Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Qualcomm richt zich op de Wi-Fi-markt om verder te gaan dan alleen telefoons

Qualcomm heeft dinsdag een nieuwe lijn Wi-Fi-chips aangekondigd, ontworpen voor Wi-Fi 6, de nieuwste versie van de technologie. Qualcomm hoopt dat ze de verkoop van zijn afzonderlijke 5G-chips zullen helpen stimuleren.

Qualcomm is de grootste leverancier van chips voor mobiele telefoons, maar heeft geprobeerd verder uit te breiden omdat de wereldwijde telefoonmarkt de afgelopen jaren is gestagneerd.

Het in San Diego gevestigde technologiebedrijf heeft in plaats daarvan chips ontwikkeld voor auto’s, koptelefoons, laptops en andere apparaten. De wifi-chips van het bedrijf zijn te vinden in apparaten zoals de ‘mesh’ wifi-routers van Google, die zijn ontworpen om de dekking in een heel huishouden te helpen verbeteren.

Daarnaast werkt Qualcomm ook samen met telefoonfabrikanten zoals Samsung Electronics om chips te leveren voor 5G, de volgende generatie draadloze datanetwerken, voor telefoons.

Met de nieuwe serie Wi-Fi-chips hoopt Qualcomm dat de twee divisies ooit zullen samensmelten. Zowel Wi-Fi 6, een nieuwe standaard die naar verwachting in 2022 volledig zal worden geïmplementeerd, als 5G-technologie verschillen van hun voorgangers doordat ze nauwer samenwerken, waardoor Wi-Fi-routers verbindingen naar mobiele telefoons en mobiele telefoons naadloos kunnen routeren naar andere apparaten. die beide soorten netwerken gebruiken.

In tegenstelling tot eerdere 4G-technologieën, waarbij de netwerken voornamelijk eigendom waren van telecommunicatiebedrijven, stelt 5G-technologie bedrijven in staat hun eigen particuliere 5G-netwerken te bouwen om grotere locaties, fabrieken en andere locaties beter te verbinden met Wi-Fi.

Cristiano Amon, president en hoofd van chipactiviteiten van Qualcomm, zei dat het bedrijf hoopt op een dag chips voor beide technologieën te kunnen verkopen aan fabrikanten van zakelijke netwerkapparatuur.

“Je mag van ons in de toekomst verwachten dat we geïntegreerde platforms hebben met millimetergolven [5G-Technologie] en Wi-Fi 6″, zei Amon in een interview met Reuters.

© Thomson Reuters 2019

Voor het laatste technische nieuws en recensies volgt u Gadgets 360 op Twitter en Facebook en abonneert u zich op ons YouTube-kanaal.

Facebook lanceert een functie voor lokale noodmeldingen in de VS Google Job Search Tool wordt geconfronteerd met een EU-onderzoek Eer smartphones