Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Premier vraagt ​​om rapport van MoiTT

Onlangs is er iets vreemds aan het licht gekomen met betrekking tot het meest gerespecteerde overheidsorgaan, de federale overheid. Een bron onthulde onlangs dat de software van een Indiaas bedrijf werd gebruikt voor het e-Cabinet-portaal. In zijn reactie heeft de Pakistaanse premier Shehbaz Sharif het ministerie van Informatietechnologie en Telecommunicatie opgedragen een rapport op te stellen over de installatie van de Mobile Device Management (MDM)-oplossing, ontwikkeld door een Indiaas bedrijf, op de tablets die aan federale kabinetsleden werden verstrekt.

Volgens de bronnen heeft de premier tijdens een buitenlandse reis het ministerie van Informatietechnologie en Telecommunicatie en de kabinetsafdeling opdracht gegeven een rapport in te dienen over de hervalidatie van het e-Cabinet-systeem om datalekken te voorkomen. Eerder op woensdag beweerde de bron ook dat gevoelige informatie van het hoogste besluitvormingsorgaan van het land, het federale kabinet, in gevaar kwam door de introductie van MDM-software om het e-Cabinet-portaal te beheren.

Indiase software gebruikt in e-Cabinet-portaal: PM vraagt ​​rapport aan MoiTT

De Pakistaanse regering had een verbod ingesteld op in India vervaardigde goederen; Toch zou de NITB in dit geval blijk hebben gegeven van minachting door MDM-oplossingen van een Indiaas bedrijf te kopen, ook al was er eerder een soortgelijk product op de wereldmarkt verkrijgbaar.

De bron stelt verder dat het e-Cabinet-systeem sinds april 2021 gebruik maakt van software van een Indiaas bedrijf. De NITB beschikt niet over de inloggegevens om een ​​jaarabonnement op de Indiase software aan te schaffen. Een voormalige NITB-medewerker die een externe HR-medewerker was en in augustus 2021 het bestuur heeft verlaten, heeft de bevoegdheid om het jaarabonnement te verlengen of de inloggegevens te wijzigen.

In het bijzonder wordt het kabinetsportaal uitsluitend gebruikt voor het verstrekken van samenvattingen aan kabinetsleden. Na het opnieuw valideren van het E-Cabinet-systeem achtte MoiTT de inloggegevens van het platform aanvankelijk acceptabel, aldus bronnen.

Voorheen controleerde de NTISB, een afdeling verbonden aan de Cabinet Division, het e-Cabinet-softwaresysteem. Er is echter dringend behoefte aan een alomvattende, onafhankelijke audit door een derde partij van de oplossing van dit Indiase bedrijf om te herbevestigen dat er geen sprake is van een achterdeur in het systeem als deze niet wordt vervangen.

Volgens bronnen proberen hackers dagelijks in te breken op officiële websites en onlangs zijn ze erin geslaagd de website van het Export Development Fund (EDF) van het Ministerie van Handel, de Federal Board of Revenue (FBR) en de Nationale Bank te hacken. van onder meer Pakistan.

Volgens bronnen bespaart het e-Cabinet-systeem de Pakistaanse regering jaarlijks miljoenen roepies. Met de toenemende cyberveiligheidsrisico’s is het echter nodig om meer te investeren in informatiebeveiliging en de gevoelige gegevens van het hoogste forum van het land te beschermen.

Uitchecken? Indiase sociale mediapagina’s met links naar anti-legercampagne BLOOTGESTELD!