Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Standard Chartered maakt de winnaars van #SCWomenInTech Cohort 4 bekend

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Standard Chartered maakt de winnaars bekend van #SCWomenInTech Cohort 4

Standard Chartered Bank (SCBPL) heeft, in samenwerking met INNOVentures Global (Private) Limited, de winnaars bekendgemaakt van de #SCWomenInTech Cohort 4, 2022. SCWomenInTech is een mondiaal programma ter ondersteuning van gendervertegenwoordiging in op technologie gebaseerd ondernemerschap.

Zeven winnaars, geselecteerd uit ruim 1.400 kandidaten, ontvingen tot PKR 1.500.000 aan startsubsidies om hun bedrijf te helpen groeien door middel van technologie. Deze bedrijven werden geselecteerd uit een pool van de 22 beste teams die drie maanden lang de #SCWomenInTech-incubator hebben doorlopen. Gedurende deze tijd kregen ze coaching en mentoring op het gebied van zakelijke vaardigheden om hun bedrijfsgroei naar een hoger niveau te tillen. Sania Nishter, lid van de Senaat, en Claire Dixon, Global Head Corporate Affairs en Brand and Marketing, sierden de slotceremonie.

Rehan Shaikh, CEO van Standard Chartered Pakistan commentaar gegeven,

“Vier jaar geleden heeft Standard Chartered Pakistan zich ertoe verbonden de deelname te stimuleren via ons #SCWomenInTech-programma, dat zich richt op het vergroten van de financiële inclusie en gendergelijkheid voor vrouwelijke ondernemers in heel Pakistan. Het programma is samengesteld met het simpele doel om barrières weg te nemen, kansen te creëren en de financiële inclusie van vrouwen in Pakistan te bevorderen, wat ook een belangrijke prioriteit is van de regering en de State Bank of Pakistan. Door de jaren heen is dit programma een geweldig platform geworden voor aspirant-vrouwelijke ondernemers in Pakistan door hen te helpen hun ware potentieel te realiseren. Dit initiatief bouwt voort op de focus van Standard Chartered op het verbeteren van de toegang tot bedrijfsfinanciering en het vergroten van de participatie van vrouwen in de economie door middel van capaciteitsopbouw. Het belichaamt de essentie van de duurzaamheidsstrategie van de bank van Futuremakers, waardoor de volgende generatie kan leren, verdienen en groeien.”

Met het meest diverse portfolio tot nu toe telde #SCWomenInTech 2022 start-ups die 14 verticale bedrijfstakken vertegenwoordigden. Dit jaar trok het programma ondernemers en oprichters aan die zich richtten op veel sociale kwesties met de nadruk op duurzame ontwikkeling, waaronder het aanpakken van kwesties als ‘vrouwelijke reproductieve gezondheid’, ‘toegang tot producten voor vrouwelijke hygiëne’ via fem-tech, het verbeteren van ‘luchtkwaliteit via een lokaal gebouwd product” die zijn afgestemd op SDG Doelstelling 3 – zorgen voor gezondheid en welzijn.

Tot de belangrijkste branches behoorden ook agritech, gezondheidstechnologie, ed-tech, geestelijke gezondheidszorg, fintech, proptech en kunst en design, samen met start-ups die werkten aan de opbouw van een geaggregeerde marktplaats en web 3.0. Winnaars worden ondersteund met uitgebreide begeleiding en op mijlpalen gebaseerde uitbetaling van winsten gedurende een periode van 9 maanden.

De zeven winnende bedrijven voor 2022 zijn:

  • GameTrain – een platform om gespecialiseerd personeel op te leiden voor de gamingindustrie van Pakistan.
  • Soan Valley-technologie – een fintech-startup die betaalbare en duurzame financiering van de toeleveringsketen mogelijk maakt uit bestaande bronnen die beschikbaar zijn voor niet-bankgebonden MKB-bedrijven en detailhandelaren.
  • AdemIO – een startup die de klimaatverandering aanpakt door middel van een speciaal gebouwde luchtreiniger/luchtreiniger om de luchtkwaliteit en gezondheid te monitoren en te verbeteren.
  • Apna-huis – een online startup gericht op het kopen en verkopen van huiskaarten en architectonische plannen voor Pakistanen die in het buitenland wonen.
  • Zie Vitalen – SeeVitals is een geïntegreerde hardware- en softwareoplossing voor patiëntmonitoring op afstand/contactloos die de lasten voor de patiëntenzorg in ziekenhuizen verlicht.
  • Soul Food Co. – Soul Food Company is een natuurlijk en biologisch gezondheidsvoedingsbedrijf dat wil groeien en digitaal wil gaan.
  • Bechlopk – Bechlo.pk is een online sociale marktplaats gecreëerd voor en door vrouwen om gloednieuwe en tweedehands producten te kopen en verkopen vanaf hun mobiele apparaten.

Standard Chartered lanceerde in maart 2019 Women in Tech in Pakistan. Dit programma had tot doel de economische en sociale ontwikkeling van vrouwen in Pakistan te bevorderen door middel van innovatie of technologiegericht ondernemerschap. Tot nu toe heeft het programma de levens van meer dan 100 door vrouwen geleide ondernemers beïnvloed, van wie velen getuige zijn geweest van de groei en uitbreiding van hun bedrijf.

Zie ook: Er zijn nu aanmeldingen geopend voor het derde cohort van het GrowthX Accelerator-programma van Microsoft Startups