Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

QuickTime-fout 2041 oplossen

Onlangs kwam ik tijdens het afspelen van een videobestand in QuickTime 7 op mijn Windows, zowel pc als Mac, de QuickTime-fout “Fout 2041 – er is een ongeldige voorbeeldbeschrijving gevonden in de film” tegen. Ik was met verlies. Kan iemand een oplossing voorstellen? Bij voorbaat bedankt.

QuickTime Error 2041 geeft het bericht weer: “Er is een ongeldige voorbeeldbeschrijving gevonden in de film.” Deze fout geeft aan dat de QuickTime-speler die op uw computer (Mac of Windows-pc) is geïnstalleerd, het videobestand (bijvoorbeeld MP4, MOV, enz.) niet kan afspelen.

QuickTime Player is een multimediaframework waarmee u talloze video-, afbeeldings- en audiobestanden kunt afspelen, bewerken, delen, opnemen of coderen/decoderen. In deze blog proberen we meer te weten te komen over deze fout en de oplossing ervan.

Redenen voor QuickTime Error 2041

QuickTime-fout 2041 kan om verschillende redenen optreden:

  • Virus op uw Mac kan de normale werking van uw QuickTime beïnvloeden.
  • Incompatibele videocodec kan resulteren in een onspeelbare video in QuickTime.
  • Incompatibele audiocodec kan een afbeelding van de video zonder geluid weergeven.
  • Apple ondersteunt de Windows-versie van QuickTime 7 niet vanaf 2016.
  • AppleQuickTime 7 en QuickTime 7 Pro worden niet ondersteund op macOS vanaf 2018.
  • Mediabestanden gemaakt met QuickTime Player 7 werken niet in macOS Catalina.
  • Een incompatibel videobestandsformaat wordt niet geopend in de geïnstalleerde QuickTime.
  • Corruptie van een videobestand (laten we zeggen het headergedeelte) waardoor het onspeelbaar wordt.

Oplossingen voor QuickTime-fout 2041

Probeer de volgende methoden om QuickTime-fout 2041 op te lossen:

Methode 1: Scan uw Mac met antivirussoftware

Als u QuickTime-fout 2041 ziet, controleer dan of er geen schadelijke software of virussen op uw Mac aanwezig zijn die de QuickTime-speler beïnvloeden. Scan uw Mac en verwijder of isoleer kwaadaardige programma’s. Als uw Mac vrij is van malware, kunt u het videobestand afspelen met de QuickTime-multimediaspeler.

Methode 2: Codecs downloaden voor QuickTime

Soms kunnen incompatibele codecs de QuickTime-fout activeren. Als de videocodec bijvoorbeeld in conflict is, wordt het videobestand niet afgespeeld en wordt fout 2041 gegenereerd, of wordt de audio afgespeeld zonder video. Als de audiocodec niet wordt ondersteund, geeft QuickTime een afbeelding van de video zonder geluid weer; de video wordt niet afgespeeld. Om het probleem op te lossen, downloadt u de relevante codecs van de officiële website en voert u de QuickTime-applicatie opnieuw uit. Hopelijk wordt je videobestand zonder fouten afgespeeld.

Methode 3: QuickTime bijwerken of vernieuwen

Zorg ervoor dat uw QuickTime Player up-to-date is. De versie van QuickTime die u gebruikt, bevat mogelijk bugs. Daarom speelt QuickTime Player sommige videobestandsindelingen mogelijk niet af. Controleer na het updaten of updaten van QuickTime of de fout nog steeds optreedt.

Cijfer: macOS Mojave is de laatste versie die 32-bits applicaties ondersteunt. Als gevolg hiervan werkt 32-bit QuickTime Player 7 niet op macOS Catalina. In dit geval komt Catalina’s 64-bit QuickTime-app goed van pas. Er worden echter alleen compatibele versies van video’s geopend. Er is geen ondersteuning van Apple voor de Windows-versie van QuickTime 7. Deze versie bevat beveiligingsproblemen die van invloed kunnen zijn op uw pc. Verwijder het dus en gebruik het alternatief.

Methode 4: Converteer het getroffen videobestand naar een QuickTime-compatibel formaat

Sommige gebruikers hebben geëxperimenteerd door de extensie van het mp4-bestand te wijzigen in MOV, M4V of 3GP. Door deze hernoeming van de bestandsextensie konden ze het videobestand op hun QuickTime Player afspelen. Als u hetzelfde wilt doen, maak dan eerst een kopie van het videobestand om te voorkomen dat u het originele bestand beschadigt. Hernoem vervolgens de extensie. Controleer of de app de video kan afspelen. Waarschijnlijk niet.

U moet de beschadigde videobestanden converteren naar een QuickTime-compatibel formaat met behulp van QuickTime of een andere app. Als u een upgrade uitvoert naar macOS Catalina, zorg er dan voor dat u het conversieproces voltooit voordat u uw macOS verlengt. Deze preventieve conversie garandeert dat de 64-bit QuickTime-speler de getroffen videobestanden kan afspelen wanneer u klaar bent met het installeren van de nieuwste macOS.

Methode 5: Gebruik QuickTime-alternatief

U kunt een andere mediaspeler gebruiken om uw videobestanden (MOV, DivX, WMV, enz.) af te spelen die zijn gemaakt met QuickTime 7. Een optie is om uw videobestand af te spelen met VLC. Het is ook platformonafhankelijke software, wat betekent dat je het kunt gebruiken op Windows, Mac, Linux, Chrome OS, Android, enz. Een andere optie is om de 64-bit 5KPlayer te gebruiken. Het werkt zowel in Windows 10 als macOS Catalina.

Methode 6: Repareer beschadigde videobestanden met videoreparatiesoftware

Gebruik Stellar Repair for Video-software om beschadigde videobestanden te repareren. Deze software kan corruptieproblemen in videobestanden oplossen en deze herstellen naar een afspeelbare staat zonder gegevensverlies. De rijke GUI-compatibele software helpt u de fout snel en gemakkelijk op te lossen.

Bekijk deze video om te leren hoe u beschadigde videobestanden kunt repareren:

Conclusie

We hopen dat de methoden voor probleemoplossing die in deze blog worden beschreven u helpen bij het oplossen van QuickTime-fout 2041 en het herstellen van uw niet-afspeelbare video’s. Handmatige probleemoplossingsmethoden werken mogelijk niet in deze foutsituatie. In geval van ernstige corruptie van videobestanden kunt u echter het beste gebruik maken van deskundige QuickTime-videoreparatiesoftware.