Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Riot Games lost class action-rechtszaak over seksisme op

Meer dan in mei 150 medewerkers van Riot Games Ze protesteerden buiten hun kantoren in Los Angeles. Het protest was bedoeld om de ‘cultuur van bedrijfsseksisme’ aan het licht te brengen en de gedwongen arbitrage te veroordelen van werknemers die eerder dit jaar een class action-rechtszaak hadden aangespannen. Vandaag is de redacteur van League of Legends kondigde aan dat “ze een overeenkomst hebben bereikt om de class action-rechtszaak tegen Riot op te lossen.”

De problemen van Riot Games werden vorig jaar openbaar gemaakt nadat Kotaku een onderzoek naar vermeend seksisme publiceerde: het verhaal bevat interviews met 28 huidige en voormalige werknemers. Omdat de eisonderhandelingen niet zijn afgerond, is niet bekend of de resultaten positief waren voor de eisers.

De CEO van de ontwikkelaar zegt: We zijn elke oproerkraaier dankbaar die zijn zorgen heeft geuit, en we geloven dat deze resolutie recht doet aan alle betrokkenen.

Bij Riot Games hebben ze gemeld dat ze hebben gewerkt aan het oplossen van de onderliggende problemen achter deze en andere rechtszaken tegen het bedrijf.

Seksisme is al lang aanwezig in de videogame-industrie. De crisis is de laatste tijd ook van algemeen belang geweest, omdat zowel werknemers als consumenten opmerken dat het ongezond is om werknemers te dwingen lange uren te werken om de leveringsdeadlines te halen. En hoewel de woorden van Riot Games verre van een verontschuldiging lijken, zal het onderhandelen over de vraag hopelijk helpen een betere relatie tussen het bedrijf en zijn werknemers te creëren.

Wat vind je van deze kwestie bij Riot Games?

Bron: Engadget