Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Samsung’s One UI 2.0 lijkt af te wijken van wat het besturingssysteem geweldig maakte

Een Braziliaanse YouTuber heeft laten zien hoe One UI 2.0 eruit ziet, en het lijkt in tegenspraak met de originele One UI.

De video onthult niet veel, maar een van de belangrijkste dingen is het paneel met snelle instellingen. In de huidige versie van One UI is een van de belangrijkste ontwerpfilosofieën het gemakkelijk toegankelijk maken van interactieve elementen op grote apparaten.

Dit betekent dat wanneer u het menu met snelle instellingen opent, dit zich uitstrekt tot aan de onderkant van het apparaat, terwijl een klok de bovenste helft van het scherm in beslag neemt. Wanneer u de standaard sms-app van Samsung opent, verschijnen Berichten in de bovenste helft van het scherm en worden uw gesprekken in de onderste helft geladen totdat u begint te scrollen.

In de gelekte One UI 2.0-build lijken elementen zoals hierboven vermeld eenvoudig te realiseren. Bij het updaten neemt de snelschakelaar het hele scherm in beslag en niet alleen de onderste helft. Hierdoor krijgen de instellingen meer ruimte, maar zijn de bovenste knoppen ook lastiger te bereiken.

Andere wijzigingen zijn onder meer de standaard gebarennavigatie van Android 10. Dat betekent dat je vanaf de onderkant van de telefoon omhoog veegt om naar huis te gaan en vervolgens vanaf beide kanten naar binnen veegt om terug te keren.

In de onderstaande video kun je de telefoon beter bekijken, maar even een opmerking: hij is in het Portugees.

Bron: Dudu Rocha