Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Premium televisies en smartphones zullen centraal staan ​​op IFA 2023

Premium televisies en smartphones staan ​​centraal op IFA 2019 | Fotocredit: Pixabay

Het is tijd om de laatste maar daarom niet minder belangrijke technologiebeurs van het jaar af te trappen, en Zuid-Koreaanse elektronicagiganten maken zich op om deze week hun nieuwste tv’s en smartphones op de IFA te presenteren.

Van 6 tot en met 11 september vindt de IFA of Internationale Funk Exhibition, Europa’s grootste technologiebeurs, plaats in Berlijn. Ongeveer 1.800 bedrijven uit 50 landen nemen deel.

De jaarlijkse tentoonstelling vormt doorgaans het toneel voor een grote confrontatie tussen Samsung Electronics Co. en LG Electronics Inc., die een breed scala aan huishoudelijke apparaten, televisies en digitale camera’s en smartphones maken.

Omdat tv’s een van de belangrijkste attracties zullen zijn voor de consumententechnologieshow, zijn Samsung en LG van plan om premium 8K-tv’s te gebruiken met de hoogste resolutie die momenteel beschikbaar is. De bedrijven richten zich met name op het meer winstgevende premium tv-segment, te midden van een aanbodoverschot op het gebied van LCD-panelen.

Samsung is van plan het QLED-merk (Quantum Dot LED) van zijn beste tv’s te introduceren, waarmee het zich onderscheidt van LG’s OLED-reeks (Organic Light-Emitting Diode).

QLED is een Samsung-specifieke marketingterm voor lcd-tv’s die quantum dot-technologie gebruiken om de prestaties op belangrijke gebieden van de beeldkwaliteit te verbeteren.

OLED-pixels produceren daarentegen hun eigen licht en kunnen volledig worden uitgeschakeld om het scherm volledig zwart te maken, wat resulteert in een uitstekend contrast en energiebesparing.

Het topmodel van Samsung, het 98-inch 8K QLED-model, kostte in mei eerst maar liefst $100.000, maar werd later in sommige markten afgeprijsd tot minder dan $70.000.

LG zal ondertussen grootformaat OLED-modellen en zijn innovatieve oprolbare tv presenteren, die sinds zijn debuut eerder dit jaar veel aandacht heeft getrokken.

LG lanceerde in juni een 88-inch 8K OLED-tv voor ongeveer $ 42.000, maar de prijs daalde later naar $ 34.000. Het is van plan dit jaar een oprolbare 65-inch OLED-tv te lanceren die met een klik op de knop op een basisapparaat kan worden weergegeven en verborgen in bepaalde markten, waaronder Zuid-Korea.

Hoewel 8K nog steeds een nieuwe technologie is en de reguliere markt nog steeds uit 4K-tv’s bestaat, verwachten tv-merken dat grote schermen hogere resoluties zullen vereisen en dat 8K een nieuwe norm zal zijn in de premium tv-markt.

Om de zorgen over het gebrek aan beschikbare 8K-inhoud weg te nemen, heeft Samsung de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie (AI)-processors benadrukt om inhoud van lagere kwaliteit te schalen zodat deze dicht bij de 8K-resolutie verschijnt.

Volgens marktonderzoeker IHS Markit zal de verkoop van 8K-tv’s naar verwachting stijgen van 309.000 stuks dit jaar naar 1,43 miljoen in 2020 en 3,45 miljoen in 2021.

Naast televisies wordt verwacht dat ook innovatieve smartphones de aandacht zullen stelen tijdens de komende show.

Om de afvlakkende smartphonemarkt nieuw leven in te blazen, zijn de twee Koreaanse technologiebedrijven van plan hun nieuwste 5G-telefoons te onthullen, die grotere schermen met verschillende technologieën bieden.

Samsung, ‘s werelds toonaangevende smartphonemaker, zal de Galaxy Fold op IFA tentoonstellen, op tijd voor de aanstaande herlancering van zijn eerste opvouwbare apparaat, nadat enkele duurzaamheidsproblemen zijn aangepakt die door vroege recensenten naar voren zijn gebracht.

De Galaxy Fold zal naar verwachting op 6 september in Zuid-Korea in de schappen liggen, aldus branchefunctionarissen.

Terwijl het opvouwbare toestel tijdens het Mobile World Congress in februari alleen in een glazen doos werd getoond, kunnen bezoekers van IFA de telefoon daadwerkelijk aanraken en opvouwen.

De Galaxy Fold heeft een 7,3-inch display dat kan worden opgevouwen tot een compact apparaat met een apart 4,6-inch coverdisplay.

Met zes lenzen – drie aan de achterkant, twee aan de binnenkant en één aan de cover – verbetert de nieuwe smartphone de multitasking-ervaring op 5G-netwerken, zegt Samsung.

Als reactie op Samsung Galaxy Fold onthult LG zijn nieuwste 5G-smartphone met een dual-screen display, een bijgewerkte versie van de V50 ThinQ die in mei werd uitgebracht.

LG zei dat de nieuwe telefoon de “Free Stop Hinge” -technologie gebruikt, waardoor het tweede scherm kan worden gepauzeerd en op elke positie kan worden vastgehouden, zoals bij een laptop. Het zal ook een klein display aan de buitenkant bevatten om de datum en tijd weer te geven.

Het dual-screen display van het bedrijf werd na het Samsung-fiasco gezien als een veilige keuze, omdat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over de lange levensduur en het gebrek aan apps die zijn geoptimaliseerd voor de nieuwe interface.

Al deze inspanningen komen op het moment dat LG de verliezen probeert goed te maken van zijn mobiele telefoonactiviteiten, die ingeklemd zitten tussen Samsung en Apple in het hogere segment en Chinese fabrikanten in het lagere segment.

Volgens industrietracker Strategy Analytics is het marktaandeel van LG-smartphones in Zuid-Korea gedaald van 17,4 procent in 2017 naar 14,3 procent vorig jaar. Ook het aandeel van de Noord-Amerikaanse markt daalde in de verslagperiode van 16,9 procent naar 15,9 procent.