Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Qualcomm kondigt Snapdragon 6 Gen 1 en Snapdragon 4 Gen 1 aan

Let op: het volgende artikel zal je helpen: Qualcomm kondigt Snapdragon 6 Gen 1 & Snapdragon 4 Gen 1 aan

Qualcomm heeft onlangs zijn twee aankomende chipsets uit het middensegment aangekondigd: Leeuwebek 6 Gen 1 en instapniveau Leeuwebek 4 Gen 1. Volgens de laatste rapporten is de 6 Gen 1 gebaseerd op een 4nm-productieproces. Aan de andere kant blijft de goedkopere 4 Gen 1 vasthouden aan het 6nm-productieproces. De door Snapdragon 6 Gen 1 aangedreven apparaten zullen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 worden gelanceerd, terwijl de SD 4 Gen 1 later dit kwartaal zal verschijnen.

Snapdragon 6 Gen 1 en Snapdragon 4 Gen 1 zijn de aankomende middenklasse chipsets van Qualcomm

Het slechte deel van het nieuws is dat Qualcomm niet de volledige specificaties van de CPU’s heeft onthuld. We zijn er echter nog steeds in geslaagd om de belangrijkste specificaties van de chipsets in handen te krijgen. Laten we ze eens bekijken.

Volgens de bronnen zullen de belangrijkste kernen van de Snapdragon 6 Gen 1 een snelheid bereiken van 2,2 GHz. Aan de andere kant is de CPU van Snapdragon 4 Gen 1 beperkt tot 2,0 GHz. Het duo zal acht cores aanbieden, maar de architectuur en krachtige/efficiënte uitsplitsing zijn nog niet bevestigd. Er werd ook geen melding gemaakt van de gebruikte Adreno GPU’s. Qualcomm beweerde dat de middenklasse Snapdragon 6 Gen 1 een toename van 35% in grafische prestaties en een sprong van 40% in verwerkingskracht zal beloven, maar zei niet wat het als referentie gebruikte. Aan de andere kant biedt het instapmodel Snapdragon 4 Gen 1 een 15% snellere CPU en een 10% krachtigere GPU.

Volgens de laatste berichten is de Leeuwebek 6 Gen 1 zal beschikken over de 12-bit Spectra Triple ISP, die native HDR-beeldopname en 200-megapixelcamera’s ondersteunt. Het wordt aanbevolen om HDR-video’s in het menu te hebben. Qualcomm zal een aantal geavanceerde AI-functies gebruiken en gebruik maken van de 7e generatie Qualcomm AI Engine, die helpt bij het bokeh-effect en algemene prestatie- en stroomoptimalisatie. De langverwachte Snapdragon 6 Gen 1 zal Wi-Fi 6E-connectiviteit bieden, evenals een Snapdragon X62 5G-modem van de 4e generatie.

Het is de moeite waard hier te vermelden dat Qualcomm’s AI Engine wordt gebruikt op de SD 4 Gen 1. De nieuwe hardware ondersteunt nu echter 120 Hz FHD+ beeldschermen met variabele snelheidsschaduw. Bovendien zorgt de Spectra Triple ISP op de 4 Gen 1 voor ruis door gebruik te maken van multi-frame ruisonderdrukkingstechnologie en ondersteunt hij 108 MP-camera’s. 5G-connectiviteit zal beschikbaar zijn via de Snapdragon X51 5G-modem, maar hier zal geen Wi-Fi 6E-ondersteuning zijn.

De rapporten beweren dat de Leeuwebek 4 Gen 1 zal debuteren op de aankomende Z6 Lite-smartphone van iQOO en zal vóór het einde van dit kwartaal wereldwijd verkrijgbaar zijn. Dat is nu bijna drie weken geleden. Dus laten we afwachten en zien wat er daarna komt. Tot die tijd, blijf op de hoogte.

Lees ook: Keanu Reeves keert terug voor Cyberpunk 2077-uitbreiding – (phoneworld.com.pk)