Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Startup ontwikkelt een apparaat dat marihuana in het bloed kan detecteren

Na pogingen in de Verenigde Staten om het gebruik van marihuana in het hele land te decriminaliseren, is het doel nu gericht op het ontwikkelen van een methode waarmee zowel politieagenten als managers op de werkplek de aanwezigheid van deze drug in het lichaam kunnen controleren.

Dit is waar Hound Labs aan werkt, een startup opgericht door Jenny Lynn en haar man Mike Lynn, die onlangs $31 miljoen hebben ingezameld om THC (tetrahydrocannabinol) detectietechnologie te ontwikkelen, een stof die deel uitmaakt van de samenstelling van marihuana – Chemie via de adem.

Met de creatie van dit THC-detectieapparaat wil Hound Labs wetshandhavingsinstanties en werkplekken ondersteunen bij het uitvoeren van beveiligingsprotocollen die het mogelijk maken controlemaatregelen te nemen en de juiste sancties op te leggen aan al die mensen die de richtlijnen schenden die de consumptie van wiet reguleren.

Onder de mensen die de fondsen voor de financiering van het Hound Labs-project hebben goedgekeurd, bevindt zich Dick Wolf, producent van de televisieshow Law & Order.

Volgens woordvoerders van Hound Labs wordt de dubbele THC-detector naar verwachting eind 2019 uitgebracht. Dit zou dit de eerste detector op de markt maken.

Aan de andere kant zou de THC-detector de politie in staat stellen om te controleren of de persoon wiet heeft geconsumeerd zonder dat daarvoor een nuchterheidstest of urine- of speekselmonsters nodig zijn, hoewel duidelijk moet worden gemaakt dat het binnendringen van dit apparaat in de meetcontrole is van een stof als THC zou een uitdaging vormen in termen van nauwkeurigheid en juridische reikwijdte.

Volgens een ander onderzoek dat in maart van dit jaar werd uitgevoerd en waarin de technologie van Hounds Labs werd getest, kan THC worden gedetecteerd in de adem van de persoon na het roken van wiet in de steekproefpopulatie waarop het werd toegepast. De analyse omvatte slechts 20 mensen en toonde ook aan dat het werd gefinancierd door Hond.