Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

PTA onderneemt actie tegen activisten op sociale media die de familie van Dua Zahra ‘beschaamd’ hebben gemaakt

Let op: het volgende artikel zal je helpen: PTA onderneemt actie tegen sociale media-activisten die de familie van Dua Zahra hebben ‘beledigd’

Het proces tegen Dua Zahra is voor niemand verborgen gebleven en is openbaar geworden. Veel media-activisten speelden een sleutelrol bij het belasteren van Dua’s familie en het maken van slechte opmerkingen over hen. Het Hooggerechtshof van Sindh heeft maandag de Pakistaanse Telecommunicatie Autoriteit (PTA) opdracht gegeven actie te ondernemen tegen deze zes media-activisten die de familie van Dua Zahra in diskrediet hebben gebracht.

De juridische actie kwam nadat Dua’s vader, Syed Mehdi Ali Kazmi, beschuldigingen had geuit voor het verspreiden van haatdragende uitspraken tegen zijn familie. De zes beschuldigde media-activisten mochten geen digitale video’s en geschreven materiaal maken en uitzenden en kregen ook te horen dat dergelijke acties ernstige juridische gevolgen zouden hebben.

De eiser had een FIR ingediend tegen de ontvoering en het kindhuwelijk van zijn dochter op grond van de Sindh Child Marriage Restraint Rules. Hij legde uit dat de medische raad, die op bevel van de rechtbank was ingesteld, ook had verklaard dat de leeftijd van zijn dochter tussen de 15 en 16 jaar lag en dat het meisje daarom naar huis moest terugkeren. Hoewel het een privéaangelegenheid was, zorgden de media voor opschudding en maakten de socialemedia-activisten de zaken nog erger door slechte opmerkingen over de familie van Dua Zahra toe te voegen.

De advocaat voerde aan dat alle door de verdachten gemaakte inhoud gebaseerd was op aanstootgevend, ongefundeerd en beschamend materiaal tegen de eiser en zijn hele familie, waardoor het imago en de reputatie van de familie in de samenleving werd geschaad.

De PTA werd gevraagd om privékanalen van sociale media te blokkeren of te verwijderen, waardoor deze slechte mensen schandalige en kwaadaardige inhoud tegen de eiser en zijn familie konden publiceren. Hij wees erop dat de webanalyseafdeling van de PTA zei dat de details minder waren en daarom de klacht niet heeft onderzocht op grond van Regel (I) (v) van de Regels voor het verwijderen en blokkeren van onrechtmatige online-inhoud (procedure, toezicht en bescherming) 2021. was geweest.

De commissie werd gevormd, onder leiding van rechter Syed Hasan Azhar Rizvi, en gaf het definitieve oordeel dat de PTA actie moest ondernemen tegen socialemedia-activisten wegens het maken van slechte opmerkingen richting Dua’s familie.