Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Postwissels explodeerden naar buitenlandse rekeningen om in apps te investeren

Deze applicaties verviervoudigden het verkeer van PASO en hun leidinggevenden onthullen de strategieën van spaarders om zichzelf te beschermen

Zoals altijd zijn er altijd mensen die het als eerste zien en erop anticiperen. Of ze zijn gewoon voorzichtiger of gedenkwaardiger. De afgelopen dagen is de economische achteruitgang zo versneld dat veel kleine spaarders hun geld bij de banken hebben opgenomen. Maar vele anderen hebben, uit angst voor het ergste scenario, hun dollars rechtstreeks vanaf hun mobiele telefoon naar het buitenland overgemaakt.

Deze zondag heeft de regering de beperking bevolen op de overdracht van vreemde valuta boven de $ 10.000, evenals de aankoop van kaartjes die dit bedrag overschrijden (boven deze limiet moet toestemming worden aangevraagd bij de Centrale Bank). hoewel hij verduidelijkte dat alle deposito’s in deze valuta van banken kunnen worden opgenomen.

De aanvragen voor online investeringen voldeden aan de eisen van degenen die hun geld uit het land wilden opnemen op zoek naar een toevluchtsoord voor de kwetsbaarheid van de lokale markt, hoe dan ook: de dollar steeg met 30% in een week, daalde met meer dan 60% . tussen de belangrijkste rollen van de aandelenbeurs van Buenos Aires en een landenrisico dat in recordtijd meer dan 2.500 punten omhoog schoot.

Gezien deze ineenstorting van de Argentijnse activa heeft fintech te kampen gehad met een explosie van verkeer dat hun systemen testte, een meedogenloos bombardement van vragen waar ze niet op zijn toegerust, en een golf van rekeningopeningen in het buitenland. als laatste redmiddel voor een debacle dat uit elkaar lijkt te vallen.

Kortom, degenen die verantwoordelijk zijn voor deze platforms die met zeer kleine bedragen via de mobiele telefoon investeren, beschrijven drie gedragspatronen onder gebruikers in dit post-STEP-tijdperk:

– De overstap naar gewone fondsen die in Amerikaanse dollars luiden en die lokale risico’s ‘gokken’ (zoals fondsen die gokken op Latijns-Amerikaanse staats- of bedrijfsobligaties)

– De dollarisering van de gehele portefeuille en de sluiting van rekeningen

– Het overmaken van geld naar het buitenland in bewaring.

Het grappige is dat je tegenwoordig niet eens rijk hoeft te zijn om een ​​rekening in de Verenigde Staten te hebben, laat staan.

Afhankelijk van de specifieke app kan zelfs $ 250 voldoende zijn. Van InvertirOnline, een van de populairste beursplatformen overgenomen door Banco Supervielle, werd het dagelijkse volume bestemd voor dit land vertienvoudigd. In uw geval is het minimumbedrag om een ​​rekening in het buitenland te openen $2.500.

Maar zij zijn niet de enigen: hun andere grote concurrent, Bull Market, zegt dat het openen van rekeningen in de VS sinds PASO is verdubbeld. Als verschil heeft het bedrijf een eigen makelaar (het heeft een licentie), hoewel het een veel hoger minimum in rekening brengt: $ 10.000.

Zelfs in Quiena, een app die momenteel alleen beleggingen toestaat met de voorwaarde dat ze een rekening in het buitenland hebben, zijn de deposito’s van klanten in het buitenland volgens de verantwoordelijken tot vier keer zo hoog geworden sinds de eerste werd aangehouden.

Massa migratie

“Voor zover we een supermarkt voor beleggingsfondsen hebben, hebben we al aanbevolen het lokale risico in de portefeuille te verminderen”, legt hij uit iProUP Ramiro Marra, directeur van Bull Market.

Hiervoor wordt voorgesteld om instrumenten te kiezen die bijvoorbeeld beleggen in Chileense schuldbewijzen, in Amerikaanse obligaties of bedrijfsobligaties in het algemeen uit het buitenland.

“In feite hebben managers ons verteld dat het aantal mensen dat we hebben verwezen naar de fondsen, die over het algemeen in handen zijn van institutionele beleggers, hun aandacht heeft getrokken”, merkt Marra op.

Na STEP is het aantal consultaties toegenomen en is het fenomeen geïntensiveerd. Tot het punt dat de transacties sinds 12 augustus buitengewone stijgingen hebben gekend van 300% naar 400%. Hoewel dit aantal daarna enigszins is afgenomen, staat het in records twee keer zo hoog.

“Parallel met deze uittocht van fondsen die aan het Argentijnse risico zijn ontsnapt, is de belangstelling voor het rechtstreeks opnemen van geld uit het land zeer sterk toegenomen”, geeft Marra toe. Zonder verder te gaan: het openen van rekeningen in de Verenigde Staten is verdubbeld sinds de uitslag van de voorverkiezingen bekend was”, onthult hij. iProUP.

“We hebben onze eigen makelaar in dit land, we waren de eerste Argentijnen die de vergunning kregen. Over het algemeen raden we een appartement van 10.000 dollar aan en het is niet zo dat het door deze uitzonderlijke omstandigheden flexibeler is geworden”, verduidelijkt hij.

Voor en na

Volgens José Bano, hoofd onderzoek bij InvertirOnline, “kwamen we vóór de PASO op kruissnelheden en normale operaties uit, maar de dag na de verdrievoudiging en gedurende de week bleven ze meer dan het dubbele van hun gebruikelijke niveaus.”

“Daarna werd het ongeveer tien werkdagen genormaliseerd, waarin het iets rustiger was – vervolgt de directie – en we zitten momenteel 30% hoger dan normale transacties”, besluit de directeur.

Bano benadrukt ook dat “er in termen van beleggersgedrag een zeer significante migratie naar buitenlandse activa heeft plaatsgevonden, waarbij de dagelijkse volumes vertienvoudigd zijn vergeleken met STEP.” Het platform beheert sublimieten voor het openen van een rekening buiten het land ($2.500), waardoor deze toegankelijk wordt.

“Natuurlijk waren er velen die dollars kochten en gewoon vertrokken. Dat wil zeggen dat ze de rekening sloten of hun bezit verkleinden”, zei Bano, en voegde eraan toe: “Ik zou zeggen dat 80% naar het buitenland ging en de rest in dollars.” .

Er wordt veel gebeld en het team kan soms niet leveren omdat het bedoeld is om een ​​normaal gemiddelde aan verzoeken af ​​te handelen. “Wat denk je dat ik aan het doen ben?” vroegen ze. Sommigen vroegen zich af of de aandelen al goedkoop waren, maar de markt leek nooit aan te slaan”, zegt Bano.

De CEO van InvertirOnline voegt hieraan toe: “Vandaag zijn er sommigen die hun geld al als verloren beschouwen en zeggen: ‘Ik kijk er niet eens naar, ik krijg ze wel terug'”, zegt hij rustig.

Bano geeft toe dat “we qua aanbevelingen niet openlijk kunnen suggereren dat ze hun geld buiten de deur zetten, maar we hebben wel aangegeven dat een verschuiving naar Latijns-Amerikaanse fondsen in dollars, goud of obligaties van opkomende landen wenselijk is.”

Beter buiten

Nicolás Galarza, hoofd van Quiena, legt aan iProUP uit dat buitenlandse investeringen in Amerikaanse dollars tegenwoordig de grootste groei in de geschiedenis van het bedrijf hebben laten zien. Sinds de STEP zijn de nieuw ingezamelde middelen drie tot vier keer zo groot geworden. Het aantal klanten is de afgelopen twee weken verdubbeld.

Quiena heeft een bijzonderheid: het staat geen investeringen in lokale activa toe, maar het is vereist om een ​​rekening in het buitenland te hebben om een ​​portefeuille op te bouwen. Hij brengt de gebruiker een commissie van $ 5 in rekening voor zijn opening.

“Hoe dan ook, we realiseren ons dat dit groei op de korte termijn is, en dat is niet echt goed. We hebben een gekwetste markt”, zegt Galarza.

Wat doet degene die al gevangen is genomen? “Voor degenen die posities in Argentijnse obligaties hebben gehad, moeten deze voor de lange termijn worden gehandhaafd. We moeten niet de typische beginnersfout maken om midden in de herfst te verkopen”, adviseert hij.

Het is ook waar dat de minimumbedragen die nodig zijn om rekeningen in het buitenland te openen, sterk variëren. In het geval van Quiena kost het bijvoorbeeld slechts $ 250 om met een paar klikken een wereldwijde portefeuille te creëren.

“Dat waren dagen met veel werk voor de adviseurs. De overleggen verregenden, ook al was het geld al in het buitenland, maar het waren typische paniekreacties uit angst. We hadden veel druk, maar we konden omgaan ermee”, onthult hij. Galarza

Historisch gedollariseerd

Dollarisering, hetzij in de aankoopversie van het oppotten onder de matras, hetzij in het opnemen van de Amerikaanse dollars (wat in beide gevallen kapitaalvlucht wordt genoemd), is niet exclusief voor de wereld van apps, maar slechts een kleine selectie van een historisch en wijdverbreid fenomeen. Hier zijn de nieuwste voorbeelden van de nieuwste regeringen:

– Nestor Kirchner: $15.000 miljoen (1,6% van het bbp)

– Cristina Kirchner: $70.900 miljoen in de eerste termijn (4,2%) en $26.580 miljoen (1,8%) in de tweede termijn.

– Mauricio Macri: $75,180 miljoen (3,4%).

Wanneer we ze jaarlijks uitsplitsen, waren ze bijzonder ernstig in de K-tijdperken van 2008 en 2011: een kapitaaluitstroom van respectievelijk $23.000 miljoen en $21.500 miljoen.

Onder de huidige regering werden 2017 en 2018 gekenmerkt door een scherpe versnelling van de lekkage, met rode cijfers van respectievelijk $22.000 miljoen en $27.000 miljoen.

Vanwege deze ervaringen is het niet ongebruikelijk dat Argentijnse spaarders hun portefeuilles dollariseren en naar het buitenland brengen. Degenen die dat vóór de aankondiging van de aandelenmarkten van afgelopen zondag hadden gedaan, vierden zelfs de aanpassing van hun beleggingsstrategie.