Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Slaapregistratie kan naar de Apple Watch komen

De Apple Watch watchOS 6 zal naar verwachting een aantal softwareverbeteringen bevatten, maar deze zullen binnenkort beschikbaar zijn. Een nieuw rapport van 9to5Mac, waarin bronnen van Apple worden aangehaald, beweert dat het bedrijf werkt aan een slaapregistratiefunctie voor zijn smartwatch.

De functie is intern bekend onder de codenaam Burrito, maar wordt ook wel time-in-bed-tracking genoemd, wat in ieder geval een juiste naam is. Het geeft gebruikers de mogelijkheid om de Apple Watch te dragen tijdens het slapen, waarbij gegevens zoals hartslag, beweging en geluid worden gebruikt om de slaapkwaliteit te monitoren. Deze gegevens zullen beschikbaar zijn in zowel de Gezondheid-app als een nieuwe Slaap-app voor de Apple Watch.

Omdat veel gebruikers hun horloge ‘s nachts opladen, zou Apple ook herinneringen moeten geven om de Apple Watch op te laden voordat ze naar bed gaan, zodat ze kunnen profiteren van de slaapregistratiefuncties.

Volgens het rapport zou Time in Bed Tracking geen nieuwe hardware nodig hebben, dus er is geen reden waarom het niet beschikbaar zou zijn voor alle ondersteunde versies van Apple Watch. Of dit het geval is of niet, wordt verwacht dat het bedrijf uit Cupertino volgende week tijdens zijn evenement zal antwoorden.