Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Psy’s “Gangnam Style” viert zijn tiende verjaardag

Opmerking: het volgende artikel zal je helpen: Psy’s “Gangnam Style” viert zijn tiende verjaardag

Psy bracht vandaag tien jaar geleden “Gangnam Style” uit. In ons collectieve geheugen lijkt het nummer misschien een dom popliedje dat we een zomer lang onhandig met vrienden of familie hebben geïmiteerd. In feite heeft ‘Gangnam Style’ het hele landschap van de muziek- en videocultuur veranderd en bijgedragen aan de creatie van het internet zoals we dat nu kennen.

Toen YouTube in 2005 voor het eerst werd gelanceerd, hadden de oprichters niet kunnen voorspellen dat een video die naar hun site werd geüpload een miljard keer bekeken zou worden. Zeker, de meeste vroege inhoud op de site bood kijkers banale inkijkjes in het privéleven van mensen, maar het platform kwam snel van de grond. De eerste video die een miljoen keer bekeken werd, werd in oktober 2005 geüpload en duurde slechts tien dagen. Zeven jaar later, toen een upload meer dan een miljard keer bekeken werd, vierden nieuwsmedia over de hele wereld feest.

Het nummer beïnvloedde de memecultuur (via remixen en covers), droeg bij aan de dominantie van online video’s (via viraliteit door het delen ervan) en moderniseerde de muziekindustrie als geheel (door de hitlijsten te pushen om naast radiooptredens ook weergaven op te nemen). videos).

Vandaag, bijna tien jaar later, viert YouTube zijn eigen succes. Sinds de videoclip van de Zuid-Koreaanse popster Psy voor “Gangnam Style” meer dan 10 miljoen keer werd bekeken, hebben honderden andere video’s dit voorbeeld gevolgd.