Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Smartphones met OS Aurora worden niet aangeschaft voor ambtenaren

Volgens verschillende bronnen zullen Russische functionarissen en werknemers van staatsbedrijven dit jaar geen smartphones met een binnenlands besturingssysteem ontvangen. Volgens de resultaten van de aanbesteding is dit project duur en zit dergelijk geld niet in de begroting van het land.

Om het project om ambtenaren over te zetten op smartphones met het Aurora-besturingssysteem te implementeren, had Rostelecom een ​​investering van 1,3 miljard roebel nodig, terwijl de kosten van één apparaat 16.600 roebel bedroegen. Dit jaar was het de bedoeling om 300.000 mensen naar Aurora over te brengen, volgend jaar zouden dat er 800.000 zijn en in 2021 waren er 1,4 miljoen officieren. Het Ministerie van Arbeid heeft zoveel toestellen afgewezen, omdat het zegt dat 385.000 smartphones met een Russisch besturingssysteem voldoende zouden zijn.

Aurora is ontwikkeld op basis van Sailfish OS, ontwikkeld door het Finse bedrijf Jolla Oy. Sailfish Mobile OS RUS was het eerste mobiele besturingssysteem in het register van binnenlandse software waaraan staatsbedrijven de voorkeur zouden moeten geven bij de aankoop van publieke goederen. Bovendien is het Russische besturingssysteem met succes geslaagd voor de FSB-certificering voor naleving van de basisvereisten voor gegevensbescherming.