Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

PEMRA waarschuwt televisiezenders om geen propaganda tegen staatsinstellingen te verspreiden

Let op: het volgende artikel zal je helpen: PEMRA waarschuwt televisiezenders voor het verspreiden van propaganda tegen staatsinstellingen

Pakistaanse regelgevende instantie voor elektronische media, PEMRA waarschuwde alle televisiekanalen om geen inhoud tegen staatsinstellingen uit te zenden.

PEMRA heeft nieuwe richtlijnen uitgegeven waarin tv-kanalen worden gewaarschuwd

Volgens recente rapporten heeft de toezichthouder voor de elektronische media, PEMRA, televisiekanalen opdracht gegeven om de verspreiding van propaganda, desinformatie en desinformatie tegen de staatsinstellingen te voorkomen. PEMRA legde uit dat de desinformatie en desinformatie die door het nieuws, programmapresentatoren, gasten of analisten worden verspreid, laster uiten over de instellingen. Dit is helemaal niet goed voor de reputatie van staatsinstellingen.

De verklaring van PEMRA luidde:

“Het uitzenden van dergelijke inhoud is in strijd met de richtlijnen van de Autoriteit, de bepalingen van de PEMRA Electronic Media (Programmes and Advertising) Gedragscode 2015 en de principes vastgelegd door de High Courts.”

De verklaring vervolgt:

“…alle licentiehouders van satelliettelevisiekanalen worden hierbij opgedragen zich te houden aan de principes die zijn vastgelegd in de grondwet, evenals aan het arrest van het Hooggerechtshof van Pakistan in Suo Moto-zaak nr. 28 uit 2018 en het arrest van het Hooggerechtshof van Islamabad in Strafzaak origineel nr. 270/2019 gedateerd 25 november 2019 en zorgen voor strikte naleving van de relevante bepalingen van de PEMRA-wetten.”

PEMRA heeft onlangs een trend waargenomen onder satelliettelevisiekanalen waarbij sommige van hun presentatoren en analisten zich overgeven aan het verspreiden van desinformatie en desinformatie tegen de staatsinstellingen. Dergelijke tendensen op televisiezenders komen neer op laster tegen staatsinstellingen en een geplande propagandacampagne tegen hen. Daarom gaf PEMRA televisiekanalen opdracht om dergelijke inhoud van overtredende instituten niet uit te zenden.

Bovendien verklaarde de Pakistan Broadcasters Association (PBA) ook dat zij altijd de vrijheid van meningsuiting en de mediavrijheid heeft gesteund, maar elke desinformatie tegen de instellingen veroordeelt. PBA zei verder dat de vereniging samenwerkt met de overheid en andere mediaorganisaties om regels te formuleren tegen desinformatie, met name de verspreiding van desinformatie op sociale media die de journalistiek schaadt. PBA verklaarde dat:

“Het bevorderen van verantwoord gebruik van sociale media en het voorkomen van desinformatie is de belangrijkste behoefte van dit moment.”

Desinformatie schaadt niet alleen het land en zijn instellingen, maar voedt ook de onveiligheid, intolerantie en instabiliteit. Daarom is het erg belangrijk om op een verantwoorde manier gebruik te maken van sociale media.

Lees ook: PTA onderneemt actie tegen sociale media-activisten die de familie van Dua Zahra ‘beschaamd’ hebben gemaakt