Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Ruby on Rails versus Django: hoe verschillen ze?

Robijn op rails

Ruby on Rail is een programmeertaal opgericht door Yukihiro Matsumoto. Rails is een webapp-framework uitgebracht in 2005. Hoewel het voor veel mobiele toepassingen is gebruikt, kunnen we zien dat het raamwerk kan worden gebruikt voor miljardenindustrieën zoals Air BnB, GitHub en Fiverr.

Diensten

Gemakkelijk veranderen

De structuur van Ruby on Rails is gebaseerd op Gems (systeemniveau) en Plugins (applicatieniveau). Hierdoor kunnen ervaren ontwikkelaars nieuwere apps leveren met minder codering. De plug-ins zijn goed gedocumenteerd en gemakkelijk te gebruiken. Deze opslagplaatsen, zoals B. de RubyGems-bron, die meer dan 150.000 edelstenen biedt om te downloaden.

Verscheidenheid aan tools en presets

Er zijn veel belangrijke functies die vooraf zijn geconfigureerd. Ruby on Rails biedt ontwikkelaars verschillende patronen en functies die het ontwikkelingsproces aanzienlijk kunnen verbeteren.

Test omgeving

Hoewel complexe logica een belangrijk onderdeel van het product is, helpt de Ruby on Rails-testomgeving bij de kwaliteitsborging. Ontwikkelaars kunnen ervoor zorgen dat hun apps werken met de juiste foutopsporings- en testtools.

Ruby on Rails maakt het eenvoudiger om geautomatiseerde tests te maken en alle aspecten van het product te verifiëren.

Nadelen

Documentatienormen en -kwaliteit variëren

Bij het gebruik van RoR kan het lastig zijn om de juiste documentatie te vinden, vooral voor nieuwe of minder populaire edelstenen. Meestal zijn er testsuites die als primaire informatiebron voor ontwikkelaars dienen. Ontwikkelaars zouden de RoR-code moeten bestuderen in plaats van de officiële documentatie van de app te lezen.

Django

Django is een webframework waarmee gebruikers applicaties kunnen bouwen. Dit is een populair raamwerk dat het meest wordt gebruikt en ingezet voor applicaties. Het wordt gebruikt door Google, NASA en Instagram om de website te helpen maken.

Diensten

Alles inclusief

Django heeft aan populariteit gewonnen omdat het een “all-inclusive” bedrijf is. Het eerste dat wordt geleverd met alles wat u mogelijk voor uw toepassing kunt gebruiken. In plaats van de code handmatig op te schrijven, kunt u de pakketten importeren die u wilt gebruiken.

Dit is de configuratieplatformconventie waar Django deel van uitmaakt. Hiermee kunt u gebruikmaken van oplossingen die zijn gemaakt door topprofessionals. Django werkt aan verschillende onderwerpen, zoals:

  • Beheer sessiegebaseerde of tijdelijke berichten met het berichtenpakket
  • Authenticatie met het authenticatiepakket
  • Het Content Types Framework gebruiken om “inhoudstypen” te koppelen.

Python

Omdat Django Python gebruikt, gebruikt het de kracht en bruikbaarheid van Python in zijn voordeel. Python is een van de gemakkelijkste programmeertalen voor beginners om te leren en is populair in inleidende computerwetenschappencursussen over de hele wereld.

Schaalbaar

De meeste ontwikkelaars plannen voor de toekomst bij het kiezen van een raamwerk. Met Django kunt u meerdere applicaties uitvoeren in termen van schaalbaarheid. Hierdoor kunt u verschillende schaalbaarheidsmaatregelen nemen. Hierdoor creëer je een responsieve app die op verschillende servers kan draaien.

Nadelen

Hoewel Django een geweldig raamwerk is, zijn er enkele problemen die voor u een probleem kunnen zijn. Ten eerste kan het voor beginners moeilijk zijn om de URL te vinden die gespecialiseerd is in reguliere expressies.

En het is een op zichzelf staand raamwerk, wat betekent dat er een monolithische manier is om projecten te voltooien. Er is een manier om de code correct te voltooien, en Django beperkt de mogelijkheid om uw methode te variëren.

Conclusie

Het maakt niet uit of je een amateur of een professionele ontwikkelaar bent Ruby on Rails versus Django Het sollicitatiegesprek vindt plaats op uw kantoor. U moet beslissen welk raamwerk het beste is voor uw project. Zodra u dit heeft gedaan, kunt u gemakkelijker een app maken waar u en uw publiek dol op zullen zijn.

Mục lục