Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Releasedatum, geruchten, specificaties, features en nieuws

Apple introduceerde begin 2019 een nieuwe iPad Air en een nieuwe iPad mini 5. De verwachting is echter dat er voor het begin van het jaar of begin 2020 nog meer tablets van het bedrijf zullen arriveren in de vorm van een update voor de iPad Pro-modellen.

Rapporten suggereren dat de volgende generatie iPad-professionals het iPhone-boek van 2019 zal lezen. Hier is alles wat we tot nu toe hebben gehoord en wat we verwachten.

Datum van publicatie

 • Verwacht oktober 2019
 • Mogelijk begin 2020

Het gerucht gaat dat Apple de volgende iPad Pro’s voor eind 2019 zal uitbrengen, al zijn er ook berichten die wijzen op begin 2020.

We verwachten niet dat Apple op 10 september een iPhone-evenement zal organiseren, waarbij het waarschijnlijker is dat Apple ergens in oktober een apart evenement zal houden voor de volgende iPads en nieuwe Macs. Als Apple wacht tot 2020, verwachten we dat de nieuwe iPad Pro’s vóór eind maart arriveren.

Er is op dit moment nog geen officiële datum vastgesteld.

ontwerp

 • iPad Pro 11 (2019): ca. 247,6 x 178,5 x 5,9 mm, 468 g
 • iPad Pro 12.9 (2019): ca. 280,6 x 214,9 x 5,9 mm, 631 g

Apple heeft de iPad Pro pas in 2018 opnieuw ontworpen, dus we verwachten geen grote veranderingen ten opzichte van de 2019-modellen.

In feite zou het ontwerp grotendeels hetzelfde blijven, wat betekent superslanke randen, USB Type-C om op te laden en de mogelijkheid om de Apple Magnetic Pull aan de zijkant te bevestigen en draadloos op te laden.

De opstelling van de camera aan de achterzijde kan veranderen, maar verder wordt een vergelijkbaar ontwerp als de iPad Pro 11 en iPad Pro 12.9 verwacht.

Advertentie

 • iPad Pro 11 (2019): 11-inch, Liquid Retina, 2388 x 1668, 264ppi
 • iPad Pro 12.9 (2019): 12,9-inch, Liquid Retina, 2732 x 2048, 264 ppi

Omdat het ontwerp van de nieuwe iPad Pro-modellen naar verwachting ongewijzigd blijft, verwachten we ook dezelfde schermformaten als de iPad Pro-modellen van 2018.

In dit geval zouden de iPad Pro’s van 2019 een 11-inch en een 12,9-inch model moeten hebben. Van beide toestellen wordt verwacht dat ze beschikken over True Tone-technologie, Pro Motion-technologie en een volledig gelamineerd display met een antireflecterende coating.

We verwachten ook niet dat de resoluties vanaf 2018 zullen veranderen, en we verwachten ook Liquid Retina-panelen.

camera

 • iPad Pro’s (2019): drievoudige camera aan de achterzijde, TrueDepth-camera aan de voorkant

De specificaties van de achteruitrijcamera zullen naar verwachting worden bijgewerkt op de nieuwe iPad Pro-modellen. Het gerucht gaat dat er een drievoudige camera aan de achterzijde op de iPad Pro-apparaten van 2019 zal verschijnen, wat de verwachtingen voor de komende iPhones zal nabootsen.

De camera’s aan de achterkant van de iPhone Pro zouden ultrabrede foto’s en video’s kunnen maken en tegelijkertijd betere beelden bieden bij weinig licht. Van de iPad Pro’s wordt ook verwacht dat ze dezelfde mogelijkheden en features bieden.

Hardware en technische gegevens

 • iPad Pro’s (2019): A13X-processor, meerdere opslagopties, Apple Pencil-compatibiliteit, stereoluidsprekers

De verwachting is dat de volgende generatie iPad Pro-modellen zullen worden geleverd met de nieuwste iPad Pro-processor van Apple – naar verwachting de A13. Voor de iPad Pro-modellen verwachten we echter de A13X.

De opslagopties zullen naar verwachting vergelijkbaar zijn met die van de huidige modellen (64 GB, 256 GB, 512 GB en 1 TB) en de batterijcapaciteit zal naar verwachting iets verbeteren, maar ligt nog steeds rond de 10 uur. Het zou echter niet verrassend zijn als het 64GB-model zou worden vervangen door een 128GB-model. MicroSD zal niet aan boord zijn, omdat Apple dit op geen enkel apparaat aanbiedt.

Apple Pencil-compatibiliteit zal echter ongetwijfeld aanwezig zijn op de nieuwe iPad Pro-modellen, zoals al sinds het begin van de Pro-reeks het geval is, en we verwachten ook gezichtsherkenning met gezichtsherkenning en stereoluidsprekers.

software

Apple heeft tijdens WWDC19 een nieuw besturingssysteem aangekondigd dat speciaal voor iPads is ontworpen. De software, bekend als iPadOS, zal beschikbaar zijn voor alle iPads vanaf iPad Air 2, maar de verwachting is dat ook de nieuwe iPad Pro’s beschikbaar zullen zijn op het platform.

Zie onze afzonderlijke functie voor meer informatie over de functies van iPadOS. Als korte samenvatting kunt u echter de volgende functies verwachten:

 • Nieuw startscherm
 • Donkere modus
 • Zijspan met Catalina
 • Nieuwe multitasking-functies
 • Tekstbewerkingsgebaren
 • Safari-verbeteringen
 • Bestanden-app
 • Lettertypebeheer
 • Herinneringen en Vind mijn

Geruchten over Apple iPad Pro 2019: wat is er tot nu toe gebeurd?

Hier is alles wat we tot nu toe hebben gehoord over de volgende iPad Pro’s.

2 september 2019: De volgende iPad Pro biedt een 3D-scancamera

MacRumours meldde dat The Elec heeft beweerd dat Apple van plan is begin volgend jaar 3D-scancameratechnologie aan te bieden. De verwachting is dat de technologie in 2020 ook naar de iPhone komt, maar op basis van dit rapport zullen de iPad Pro-modellen deze als eerste krijgen.

22 augustus 2019: De volgende iPad Pro biedt hetzelfde ontwerp, maar camera- en processorupgrades

Bloomberg rapporteerde enkele details over de volgende iPad-modellen. Er werd beweerd dat de iPad Pro’s uit 2019 hetzelfde ontwerp zouden hebben als hun voorgangers, maar met dezelfde upgrades als de iPhones uit 2019, inclusief de camera en processor.

12 augustus 2019: De volgende iPad Pro heeft mogelijk dezelfde drievoudige camera als de iPhone XI

De Japanse site Macotakara beweerde dat bronnen in de Chinese toeleveringsketen hadden gezegd dat de nieuwe iPad Pro een drievoudige achteruitrijcamera in een vierkante opstelling zou kunnen hebben – zoals verwacht in 2019 iPhone Pro-modellen.