Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

SharePoint heeft geen ruimte meer. Deze pagina heeft bijna geen ruimte meer.

Opmerking: het volgende artikel kan u helpen: SharePoint heeft geen ruimte meer. Deze pagina heeft bijna geen ruimte meer.

Als u het volgende foutbericht ontvangt in SharePoint: ‘Onvoldoende schijfruimte. Er is bijna geen opslagruimte meer voor deze website. Om ruimte vrij te maken, verwijder onnodige bestanden en leeg de prullenbak”, lees hieronder hoe u meer ruimte vrijmaakt in SharePoint.

Zoals u wellicht weet, bedraagt ​​de beschikbare opslagruimte in Microsoft 365 SharePoint 1TB plus 10GB per gekochte licentie, en als u de opslagruimte wilt vergroten, kunt u extra bestandsopslag aanschaffen op de pagina Services aanschaffen (Kies Add-ons -> Office 365 extra bestandsopslag).

Normaal gesproken is de 1 TB aan opslagruimte in SharePoint Online voldoende voor een klein bedrijf om documenten en andere bestanden met zijn werknemers te delen. Maar als er regelmatig wijzigingen in de documenten plaatsvinden, is deze ruimte mogelijk binnenkort niet meer voldoende. Dit komt omdat SharePoint standaard een nieuwe versie maakt van elk document dat verandert en vervolgens de oude versie van het document in de geschiedenis bewaart voor beveiligings- en back-updoeleinden. Deze functie heet “Bestandsversiebeheer” en is beschikbaar in SharePoint Online en OneDrive voor Bedrijven.

Hoewel de Bestandsversiebeheer is een zeer nuttige functie omdat u hiermee indien nodig terug kunt gaan naar een vorige versie van een document (bijvoorbeeld na een slechte verwijdering of wijziging door een virus) of de wijzigingen kunt volgen die in het document zijn aangebracht, en anderzijds de De beschikbare opslagruimte in SharePoint neemt dramatisch toe dankzij de vele verschillende versies die voor elk bestand worden opgeslagen.

Dus als u onvoldoende opslagruimte in SharePoint Online heeft en geen extra opslagruimte wilt kopen, volgt u de onderstaande stappen om opslagruimte in SharePoint vrij te maken door de oudere versies van de bestanden te verwijderen en de instellingen voor bestandsversiebeheer te wijzigen in de minimale versies van om bestanden te bewaren.

Hoe u opslagruimte vrijmaakt in SharePoint Online.

Stap 1. Leeg de prullenbak in SharePoint om opslagruimte vrij te maken.

De eerste stap om de beschikbare opslagruimte in SharePoint Online te vergroten, is het verwijderen van alle verwijderde items uit de Prullenbak. om dat te doen:

1. Klik Recycling-link aan de linkerkant en klik vervolgens op Leeg de prullenbak.

Stap 2. Verminder het aantal bestandsversies in SharePoint Online.

Standaard kunnen SharePoint Online en OneDrive voor Bedrijven maximaal 500 versies van elk document opslaan, wat naar mijn mening buitensporig is. Om het aantal opgeslagen versies voor elk bestand in SharePoint Online te verminderen:

1. Navigeren naar Documenten bibliotheek en van Instellingen Klik op menu Bibliotheekinstellingen.

2. Klik Versie-instellingen.

3. Wijzig in de versiebeheerinstellingen de Onderhoud het volgende aantal hoofdversies Waarde van 500 tot 100 en klik OK. Hiermee worden alle versies verwijderd die verder gaan dan de 100 die erin worden bewaard. *

Wijzig de instellingen voor SharePoint-bestandsversiebeheer

* Extra hulp: Als u het versiebeheer van bestanden in SharePoint Online volledig wilt uitschakelen, downloadt u de nieuwste versie van de SharePoint Online Management Shell-tool, maakt u verbinding met uw SharePoint Online-beheercentrum met uw beheerdersreferenties en voert u de volgende PowerShell-opdracht in:

Stap 3. Verwijder eerdere versies van bestanden in SharePoint Online.

De derde methode om ruimte vrij te maken in SharePoint is het verwijderen van de oude versies van bestanden. Het enige nadeel van deze procedure is dat je de vorige versies voor elk bestand afzonderlijk moet verwijderen en dat er geen optie is (totdat het artikel werd geschreven) om alle eerdere versies van alle bestanden in één keer te verwijderen zonder een tool van derden te gebruiken, zoals de DMS-shuttle voor SharePoint.

Alle opgeslagen versies van een SharePoint-document bekijken en verwijderen:

1. Kiezen Website inhoud aan de linkerkant en klik erop Pagina-instellingen.

SharePoint-site-instellingen

2. Klik onder Site-instellingen op Opslagstatistieken onder de Beheer van siteverzamelingen.

SharePoint-opslagstatistieken

3. Klik nu op de geschiedenis Optie naast elk bestand om alle opgeslagen versies te bekijken.

SharePoint-versiegeschiedenis

4. Klik ten slotte Verwijder alle versies om alle voorgaande versies te verwijderen (behalve de huidige), of verwijder de gewenste versies één voor één door te selecteren Verwijderen optie in de pijl-omlaagopties van elke opgeslagen versie.

SharePoint verwijdert oude versies van bestanden

Dat is het! Laat me weten of deze gids je heeft geholpen door een reactie achter te laten over je ervaringen. Like en deel deze gids om anderen te helpen.

Als je wilt blijven voortdurend beschermd tegen malwarebedreigingen, bestaand en toekomstigwij raden aan om het te installeren Malwarebytes Anti-Malware PRO door hieronder te klikken (we verdienen een commissie op de verkopen die via deze link worden gegenereerd, maar zonder extra kosten voor u. We hebben ervaring met deze software en raden deze aan omdat deze nuttig en nuttig is):

Volledige pc-bescherming voor thuis – Bescherm tot 3 pc’s met NIEUW Malwarebytes Anti-Malware Premium!SharePoint heeft geen ruimte meer.  Deze pagina heeft bijna geen ruimte meer.  1