Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Snijd het vet, niet de smaak, met deze hemels gezonde frituurpan

Heteluchtfriteuses zijn een populair keukenapparaat geworden vanwege hun vermogen om vetarme friet te produceren, maar de Ninja AF100UK heteluchtfriteuse bewijst dat ze zoveel meer kunnen. Want tenzij je regelmatig friet eet, voelt een airfryer alsof hij veel ruimte in beslag neemt voor één soort voedsel.

Maar de AF100UK gaat verder dan frituren met hete lucht: hij biedt een grillstand voor vlees, gevogelte, vis en gebak, een opwarmstand voor knapperige, niet doorweekte restjes, en een droogoptie op laag vuur om alles uit te drogen, van gezond fruit tot vegetarisch. degenen DIY gemarineerde Jerk Snacks. Dit betekent dat magere frietjes slechts een reden zijn, en niet het hoofddoel, om dit multifunctionele wonder voortdurend in actie te houden in uw keuken.

LEES MEER: De beste friteuses om te kopen

Ninja Airfryer AF100UK review: wat je moet weten

Er zijn een paar dingen die ervoor kunnen zorgen dat een airfryer mislukt of fout gaat, en meestal is het de capaciteit (te klein en hete lucht kan niet goed circuleren) en het gemak van schoonmaken (vaatwasmachinebestendig is ideaal om al dat vet kwijt te raken) en functionaliteit.

In al deze opzichten is het Ninja-model een goede keuze: de antiaanbakmand van 3,8 liter kan 900 gram friet bevatten (dat is zes porties voor gereserveerde personen, maar dichter bij vier voor een flinke portie friet) en is volledig vaatwasmachinebestendig . Veilige lade en vier instellingen die kunnen worden geschakeld op basis van tijd en temperatuur. De dehydratatiefunctie onderscheidt ze echter van de meeste, die meestal gericht zijn op het voorzichtig drogen van braadstukken bij temperaturen tussen 160 en 200 ° C.

Ninja Air Fryer AF100UK review: prijs en concurrentie

De prijs plaatst de Ninja Air Fryer in het midden van de markt, en aangezien hij iets meer dan £ 100 kost, krijg je veel voor je geld. Dat is minstens £ 20 minder dan de goedkoopste Philips Airfryer, die een capaciteit heeft van slechts 800 gram. Er zijn goedkopere modellen met een vergelijkbare capaciteit voor £ 50, zoals Tower’s T17021. Dit model beschikt echter niet over een digitale timer, maar over een mechanische timer. Het is ontworpen met één enkele functie, en alleen de mand, niet de lade, is vaatwasmachinebestendig.

Voor wie wat meer wil uitgeven aan een airfryer met maximale capaciteit, is er de Philips Airfryer Voor de meeste huishoudens zou de Ninja-pan echter aan de normale frituurbehoeften moeten voldoen.

Ninja Air Fryer AF100UK review: kenmerken en ontwerp

Hoewel het ontwerp vergelijkbaar is met de meeste, valt de Air Fryer op door zijn uitstekende eigenschappen. Net als bij andere kleine Ninja-apparaten zijn de knoppen voor de functies – frituren, opwarmen en drogen – uitgerust met knoppen omhoog en omlaag om de temperatuur te wijzigen (tot 210 ° C, behalve voor drogen op max. 90 ° C). en tijd (maximaal één uur voor aanbraden en opwarmen, vier uur voor frituren en 12 uur voor uitdrogen). Ook is er een duidelijk display waarop de gekozen tijd en temperatuur te zien zijn. Deze kun je halverwege het koken wijzigen als bijvoorbeeld een stand te warm blijkt.

Binnenin tilt een verwijderbare, met keramiek gecoate groenteplaat het voedsel omhoog, zodat overtollig vet tijdens het frituren kan afdruipen. Ninja schat dat de Air Fryer met deze methode frietjes kan bereiden die tot 75% minder vet bevatten dan traditionele frituurmethoden voor gefrituurde, handgesneden frietjes. Voor het beste resultaat moet je echter de olie op de friet bijvullen vanaf het minimum van 1/2 eetlepel in het receptenboek tot minstens het dubbele.

Ons maximum – waarbij de olie er minimaal uitliep maar de frietjes nog steeds superkrokant waren – was anderhalve eetlepel. Dit leverde gouden chips op met een bubbelende, knapperige buitenkant, een zachte, donzige binnenkant en een uitstekende consistentie gedurende de hele batch. Er waren geen verbrande aardappelstukjes of niet gaar stukken, hoewel ze niet uniform van grootte waren.

De AF100UK kookt goed als hij eenmaal in gebruik is, maar een ding dat hem in de steek laat, is de noodzaak om hem drie minuten voor te verwarmen voordat hij gaat koken. Omdat sommige duurdere modellen direct opwarmen, heeft dit invloed op de kooktijden, waardoor ze iets langer worden en verwarming nodig hebben. Vergeet dan niet om het eten er onmiddellijk in te doen en de klok opnieuw in te stellen. Onze frietjes werden bijvoorbeeld 25 minuten gekookt, plus nog eens drie minuten voorverwarmtijd.

Om broodpudding volgens de meegeleverde recepten te bereiden, duurde het voorverwarmen vijf minuten naast de braadtijd van 20 minuten. De pudding zag er perfect uit – knapperig van boven en vochtig van onder – en kwam vrij gemakkelijk uit de met keramiek gecoate pan, waardoor er slechts een klein residu achterbleef. Voorverwarmen is echter beperkt – het is jammer dat er geen voorverwarminstelling met één knop is als je de beste resultaten wilt.

Uitdroging had aanvankelijk gemengde resultaten. Onze eerste partij appelschijfjes begon uit elkaar te vallen nadat ze in citroenwater waren gedrenkt om te voorkomen dat het vruchtvlees bruin werd en niet uitdroogde. Een niet eerder geweekte batch werd echter na acht uur lekker krokant. Een ander handig kenmerk van de Airfryer is dat hij niet alleen vlees en vis tot schokkerig kan drogen, maar dat hij na het drogen ook in de wei kan worden gezet, met de optie voor hogere temperaturen met hetzelfde apparaat.

Ninja Air Fryer AF100UK review: Reiniging en onderhoud

De airfryer moet na elk gebruik worden gereinigd. Omdat de pan en de scherperplaat vaatwasmachinebestendig zijn, kan dit echter enkele seconden duren. Ook het wassen van je handen gaat relatief moeiteloos: de verwijderbare onderdelen zijn voorzien van een keramische coating, zodat etenswaren er gemakkelijk vanaf glijden. Na verloop van tijd zul je waarschijnlijk al het vuil uit de ventilatieopeningen moeten verwijderen (de inlaat aan de bovenkant kan een magneet zijn voor stof) en het vuil uit het verwarmingselement verwijderen (aangezien de ventilator licht voedsel en kruimels kan wegblazen).

Ninja Airfryer AF100UK Review: oordeel

Met een capaciteit die ideaal is voor stellen, kleine gezinnen en individuele reizigers, en een reeks functies die het ontwerp flexibeler maken dan gemiddeld, is dit een optie om te overwegen als u overweegt een frituurpan aan te schaffen. Het heeft weinig gebreken en biedt veel voor de prijs.

Dat komt omdat het frituren met laag vetgehalte mogelijk maakt, maar dan in een apparaat dat meer geschikt is als onderdeel van uw dagelijkse kookroutine dan een apparaat dat af en toe wordt gebruikt. Terwijl goedkopere heteluchtfriteuses het werk prima zullen doen, zijn de kenmerken van de AF100UK de extra kosten waard: meer controle over temperatuur en tijd, meer dan alleen maar uitschakelen en superheet en gemakkelijk schoon te maken. Het zit vol gebakken lucht – en dat is precies hoe wij het leuk vinden.