Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Parrot Anafi FPV is een nieuwe drone waarmee je met een smartphonebril kunt vliegen

Dronevluchten met FPV-bril zijn een geweldige ervaring die nu mogelijk is met de zeer goede Parrot Anafi-drone. De nieuwe versie van de helikopter ondersteunt FPV-brillen.

Parrot Anafi is een apparaat dat bekend is bij drone-enthousiastelingen omdat het een jaar geleden debuteerde. Anafi is een van de belangrijkste concurrenten van DJI Mavic Air en de voordelen ten opzichte van Mavik Air zijn een langere vliegtijd, een hogere fotoresolutie, een lager gewicht en een even snelle cardanas. Mavic Air heeft betere beeldstabilisatie en obstakeldetectiesensoren. Beide drones nemen video’s op in 4K.

Nu krijgt papegaai Anafi een zeer sterk argument voor de aankoop. Het zijn FPV-vluchten.

Parrot Anafi FPV is een bekende drone, maar dan in een nieuwe versie. De FPV-kit bevat niet alleen een drone, een controller en de benodigde accessoires, maar ook een FPV-bril om het camerabeeld tijdens de vlucht te bekijken.

Het transmissiesysteem is gebaseerd op gegevens die naar de drone-besturingsapplicatie worden verzonden. Voorheen kon de drone telemetriegegevens en uiteraard het camerabeeld verzenden. Nu is het voorbeeld verdeeld in twee cirkels per oog.

papegaai anafi fpv

Het systeem is gebaseerd op een mobiele applicatie en een smartphone. De smartphone is het scherm en de bril bevat alleen lenzen en smartphonehouders. Een soortgelijke oplossing kennen we van VR-brillen zoals Samsung Gear VR of Google Cardboard.

En hoe vlieg je met een drone in FPV?

Parrot Anafi FPV is een nieuwe drone waarmee je kunt vliegen met een smartphonebril 1

FPV-brillen zijn geen complete nieuwigheid voor Parrot, aangezien de Franse fabrikant drones aanbiedt waarmee met FPV-brillen kan worden gevlogen. Ik kreeg de kans om de miniatuur Parrot Mambo FPV-drone te testen, evenals de veel geavanceerdere Parrot Bebop 2 Power FPV.

In het eerste geval liet de kwaliteit van het camerabeeld te wensen over. FPV-vluchten waren ongemakkelijk en maakten de drone moeilijk te manoeuvreren. Voor Bebop 2 was de ervaring heel anders. De hogere kwaliteit van de camera resulteerde in een veel grotere immersie. Met Parrota Anafi zou de indruk nog beter moeten zijn.

FPV-vluchten zelf zijn de toekomst van drones. Daar twijfel ik niet aan.

Parrot voegt FPV-transmissie toe aan typische consumentendrones. Het meest indrukwekkend zijn echter gespecialiseerde FPV-drones met sportieve kenmerken. Deze tak van drone-ontwikkeling heeft zich de laatste tijd zeer snel ontwikkeld, en dit is nog maar het begin. DJI sloot zich aan bij de aflevering, die niet de hele drone liet zien, maar het FPV-transmissiesysteem dat kan worden gebruikt om je helikopter te bouwen.

Waar is FPV nuttig voor? Enerzijds maken first-person-vluchten veel preciezere manoeuvres mogelijk, en dit opent de deur naar sportieve dronevluchten en spectaculaire shows en drone-races. Een nieuwe sport ontstaat vlak voor onze ogen.

Het tweede voordeel van precisiecontrole zijn ongelooflijke opnamen. Als je dit soort clips nog niet hebt gezien, raad ik je aan ze te lezen. Neem een ​​paar tientallen seconden om naar het begin van de onderstaande video te gaan en ik garandeer dat je een grote mond open zult doen vallen.

Parrot Anafi FPV zal alleen een vervanging bieden voor dit soort vluchten, maar tegelijkertijd lijkt het een veilige en betrouwbare manier om de techniek van het FPV-vliegen onder de knie te krijgen. Bovendien is het gewoon een goede drone met een 4K-camera. Parrot Anafi FPV kost $ 799, dat is $ 100. duurder dan de basisversie.