Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Redmi Note 8 en Redmi Note 8 Pro worden over ongeveer acht weken in India gelanceerd, bevestigt het bedrijf

Redmi Note 8 Pro & nbsp

Hoofdzaken

  • Redmi Note en Redmi Note 8 Pro werden aanvankelijk gelanceerd in China
  • Redmi Note 8 Pro brengt ‘s werelds eerste 64-megapixelcamera

De Chinese telefoonmaker Redmi lanceerde gisteren zijn nieuwste smartphone, de Redmi Note 8 en Note 8 Pro in China. De telefoon werd aangekondigd met indrukwekkende specificaties, waarbij de laatste zelfs beschikte over een 64-megapixellens op een quad-camera-opstelling.

En nu, na de lancering van de telefoon in China, heeft Redmi India-baas Manu Kumar Jain aangekondigd dat het apparaat over 8 weken naar India zal komen. Jain legde uit dat voordat de apparaten naar India komen, de telefoons een test- en certificeringsronde moeten ondergaan – een proces dat enkele weken kan duren. Hoewel hij geen startdatum aankondigde, kondigde hij wel een tijdlijn van acht weken aan.

Maar voordat de Redmi Note 8 en de Note 8 Pro naar India komen, zullen de twee telefoons in China in de verkoop gaan, terwijl de 8 Pro op 3 september in de verkoop gaat en de Redmi Note 8 op 17 september in de verkoop.

Volgens het specificatieblad wordt de Redmi Note 8 Pro geleverd met een 6,53-inch IPS LCD-scherm met Full HD+ resolutie en een Gorilla Glass-paneel met 5 vellen. Dit display heeft ook een uitsparing voor de camera aan de voorkant. De telefoon is vrij groot en weegt 199 gram.

Het hoogtepunt van de camera’s is zonder twijfel de 64-megapixel Samsung GW1-sensor (1/1,7-inch, 0,8 µm pixels), die is gecombineerd met een 8-megapixel ultragroothoekcamera, een 2-megapixel macrocamera en twee – Megapixel dieptesensor. Aan de voorkant zit een 20 megapixel camera voor selfies.

Er is een batterij van 4.500 mAh aan boord die ook snel opladen tot 18 W ondersteunt via een Type-C-poort. Er zit ook een 3,5 mm koptelefoonaansluiting naast. Eronder loopt een Helio G90T-chipset. Dit ging gepaard met maximaal 6 GB RAM en 64 GB opslag in de basisconfiguratie, tot maximaal 8/128 GB.

Redmi lanceerde ook de Note 8 tijdens het evenement in China. In de kern draait de telefoon een Snapdragon 665-chipset met acht Kryo 260-kernen – vier daarvan op 2,2 GHz, de andere op 1,8 GHz.

Het display aan de buitenkant is een 6,3″ LCD-scherm met Full HD+ resolutie. Daarnaast omvat de camera-opstelling van de Redmi Note 8 ook vier lenzen – voornamelijk een 48-megapixellens met de nieuwste Samsung ISOCELL GM2-sensor.

De rest van de opstelling bestaat uit een 8 megapixel ultragroothoeklens, een 2 megapixel macrocamera en een 2 megapixel dieptesensor. Aan de voorkant van de telefoon zit een 13 megapixellens voor selfies. De rest van de specificaties omvatten een 4000 mAh-batterij met een oplaadsnelheid van 18 W en een USB-C-poort. De telefoon krijgt ook een 3,5 mm audio-aansluiting.