Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Primate Labs kondigt Geekbench 5 aan, die alleen beschikbaar zal zijn in een 64-bit versie

Laboratoria van primatendat achter de steeds populairder wordende benchmarkingsoftware staat Geekbenchheeft de release aangekondigd van versie 5 van de software, Geekbank 5. De nieuwe versie brengt talloze veranderingen met zich mee en een van de belangrijkste die de compatibiliteit beïnvloedt, is dat deze alleen in de versie van wordt gedistribueerd 64 bits. Deze versie is nu beschikbaar voor Windows, Linux, macOS en iOS en wacht volgende week op Android-apparaten.

Wat betreft de verbeteringen aan de sectie CPU-benchmarkDe nieuwe variant verhoogt de geheugenvereiste voor bestaande workloads om rekening te houden met de geheugenprestaties op de CPU. Er worden nieuwe prestatietests toegevoegd om zich aan te passen aan de nieuwe tijden, weerspiegeld in machinaal leren, augmented reality en computationele fotografie. Voor het benchmarken van de CPU worden ook verschillende subprocesmodellen gepresenteerd, die veranderingen in de verdeling van de werklast en de bijbehorende effecten op de CPU-prestaties mogelijk maken.

Geekbank 5 ondersteunt nu API vulkaan, CUDA, Metaal en OpenCL. In het grafische gedeelte wordt GPU-versnelde verwerking toegevoegd voor computervisietaken zoals stereomatching en augmented reality-taken zoals featurematching. Zoals verwacht laat GeekBench 4 je niet toe om de score van een CPU te vergelijken met GeekBench 5.