Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Samsung UE48JU7500 recensie (UE55JU7500, UE65JU7500, UE78JU7500)

De UHD-tv’s uit de JU7500-serie van Samsung staan ​​aan de top van het standaard tv-assortiment en laten alleen de beste SUHD-badge achter. Het hier geteste 48-inch model UE48JU7500 is de kleinste maat in dit assortiment. Het is echter ook verkrijgbaar in de formaten 55-inch en 65-inch en een belachelijke 78-inch set voor £ 5.000. Afgezien van de duidelijke verschillen in grootte, heeft elke tv dezelfde hardware- en softwarefuncties, dus we zouden over de hele linie ongeveer dezelfde gelijkheid verwachten op het gebied van beeldkwaliteit.

Ontwerp, invoer en software

Het tv-ontwerp van Samsung is de afgelopen jaren behoorlijk voorspelbaar geworden, maar dat betekent niet dat de UE48JU7500 er niet bijzonder goed uitziet. Dankzij de naar binnen gerichte metalen rand ziet de afgeschuinde rand van de tv er veel dunner uit dan hij in werkelijkheid is, waardoor uw ogen naar het scherm worden getrokken. De standaard is bovendien zeer stijlvol en wordt niet gehinderd door onnodige branding, afgezien van een klein “UHD”-logo rechtsonder op de set. Het komt ook overeen met de kromtestraal van het scherm van 3.000 mm, dus het kan problematisch zijn als je een standaard, platte soundbar hebt die meestal voor je tv staat. Daarom kan het kiezen voor een soundbase of een gebogen soundbar een betere optie zijn.

Bekijk de beste soundbars die je vandaag kunt kopen

Samsung heeft een iets andere benadering gekozen voor de ingangen uit de JU7500-serie. Op de tv zelf krijg je een RJ45-netwerkadapter, een USB3-poort, een 3,5 mm koptelefoonaansluiting, satelliet- en antennepoorten en component- en composietingangen. De rest van de aansluitingen zit in de OneConnect Mini-box van Samsung, die met slechts één kabel van de achterkant van de tv kan worden losgekoppeld. Hier krijg je vier HDMI 2.0-ingangen (allemaal ARC-compatibel), twee USB2-poorten en een optische S/PDIF-poort.

^Kijk tegelijkertijd naar iPlayer en live tv als je durft

De JU7500 is gebaseerd op het Tizen-besturingssysteem van Samsung, dat marktleider blijft in de selectie van apps en uitzendingen van gemiste tv-diensten. Het is ongelooflijk intuïtief en voor het grootste deel gemakkelijk te gebruiken. Druk op de Smart Hub op een van de afstandsbedieningen en u wordt naar een horizontale lijst met uw meest recent gebruikte apps geleid. Aan de linkerkant bevindt zich het gedeelte Aanbevolen app, waarin uw momenteel geïnstalleerde services en recent geïnstalleerde apps worden vermeld. Simpele dingen, maar het wordt beter.

Wat enigszins ingenieus is, is dat je het scherm in tweeën kunt splitsen door een app op de ene helft van het scherm te openen, terwijl je op de andere helft een andere bron behoudt – of het nu een antenne of satelliet-tv is, of een externe bron zoals een gameconsole. U kunt ook het formaat van elke sectie wijzigen, zodat één bron een groter deel van het scherm vult. Dit betekent dat u tegelijkertijd online tv kunt kijken, tweeten of een acteur kunt zoeken zonder dat u uw telefoon of tablet hoeft te gebruiken.

Ik ben ook een grote fan van de premium smart tv-afstandsbediening van Samsung. Er zit ook een meer conventionele afstandsbediening in de doos, maar de hoogwaardige knoppen en responsieve gebarenbediening van de slimme afstandsbediening werken goed voor het navigeren door de grote smart tv-menu’s van de JU7500.

Samsung UE48JU7500 recensie (UE55JU7500, UE65JU7500, UE78JU7500) 2

^ Eenvoudig maar gebruiksvriendelijk: Samsung heeft zijn Smart TV-besturingssysteem op de kaart gezet

Alle belangrijke diensten worden hier ook geleverd. BBC iPlayer, ITV Hub, All4, Demand 5, Netflix, YouTube, Amazon Instant Video en Wuaki.tv zijn allemaal aanwezig en correct, waardoor de JU7500 een van de meest uitgebreide catch-up tv-aanbiedingen is die je vandaag de dag kunt vinden. De enige echte teleurstelling is het ontbreken van een hybride live tv/catch-up EPG-systeem, waardoor het iets minder flexibel is dan sommige van zijn rivalen. Het is geen groot probleem aangezien Samsung al alle grote Britse tv-verversingsdiensten aanbiedt, maar het is iets dat we vaker zien bij andere top-tvs. De Firefox-apparaten van Panasonic hebben bijvoorbeeld net zoveel apps als de JU7500, maar zijn ook uitgerust met Freeview Play, zodat je gemakkelijker door de gemiste inhoud kunt bladeren en deze rechtstreeks in de bijbehorende inhaalapp kunt starten. Samsung zal dit hopelijk oplossen met zijn tv-aanbod voor 2016 en zich inzetten voor Freeview Play, Freetime of iets dergelijks. Vervolg op pagina 2