Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Problemen met oververhitting van de Google Pixel 3 oplossen

Veel gebruikers worden geconfronteerd met oververhittingsproblemen bij het gebruik van hun telefoons. Dit probleem kan zelfs leiden tot het afsluiten van de telefoon. Als u de Google Pixel 3 gebruikt, kan dat het geval zijn, aangezien problemen nog steeds mogelijk zijn, hoe indrukwekkend de telefoon ook is. In de meeste gevallen ontstaan ​​problemen met oververhitting omdat we gedurende een lange periode te veel tijd besteden aan het spelen van games, video’s of andere, iets zwaardere taken. Hier laten we u zien hoe u problemen met oververhitting van de Google Pixel 3 kunt oplossen.

Zie ook: GPS-problemen met de Google Pixel 3 oplossen

batterij verbruik

Wanneer een app te veel stroom verbruikt, kan dit oververhitting veroorzaken. Door het batterijverbruik te verminderen, wordt het probleem van oververhitting verminderd. Soms vreet een app van derden de batterij op. U kunt eenvoudig de details van het batterijgebruik achterhalen. Om het gebruik te controleren, ga naar “Instellingen” en tik op “Batterij”. Als uit de gegevens iets ongewoons blijkt of als de app een aanzienlijke hoeveelheid batterijvermogen heeft verbruikt, update dan de app wanneer er een nieuwe versie beschikbaar is. Als dit niets verandert, verwijder het dan via “Instellingen”.

Update de software en apps

Als uw telefoon niet over de nieuwste update beschikt, kunnen er veel problemen optreden. Er kunnen enkele bugs zijn die tot slechte prestaties en oververhitting kunnen leiden. U kunt handmatig controleren of er een update beschikbaar is of niet.

 1. U moet de Wi-Fi-verbinding activeren.
 2. Ga naar “Instellingen > Systeem”.
 3. Zoek vervolgens naar “Geavanceerd” of “Over de telefoon” en klik erop.
 4. Er zal een optie “Systeemupdate” zijn. Kies dat.
 5. Controleer nu de status of er een update beschikbaar is of niet.

Zorg ervoor dat de apps up-to-date zijn. Zo controleer je de update voor apps in de Play Store:

 1. Ga naar Google Play Store.
 2. Rechtsboven vind je drie lijnen. Tik erop.
 3. Ga naar “Mijn apps en games”.
 4. Kijk nu door de apps en kijk of er een recente update beschikbaar is of niet.
 5. Tik vervolgens op ‘ALLES UPDATEN’.

Wis de cachepartitie

Cachepartitie is de plaats waar alle gegevens in de cache worden opgeslagen. Dit is handig als u snel toegang wilt tot een pagina of app. Te veel cache kan echter de prestaties van het apparaat beïnvloeden. Het kan ook een oververhittingsprobleem veroorzaken. Er is een optie genaamd “cachepartitie wissen” waarmee de volledige cache kan worden gewist.

 1. Eerst moet u het apparaat uitschakelen. Houd de aan/uit-knop ingedrukt om het apparaat uit te schakelen.
 2. Druk nu tegelijkertijd op de knoppen “Volume omhoog” en “Aan/uit”. Het Android- of bedrijfslogo verschijnt op het scherm.
 3. Laat de toetsen los.
 4. Je krijgt veel opties. Zoek en selecteer de optie Cachepartitie wissen.
 5. Start het apparaat nu opnieuw op.

andere dingen om te doen

Als er niet voldoende opslagruimte in de telefoon is, kan dit de prestaties van de telefoon beïnvloeden en voorkomen dat deze soepel werkt, wat tot oververhitting kan leiden. Zorg dus voor voldoende opbergruimte. U kunt de winkel controleren en dienovereenkomstig handelen.

 1. Ga naar “Instellingen” en selecteer “Opslag”.
 2. Controleer nu of uw telefoon voldoende opslagruimte heeft om goed te werken.

Om ruimte vrij te maken, kunt u de foto’s of video’s naar een ander apparaat of SD-kaart verplaatsen. U kunt ook de items die u niet nodig heeft, verwijderen of verwijderen.

Zelfs een app die niet wordt gebruikt, blijft op de achtergrond actief, waardoor de batterij snel leegraakt en de warmte toeneemt. Stop dus de ongebruikte apps.

 1. Ga naar Instellingen’
 2. Selecteer ‘Apps en meldingen > App-info’.
 3. Selecteer de optie “Gedwongen stop”.

Andere dingen die kunnen helpen:

 • Houd uw telefoon niet de hele tijd afgedekt. Verwijder de buitenbehuizing voor een goede ventilatie
 • Gebruik de juiste oplader om de telefoon op te laden.
 • Schakel WiFi en Bluetooth uit wanneer u deze niet gebruikt.