Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Problemen met oververhitting van een laptop OPLOSSEN.

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Problemen met oververhitting van een laptop OPLOSSEN.

Oververhitting van de laptop kan ernstige hardwareproblemen veroorzaken en uw laptop volledig beschadigen als u niets doet om het probleem op te lossen. Het probleem van oververhitting treedt meestal op bij een laptop die al langere tijd wordt gebruikt en is meestal te wijten aan stof dat zich heeft opgehoopt op de CPU-ventilator en de ventilatieopeningen.

Zoals u wellicht weet, is de CPU het ‘brein’ van uw computer dat verantwoordelijk is voor het uitvoeren van Windows en applicaties op uw computer. Het belangrijkste om de CPU gezond te houden, is om de CPU koel te houden. Oververhitting van de CPU kan ernstige problemen op uw laptop veroorzaken. Om deze schade te voorkomen, hebben moderne CPU’s een beveiligingsfunctie die de laptop automatisch uitschakelt als de CPU te heet wordt.

In deze handleiding vindt u gedetailleerde instructies over hoe u problemen met oververhitting van uw laptop kunt voorkomen en oplossen.

Hoe u uw laptop kunt beschermen tegen oververhitting.

 1. Omdat veel laptops lucht uit de onderkant zuigen om de warmte af te voeren, Plaats uw laptop niet op schoot of op kleding (zoals lakens, dekens, etc.) en plaats hem altijd het liefst op een harde, vlakke ondergrond zoals: B. Jouw kantoor.
 2. Houd de ruimte nabij de ventilatieopeningen van de laptop vrij.
 3. Gebruik een laptopkoelpad of een laptopvacuümkoeler.
 4. Zelfs als uw laptop niet oververhit raakt, is het een goed idee om de ventilatieopeningen en de ventilator twee keer per jaar schoon te maken om stofophoping te voorkomen.

Hoe te controleren of de CPU oververhit raakt

Stap 1. Controleer de CPU-temperatuur wanneer de processor inactief is.

De eerste stap om het probleem van oververhitting van de laptop op te lossen, is het meten van de CPU-temperatuur wanneer de CPU inactief is en wanneer deze onder belasting staat. Om dat te doen:

1. Download en installeer de volgende twee hulpprogramma’s op uw pc:

  1. Kerntemp. (Voor het bewaken van de CPU-temperatuur)
  2. CPUID CPU-Z (Om de CPU te laden)

3. Voer dat uit Kerntemp programma en let op de volgende informatie:

  1. De Tj. Max (Junction Temperature), wat de maximaal toegestane temperatuur is op de processorchip.
  2. De huidige temperatuur van alle CPU-kernen.

4. Voer nu, afhankelijk van de temperaturen die u in het Core Temp-programma ziet, de juiste actie uit: *

 • Als de gemiddelde temperatuur van alle CPU-kernen ongeveer 50-60% van de maximaal toegestane CPU-temperatuur (Tj. Max) bedraagt, ga dan verder met stap 2 om de CPU-temperatuur onder belasting te bepalen.
 • Als de gemiddelde temperatuur van alle CPU-kernen ongeveer 80-90% van de maximaal toegestane CPU-temperatuur (Tj. Max) bedraagt ​​en stijgt, stop dan hier en ga naar stap 3 om het stof van uw laptop te verwijderen.

*Let op: Op dit punt moet ik zeggen dat er geen ideale (normale) temperatuur bestaat voor een processor, aangezien deze varieert van model tot model en van fabrikant tot fabrikant. Over het algemeen kan de CPU-temperatuur tussen 40-65°C liggen in de IDLE-modus en tussen 65-85°C onder druk. Om te controleren of de temperaturen van uw processor (in de status IDLE en LOAD) normaal zijn, zoekt u op het WEB naar andere gebruikers die dezelfde processor hebben als u.

Stap 2. Controleer de CPU-temperatuur wanneer de processor ONDER BELASTING staat

Om de maximale (gemiddelde) CPU-temperatuur te vinden wanneer de CPU 100% bezet is:

1. Voer het uit zonder het Core Temp-hulpprogramma te sluiten CPUID CPU-Z

2. In de CPU-Z, kiezen Bank (Benchmark) en klik Stress-CPU.

3. Nu open Kerntemp en controleer opnieuw de gemiddelde temperatuur van alle CPU-kernen onder 100% belasting. Voer nu de juiste actie uit op basis van de resultaten:

 • Als onder 100% belasting de gemiddelde temperatuur van alle CPU-kernen ongeveer 70-80% van de maximaal toegestane CPU-temperatuur (Tj. Max) bedraagt, voert u de stresstest nog eens 15-20 minuten uit om er zeker van te zijn dat de CPU-temperatuur niet verder stijgt . Als de temperatuur niet stijgt, is de CPU-temperatuur normaal, maar ga eventueel naar stap 3 om het stof uit de ventilatieopeningen van de laptop te verwijderen.
 • Als onder 100% belasting de gemiddelde temperatuur van alle CPU-kernen ongeveer 90-95% van de maximaal toegestane CPU-temperatuur (Tj. Max) bedraagt ​​en stijgt, stop er dan mee CPU-Z Voer onmiddellijk een stresstest uit (voordat de Tj. Max-temperatuur wordt bereikt) en ga verder met stap 3 om stof uit de ventilatieopeningen van de laptop te verwijderen.

Hoe u de CPU-temperatuur op uw laptop kunt verlagen

Stap 3. Verwijder het stof uit de ventilatieopeningen.

De belangrijkste oorzaak van oververhitting van een laptop is STOF. Dus de eerste stap om het probleem van oververhitting op te lossen is het verwijderen van het STOF uit de ventilatieopeningen. Dit kan eenvoudig worden bereikt door de ventilatieopeningen schoon te maken met een blikje perslucht.

Vereisten: Perslucht en (optioneel) stofzuiger.

Hoe laptopventilatieopeningen schoon te maken:

1. Schakel uw laptop uit en koppel het netsnoer los.2. Sluit het deksel en plaats de laptop ondersteboven.3. Verwijder de batterij.4. Als je een stofzuiger hebt (die geen water gebruikt), verwijder dan het vloerpedaal, plaats de slang op de ventilatieopeningen en zuig het stof op.5. Als je klaar bent, spuit je de luchtkanalen in met de perslucht.

*Opmerking: de meeste laptops hebben ventilatieopeningen aan de onderkant en aan de linkerkant of achterkant. Dus vind ze allemaal en maak ze schoon van stof.

Hoe de CPU-temperatuur te verlagen

Ventilatiesleuven schoonmaken

6. Nadat u het stof uit de ventilatieopeningen heeft verwijderd, zet u uw laptop aan en voert u stap 1 en 2 opnieuw uit om te controleren of de CPU-temperatuur aanzienlijk is verlaagd en binnen aanvaardbare grenzen ligt wanneer de CPU wordt belast. Zo niet, ga hieronder verder.

Stap 4. Reinig de interne CPU-koeleenheid en vervang de koelpasta.

Als uw laptop nog steeds oververhit raakt nadat u het stof uit de luchtkanalen hebt verwijderd, moet u de laptophoes openen om het stof uit de CPU-koeler te verwijderen en het koelvet van het koellichaam vervangen*. Omdat dit specialistisch werk is, raad ik aan dit door een computerservice te laten doen om schade te voorkomen.

*Opmerking: Thermische pasta wordt gebruikt om de thermische geleidbaarheid tussen de processor en het koellichaam te vergroten door microscopisch kleine gaatjes tussen het koellichaam en de processor te vullen.

Vereisten: Geschikte schroevendraaiers voor de schroeven aan de achterkant van uw laptop, een kleine borstel, een droge, pluisvrije doek, zeer zuivere isopropylalcohol en koelpasta.

Om de interne koeling te repareren (als u over technische vaardigheden beschikt), moet u deze stappen volgen:

1. Schakel uw laptop uit en koppel het netsnoer los.2. Sluit het deksel en plaats de laptop ondersteboven.3. Verwijder de batterij.

4. Verwijder de achterklep. *

*Opmerking: De manier waarop u de achtercover verwijdert, verschilt van laptop tot laptop. Lees daarom de servicehandleiding van je laptopfabrikant of, beter nog, kijk of er een filmpje op YouTube staat met instructies hoe je je laptop uit elkaar kunt halen.

5. Nadat u de achterklep hebt geopend, lokaliseert u de ventilator en verwijdert u deze van zijn locatie. Om dat te doen:

  1. Verwijder het netsnoer van de koeler.
  2. Zoek en verwijder alle schroeven waarmee de ventilator en het koellichaam zijn bevestigd.

Hoe problemen met oververhitting van een laptop op te lossen

6. Als het CPU-koelsysteem niet op zijn plaats is:

A. Gebruik een kleine borstel om het stof voorzichtig van de ventilatorbladen te verwijderen en spuit vervolgens de bladen in met perslucht om het stof eruit te blazen.B. Gebruik een droge pluisvrije kleding (bijvoorbeeld microvezel) en verwijder voorzichtig de oude koelpasta van zowel het processordeksel als het koellichaam. *

* Opmerkingen:1. Als het koellichaam ook de GPU-chip koelt, moet u ook de koelpasta van de GPU-chip verwijderen.2. Om het verwijderen van de koelpasta gemakkelijker te maken, voegt u 2-3 druppels ontsmettingsalcohol of zeer zuivere isopropylalcohol aan de doek toe.

VOORZICHTIGHEID: Zorg er bij het verwijderen van de oude koelpasta voor dat u geen krassen maakt op het oppervlak van de processor en het koellichaam.

Hoe oververhitting van een laptop te verhelpen

Vervang de koelpasta

C. Nadat u de oude koelpasta hebt verwijderd, brengt u een kleine hoeveelheid van de nieuwe koelpasta (ongeveer ter grootte van een rijstkorrel) aan in het midden van het deksel van de processor. *

* Opmerkingen:1. Als het koellichaam ook de GPU-chip koelt, moet u de koelpasta ook op de GPU-chip aanbrengen.2. Voordat u de nieuwe koelpasta aanbrengt, raadpleegt u de instructies van de fabrikant van de koelpasta om te zien hoe u deze moet aanbrengen. Als je bijvoorbeeld Arctic Silver 5 koelpasta gebruikt (een van de beste koelpasta’s die ik heb gebruikt), navigeer dan naar deze link om te zien hoe je de koelpasta aanbrengt.

7. Na het aanbrengen van de nieuwe koelpasta:

  1. Plaats de CPU-koeleenheid terug op zijn plaats.
  2. Zet de CPU-koeleenheid vast met de schroeven.
  3. Sluit het netsnoer van de koeler aan.

8e. Wanneer u klaar bent, plaatst u de achtercover, batterij en voedingsadapter terug.9. Zet de laptop aan en controleer de CPU-temperatuur.

Extra hulp: Als uw laptop na het uitvoeren van al deze stappen nog steeds oververhit raakt, verminder dan het vermogen van de processor en controleer vervolgens of de CPU-temperatuur is gedaald. Om dat te doen:

1. Navigeer naar Schakelbord en geopend Energie opties.2. Klik op Planinstellingen wijzigen.

Planinstellingen wijzigen

3. Klik Wijzig geavanceerde energie-instellingen.

Wijzig geavanceerde energie-instellingen

4. Onder Processorenergiebeheer:

 • Stel dat in Minimale processorstatus Als Ingeplugd naar 90 of te 95%
 • Stel dat in Systeemkoelingsbeleid naar Actief
 • Stel dat in Maximale processorstatus Als Ingeplugd naar 90 of te 95%

Processor Energiebeheer - Stel de maximale energiestatus in

5. Klik op als u klaar bent OK om de wijzigingen op te slaan en de CPU-temperatuur onder belasting te controleren.

* TIP: Als uw laptop een toetsenbord met achtergrondverlichting heeft, schakelt u deze uit.

Dat is het! Laat me weten of deze gids je heeft geholpen door een reactie achter te laten over je ervaringen. Like en deel deze gids om anderen te helpen.

Als je wilt blijven voortdurend beschermd tegen malwarebedreigingen, bestaand en toekomstigwij raden aan om het te installeren Malwarebytes Anti-Malware PRO door hieronder te klikken (we verdienen een commissie op de verkopen die via deze link worden gegenereerd, maar zonder extra kosten voor u. We hebben ervaring met deze software en raden deze aan omdat deze nuttig en nuttig is):

Volledige pc-bescherming voor thuis – Bescherm tot 3 pc’s met NIEUW Malwarebytes Anti-Malware Premium!Hoe problemen met oververhitting van een laptop op te lossen 1