Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Samsung barst los voor Apple. Vergelijkt de camera’s van de iPhone 12 Pro Max en Galaxy S21 Ultra

Een verhaal over rivaliteit tussen Samsung en Apple op de mobiele markt is zo oud als de wereld. Koreanen maken graag grapjes over iPhones in reclames. Hier zijn nog enkele voorbeelden.

Als je niet om jezelf kunt lachen, lach dan om anderen

Samsung lijkt deze mooie stelregel te volgen door grappen te maken over de fotografische mogelijkheden van de nieuwste iPhones. Meer specifiek – de iPhone 12 Pro Max, die in theorie het beste is dat Apple in de wereld van mobiele fotografie heeft gebracht sinds… de iPhone 11 Pro Max 😉

Hier ziet u hoe twee eenvoudige Samsung-commercials de nieuwste iPhone Galaxy S21 Ultra vergelijken. En in deze twee korte producties steken de Koreanen de naald door de pogingen van Apple om de voordelen van de vlaggenschip-smartphone van hun eigen productie te benadrukken.

De eerste advertentie benadrukt de Space Zoom-functie in de Galaxy S21 Ultra. Zowel de lens van dit model als de iPhone 12 Pro Max zijn gericht op de maan. Het beeld is vergroot, maar alleen Samsung kan het oppervlak van de zilveren wereldbol met voldoende details weergeven om het oog te strelen. Tegen deze achtergrond is de 12x zoom in de iPhone net zo bleek als het onderwerp van de foto zelf.

In het tweede fragment is te zien hoe gedetailleerd de foto’s zijn met de 108 megapixel camera van Samsung – of in ieder geval vergeleken met die van de iPhone 12 Pro Max lenzen. Dit wordt samengevat door de vernietigende opmerking dat als we de telefoon ruilen voor een nieuwere, deze beter zou moeten zijn, en niet slechter.

Het is geen verrassing dat Samsung deze twee camerafuncties op zijn vlaggenschip-smartphone heeft benadrukt. Ze boeken vooruitgang in de vergelijkende tests van bovengenoemde toestellen, maar lopen niet vooruit op het feit dat de camera in de Galaxy S21 Ultra onmiskenbaar beter is dan de iPhone 12 Pro Max. De duidelijke tekortkomingen van deze smartphone zijn Apple.

Confronterende marketing

Als je zou willen tellen hoe vaak Samsung in zijn advertenties zijn smartphones met iPhones heeft vergeleken, zouden we zeker de vingers van beide handen missen. Een deel van het schertsmateriaal is behoorlijk verouderd, bijvoorbeeld het materiaal dat de Koreanen belachelijk maakten met Apple toen het bedrijf besloot af te zien van het installeren van de koptelefoonaansluiting op iPhones. Inmiddels wordt deze poort al jaren niet meer gebruikt in het vlaggenschip van Samsung.

De kwestie van de fotografische mogelijkheden lijkt een beter front om aan te vallen; Apple Overnight biedt immers geen 100x zoom in iPhones. En zelfs als dat zo is, zal Samsung een smartphone hebben met een nog grotere zoomlens. En waarschijnlijk nog enkele andere ideeën om de New Galaxy S met de iPhone te vergelijken.