals je kunt zien in onderstaande afbeelding:

Je kunt zien dat je voor de iPhone 13 en de aankomende iPhone 14 maar liefst 108.000 PKR belasting moet betalen op je paspoort en 132.000 PKR op CNIC. Dat is begrijpelijk Er worden hogere belastingen geheven om de import te dwarsbomen om de slinkende deviezenreserves onder controle te houden. Er rijst echter een vraag die deel uitmaakt van onze volgende discussie

Is het geen onrechtvaardigheid voor een gebruiker die de iPhone alleen voor persoonlijk gebruik wil en niet voor commercieel gebruik?

Een gebruiker die zojuist het buitenland heeft bezocht en een iPhone heeft gekocht: wat heeft deze aankoop te maken met deviezenreserves? Daarom moet de PTA dit in gedachten houden en een aparte heffingsgrondslag heffen voor dergelijke gebruikers en een importheffing voor commerciële importeurs.

Uitchecken? Niets Telefoon (1) vs. iPhone 13 – De beste vergelijking op internet tot nu toe