Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

SpaceX is al op zoek naar een landingsplaats op Mars: dit zijn de kandidaten

Gerelateerd nieuws

SpaceX is serieus met Mars. Sterker nog, hij overweegt al de exacte locatie waar de eerste missie zal landen, en we weten dat hij minstens zes verschillende kandidaten heeft.

We weten dit allemaal omdat het bedrijf onder leiding van Elon Musk NASA om een ​​reeks afbeeldingen heeft gevraagd die de exacte locaties van deze locaties markeren. Omdat het werk van NASA openbaar is, zijn deze beelden openbaar gemaakt.

Deze beelden, genaamd ‘Candidate Sites for SpaceX Starship Landing’, laten weinig aan de verbeelding over. Momenteel heeft SpaceX nog niet duidelijk gemaakt welke locaties zij verkiezen. Volgens het bedrijf wil hij eigenlijk alleen maar ‘naar Mars’ gaan, zonder aan te geven waar.

Mogelijke SpaceX-landingsgebieden

Maar de locatie van de eerste landing zal uiteraard belangrijk zijn. Verschillende factoren beïnvloeden de beslissing. Van de wetenschappelijke betekenis van de missie (zoals de aanwezigheid van interessante elementen in de buurt) tot de moeilijkheidsgraad van de landing; Bijvoorbeeld het type terrein, de baan die nodig is om de locatie te bereiken of de hoogte.

SpaceX-landingsplaatsen op Mars

humanMars.net

Maar we mogen het menselijke element, dat wil zeggen de historische betekenis van deze missie, niet vergeten. Het is te voorzien dat SpaceX een fotogenieke zone zal kiezen, aangezien we waarschijnlijk generaties lang afbeeldingen van deze missie in leerboeken zullen zien.

Van de zes geselecteerde locaties bevinden zich er vijf in hetzelfde gebied tussen de vlaktes Amazonis Planitia en Arcadia Planitia. Deze regio is van bijzonder belang vanwege de mogelijke aanwezigheid van ondergrondse ijsgletsjers. De zesde locatie bevindt zich in Phlegra Montes, een bergketen waar sporen zijn ontdekt die wijzen op een grote aanwezigheid van water.

Deze gebieden hebben veel zonuren en de mogelijke aanwezigheid van water met elkaar gemeen. Water is nodig voor de kolonisatie van Mars, en het is beter om het rechtstreeks van de planeet te halen dan het in raketten te vervoeren.