Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

PTCL Group rapporteert een omzetgroei van 5,7% in de eerste helft van 2023

Let op: het volgende artikel zal u helpen: PTCL Group rapporteert omzetgroei van 5,7% in H1 2022

Pakistan Telecommunication Company Limited (PTCL), de grootste telecommunicatie- en ICT-dienstverlener van het land, maakte tijdens de bestuursvergadering op 18 juli 2022 in Islamabad zijn financiële resultaten voor het kwartaal eindigend op 30 juni 2022 bekend.

In de eerste zes maanden van 2022 slaagde PTCL Group er met succes in het groeimomentum vast te houden, waardoor haar marktpositie als geïntegreerde aanbieder van telecommunicatiediensten in Pakistan verder werd versterkt. De omzetgroei werd voornamelijk gedreven door sterke prestaties in het consumentensegment, aangevoerd door vast breedband, mobiele data en zakelijke oplossingen, samen met microfinancieringsdiensten, waardoor de groep in de vergelijkende periode een omzetgroei van 5,7% kon realiseren, ondanks de uitdagingen van de groei. vooruitbetaling van de inkomstenbelasting (AIT) en verlaging van de mobiele terminatietarieven (MTR).

Hoogtepunten van de PTCL-groep

 • De omzet van PTCL Group van Rs 71,7 miljard in 2022 is 5,7% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.
 • De winstgevendheid van de Groep bleef onder druk staan ​​als gevolg van aanzienlijke stijgingen van de elektriciteits- en brandstoftarieven, de waardevermindering van Pak Rupee ten opzichte van de USD, hogere rentetarieven en andere factoren zoals initiële kosten in verband met de aanschaf van 4G-spectrum en de bijbehorende netwerkuitrol. De groep rapporteerde een nettoverlies van Rs 3,1 miljard.
 • PTCL zette zijn groeimomentum voort met een omzetgroei van 4,7% op jaarbasis.
 • De omzet van PTML (Ufone) steeg met 3,5% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.
 • U Bank realiseerde een omzetgroei van 25,0% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

PTCL-hoogtepunten

 • De omzet van PTCL van Rs 40.000 crore voor de periode is 4,7% hoger dan in 2021, voornamelijk gedreven door groei in de segmenten breedband en zakelijke oplossingen.
 • Het bedrijf rapporteerde een bedrijfswinst van Rs 1,9 miljard. Het bedrijfsresultaat over de periode bleef onder druk staan ​​vergeleken met het voorgaande jaar, voornamelijk als gevolg van de stijging van de bedrijfskosten als gevolg van een aanzienlijke stijging van de elektriciteits- en brandstoftarieven.
 • De nettowinst van Rs 5,2 miljard voor de periode is 38,8% hoger dan dezelfde periode vorig jaar. De stijging van de niet-operationele inkomsten als gevolg van translatiewinsten op de in vreemde valuta luidende activa van de onderneming, dividendinkomsten van een dochteronderneming en winsten uit de verkoop van verouderde activa als gevolg van netwerkmodernisering en defibratie hielpen de daling van 32,6% in de bedrijfswinst om te keren. 38,8% op nettowinstniveau.

PTCL Consumentenzaken: Consistente groei

Gedurende het halfjaar groeiden de vaste breedbandactiviteiten van het bedrijf met 10,7% op jaarbasis, terwijl het IPTV-segment ook een groei van 8,6% op jaarbasis noteerde. Op het gebied van breedband liet Flash Fiber, de premium FTTH-dienst van het bedrijf, een aanzienlijke groei zien van 91,7%. De spraakinkomsten zijn gedaald als gevolg van minder spraakverkeer en de aanhoudende conversie van klanten naar OTT-diensten.

PTCL heeft consistente prestaties en een verbeterde klantervaring bereikt met de naadloze vaste breedband van het bedrijf, inclusief de snelste internetdienst in Pakistan via het merk Flash Fiber. PTCL heeft zijn FTTH-diensten in 28 steden uitgebreid en het abonneebestand is jaar-op-jaar verdubbeld terwijl het bedrijf blijft inspelen op de vraag naar groeiende internet- en datadiensten.

PTCL Business Solutions: constante prestaties

Terwijl het momentum aanhield met een totale omzetgroei van 5,1% op jaarbasis, behield het Business Solutions-segment zijn marktleiderschap op het gebied van IP-bandbreedte, cloud, datacenters en andere ICT-diensten. De zakelijke bankactiviteiten van PTCL groeiden met 15,0% op jaarbasis. Binnen het wholesalesegment stegen de carrier-opbrengsten met 9,6%, maar de totale wholesale-opbrengsten daalden als gevolg van de sluiting van bepaalde internationale IP-huurlijnen. De internationale verkopen stegen met 14,0% vergeleken met het voorgaande jaar, ondersteund door de gunstige effecten van de devaluatie van de munt.

PTCL streeft ernaar haar partners innovatieve, betrouwbare en flexibele oplossingen te bieden via een robuuste telecommunicatie-infrastructuur en een gevarieerd dienstenportfolio met verbeterde klantervaring.

PTML – Hoogtepunten van Ufone:

 • Na de overname van het spectrum heeft Ufone een groei gerealiseerd in het aantal 4G-abonnees en datadiensten, resulterend in een omzetgroei van 3,5% op jaarbasis, ondanks de uitdagingen van de verhoging van de inkomstenbelasting (AIT) en de verlaging van de mobiele terminatiekosten (MTR).
 • Ufone bleef zijn netwerkaanwezigheid in het hele land uitbreiden en heeft zijn netwerk sinds de overname van spectrum aanzienlijk geüpgraded naar 4G.
 • Het bedrijf heeft een van de snelstgroeiende 4G-abonnees van het land.
 • Externe factoren zoals de devaluatie van de Pak roepie, stijgende rentetarieven en stijgingen van de elektriciteits-/brandstoftarieven hebben een negatieve invloed gehad op de bedrijfsresultaten.
 • VIS Credit Rating Company heeft Ufone een initiële bedrijfsrating van ‘AA-/A-1’ (Double A Minus/A-One) toegekend, met als vooruitzichten toegekende ratings ‘Stabiel’. Dit bevestigt de financiële kracht van Ufone door middel van een onafhankelijke rating die ook een hoge kredietkwaliteit en goede fundamentele beschermingsfactoren aangeeft, en is een bewijs van het vertrouwen van belanghebbenden in Ufone.

De klantervaring van Ufone blijft een van de beste in de branche, ondersteund door hogere datasnelheden en baanbrekende innovatieve producten zoals ‘UPower’, die geweldige reacties van klanten heeft gekregen.

Hoogtepunten van U-Bank:

U Bank, de microfinancierings- en filiaalloze bankdochter van PTCL, zette haar groeitraject voort en behaalde een omzetgroei van 25,0% op jaarbasis door de kredietportefeuille uit te breiden. De balansbasis van de bank bereikte Rs 114 miljard doordat de bank haar activaklassen en financieringsstromen verder diversifieerde en tegelijkertijd een positieve impact op het bedrijfsresultaat verzekerde. Met de kernmissie van microfinanciering als kern, evolueert het bedrijfsmodel van de bank om nieuwe segmenten en klassen van klanten te bereiken, om meer Pakistan in het banknetwerk te brengen en het streven naar financiële en sociale inclusie te bevorderen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen:

Als nationale luchtvaartmaatschappij en Pakistaans bedrijf loopt PTCL Group voorop bij het uitbreiden van de steun aan de gemeenschap via verschillende MVO-initiatieven, waaronder samenwerking met de GSMA om haar vrouwelijke klantenbestand tegen 2025 uit te breiden en de inzet van haar vlaggenschip Wi-Fi-internetapparaten om aanzienlijk uit te breiden ‘naar deelnemers aan het KPK Women Civic Internship Program om hun streven naar persoonlijke en professionele ontwikkeling te ondersteunen. PTCL & Ufone 4G werkten samen met het National Emergency Response Centre van de regering van Pakistan om hun steun uit te breiden aan de UNICEF-campagne voor de uitroeiing van polio in Pakistan. PTCL Group steunde ook de lokale vissersgemeenschap van Karachi om de veiligheid van kleinschalige vissers tijdens het overstromingsseizoen te garanderen door reddingsvesten te doneren.

Lees ook: PTCL gaat ICT-diensten leveren aan DHA Phase-VIII Karachi