Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

PTA formuleert Digital Security Framework

Let op: Het volgende artikel helpt je: PTA formuleert Digital Security Framework

Na uitgebreid overleg en discussie met de telecomindustrie en prominente cyber/digitale veiligheidsexperts heeft de Pakistan Telecommunication Authority (PTA) een “Cyber ​​Security Framework” ontwikkeld. Het raamwerk is gebaseerd op de Critical Telecom Data and Infrastructure Security Regulation (CTDISR) en specificeert de verantwoordelijkheden van auditors en PTA-licentiehouders.

Als onderdeel van het raamwerk werd ook een volwassenheidsmodel ontwikkeld waarin controles worden gecategoriseerd op basis van hun kriticiteit. Het is vermeldenswaard dat de International Telecommunication Union (ITU) bij het samenstellen van de Global Cyber ​​Security Index (GCI) rekening houdt met het cybersecuritykader van elke lidstaat.

Ondanks de impact van Covid-19 en de toenemende stroom van gewone sociaal-economische diensten naar de digitale wereld, zegt hij, proberen overheden hun digitale veiligheid te vergroten.

Op het gebied van cyberbeveiligingsmaatregelen staat Pakistan op de 79e plaats in de GCI 2020-rating. Er worden cyberaanvallen gelanceerd tegen individuen, organisaties en de overheid in Pakistan.

Bij het berekenen van de GCI houdt de Internationale Telecommunicatie Unie (ITU) rekening met het Cyber ​​Security Framework van elke lidstaat.

De GCI werd oorspronkelijk in 2015 door de ITU geïntroduceerd. De Global Cybersecurity Agenda (GCA) van de Internationale Telecommunicatie Unie dient als de brede basis en structuur van het initiatief.

Het raamwerk zal organisaties helpen digitale veiligheidsrisico’s efficiënt te beheren en te verminderen en is een belangrijke stap in de richting van het verbeteren van de beveiligingsomgeving van de telecommunicatie-industrie.

Het raamwerk is een cruciale stap in de richting van het verbeteren van het beveiligingslandschap van de telecommunicatie-industrie en stelt bedrijven in staat cyberveiligheidsrisico’s beter te beheren en te beperken.