Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

PriceOye Pakistan neemt vroege investering over van medeoprichter PayPal

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: PriceOye Pakistan neemt vroege investering over van medeoprichter PayPal

PriceOye Pakistan is een van de in Islamabad gevestigde bedrijven die sinds de lancering in maart 2020 goederen zoals mobiele telefoons, televisies en huishoudelijke apparaten verkoopt. Het werd slechts twee weken vóór de wereldwijde COVID-19-pandemie gelanceerd. Deze startup is geïnspireerd door het Chinese JD.com en het Indiase Flipkart om een ​​samengestelde marktplaats voor consumentenproducten te creëren. De goede informatie is dat PriceOye aankondigde dat het vroege investeringen had ontvangen van verschillende investeerders, waaronder PayPal-medeoprichter Peter Thiel.

PriceOye Pakistan bediende 45 miljoen unieke gebruikers in Pakistan

Het Pakistaanse e-commerceplatform PrijsOye.pk heeft $7,9 miljoen opgehaald in een reeks startfinancieringsrondes om zijn positie als de leidende elektronicamarkt van het land te verstevigen. JAM Fund, het durfkapitaalbedrijf van Justin Mateen, leidde de eerste financieringsronde van het bedrijf. Andere deelnemers aan de institutionele fondsenwervingsronde waren Beenext, DG Daiwa, Mantis VC, HOF Capital, Palm Drive Capital, een investeerder in Jet.com, en Atlas Ventures. Fatima Gobi Ventures, SOSV en Artistic Ventures, engelinvesteerders zoals Thiel, Immad Akhud van Mercury Bank en Asif Keshodia van Souq waren eerdere investeerders. De mede-oprichter van PayPal heeft nog nooit eerder in Pakistan geïnvesteerd.

De productaanbevelingsengine wordt door bezoekers gebruikt voor productonderzoek en is een van de belangrijkste drijfveren geweest om meer dan 2 miljoen maandelijkse gebruikers naar het PriceOye.pk-platform te brengen. Adnan Shaffi, mede-oprichter en CEO van het bedrijf, meldde dat PriceOye de afgelopen twee jaar 45 miljoen unieke gebruikers in Pakistan heeft bediend, goed voor 37,5% van de totale internetgebruikersbasis van het land. Hij zei dat:

“Wij zijn de op een na meest bezochte winkelwebsite van het land, met meer dan twee en een half miljoen actieve gebruikers per maand die naar het platform komen, onderzoek doen met behulp van onze productaanbevelingsengine en vervolgens meer te weten komen over verschillende producten.”

Laten we naar het verhaal van deze startup gaan. Adan en zijn broer Adeel Shaffi waren in Zuidoost-Azië toen ze op het idee voor PriceOye kwamen. Het was eigenlijk hun derde onderneming, nadat ze twee eerdere hadden verlaten. Na onderzoek te hebben gedaan naar andere Indonesische en Indiase bedrijven, ontdekten de twee onderzoekers dat soortgelijke consumenteninternettrends zich ook in deze gebieden voordeden, maar met lagere snelheden. Ze concludeerden dat Pakistan over ongeveer vier tot vijf jaar ook een vergelijkbare adoptie van internetdiensten voor consumenten zal hebben. Dit idee werd de basis van PriceOye.

PriceOye.pk is exponentieel gegroeid en boekte een omzetgroei van 500% op jaarbasis, waardoor het een van de leidende B2C e-commercespelers in het land is. Met de nieuwe financiering is de startup klaar om zijn groeitraject voort te zetten, nieuwe producten en categorieën aan het platform toe te voegen en zijn partnernetwerk uit te breiden. PriceOye is van plan fysieke ervaringscentra in het hele land te openen, te beginnen met drie locaties in luxe winkelcentra in de grote steden Islamabad, Karachi en Lahore. Ze zullen ook andere productcategorieën en diensten met dezelfde naam aanbieden.

De Pakistaanse markt voor consumentenelektronica had in 2020 naar schatting een uitgave van 8,5 miljard dollar en groeide tussen 2016 en 2020 met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 7,1%. De groei van de markt voor consumentenelektronica heeft geleid tot een toestroom van ondermaatse namaakproducten.

Lees ook: PUBG Mobile wint MTV Video Music Award voor zijn Blackpink-concert in-game (phoneworld.com.pk)