Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Steeds meer bedrijven verkopen vanuit Argentinië naar de VS en China

Via een alliantie met het Investment Agency willen bedrijven nu als exportplatform deelnemen aan de e-commerce-boom

De stijging van de dollar heeft ook invloed op de statistieken van de Argentijnse buitenlandse handel. Adviseurs als Ecolatina schatten dat het evenwicht tussen export en import dit jaar 12,5 miljard dollar zal bedragen, het hoogste niveau in de afgelopen tien jaar.

Het is waar dat een groot deel van dit overschot zal worden verklaard – zoals het geval was in 2019 – door een daling van de import, maar het is ook waar dat er een heropleving van de voorraden aan de wereld wordt verwacht, met een geschat groeipercentage van 8% en een hoger bewustzijnsniveau voor goederen met een hogere toegevoegde waarde.

Hoewel de producten die de meter bewegen voornamelijk granen, vlees en energie zijn, wordt verwacht dat deze hoge dollarkoers de overzeese verkoop van meer nicheartikelen zal stimuleren, aangedreven door MKB-bedrijven en ondernemers die flexibeler kunnen zijn in het licht van veranderingen in de context (ervan uitgaande dat uiteraard dat de interne kosten de concurrentiekracht van de beurzen niet aantasten of versnellen).

Alejandro Wagner, directeur van het Argentijnse Agentschap voor Investeringen en Internationale Handel (AAICI), verzekert dit iProUP: “We zien een groot potentieel voor onze export via e-commerceplatforms, een aspect waarmee we als land erg laat zijn.”

Zoals de functionaris uitlegt, heeft het bureau drie bestaande overeenkomsten om meer bedrijven aan te trekken om hun waren aan te bieden via ‘s werelds grootste virtuele vitrines:

– Amazone, voornamelijk voor de Amerikaanse markt, maar ook met invloed in Canada en Mexico

–Alibaba, de grote toegangspoort tot China en andere Aziatische landen

– Tmall, een van de platforms van de Alibaba-groep die de marketing van bijvoorbeeld wijnen met het Albiceleste-label mogelijk maakt, hoewel het doel is om dit uit te breiden naar andere goederen

Welke rol speelt het investeringsagentschap? “Het is onze taak om een ​​verbinding tot stand te brengen tussen websites en bedrijven. We hebben een enorme database en hebben constante verbindingen met exporterende bedrijven. Dus nemen we het aanbod aan voor deze e-commerce giganten en proberen we aan hun onvervulde vraag te voldoen.” , details Wagner.

De rol van het bedrijf beperkt zich echter niet tot dit punt, maar dient ook als ‘recruiter’ voor Argentijnse MKB-bedrijven, geassocieerd met Amazon en Alibaba, die een overeenkomst hebben ondertekend die hen een bonus geeft van maximaal 60% van de kosten voor productreclame ( in het geval van het Chinese platform) en gratis advies over de verdere ontwikkeling van de link naar het Bezos-portaal.

Alibaba, deur naar de Chinese markt

Het formaat voor verkoop via dit enorme venster (654 miljoen bezoeken per jaar) is van het business-to-business (B2B) type: bedrijven die aan andere bedrijven verkopen. “We zijn er al in geslaagd tientallen Argentijnse bedrijven te positioneren met een eigen B2B-kanaal. Het interessante is dat elk bedrijf op een grote verscheidenheid aan gebieden actief is”, zegt Wagner.

Volgens de lijst van het investeringsagentschap iProUPHet gaat onder meer om bedrijven uit zeer specifieke industrieën zoals verlichting (Dexel), graandrogers (Mega Engineering), garnalen (Veraz Group), cosmetica (Excos Biocosmetics en Universe Garden Angels), brandweerkleding (Inforest), medische technologie (Histo). chemische reagentia (Terragen) en zelfs voedseldisplays (IMS).

“Het wiel is gaan draaien. Door de goede ervaringen die deze bedrijven hebben opgedaan, willen wij er nieuwe handtekeningen aan zetten. Wij gaan ervan uit dat het aantal MKB-bedrijven op korte termijn ruimschoots zal verdubbelen”, zegt Wagner.

Volgens de overeenkomst adviseert het agentschap nationale bedrijven over het verkrijgen van een “Global Gold Supplier”-lidmaatschap. Dit zorgt voor een grotere zichtbaarheid van de aangeboden producten en omvat ook een service van Coaching voor het samenstellen van een microsite.

De kosten van dit lidmaatschap voor een bedrijf dat voor eigen rekening toegang heeft tot Alibaba bedragen ongeveer $ 1.900. Als dit echter via het bureau gebeurt, geldt er een korting van 40% tot 60%, afhankelijk van de grootte van de organisatie.

Nelson Iglesias, Supply Chain Manager van IMS, MKB, gespecialiseerd in oplossingen voor de presentatie van voedsel in restaurants, supermarkten en op allerlei soorten oppervlakken, zet de toon iProUP: “We creëren een minisite om op kennis gebaseerd ontwerp te promoten. De zoekmachines van Alibaba zijn gigantisch en ons idee is om te concurreren op de wereldmarkt.”

“We begrepen dat dit platform de kans was om onszelf te versterken. We hebben zelfs veel vragen ontvangen van Aziatische bedrijven en zullen binnenkort nieuwe winkels sluiten”, zegt hij.

Tmall: Springplank voor Argentijnse wijn

Als onderdeel van de strategie om lokale producten op de Chinese markt te positioneren, heeft de AAICI een overeenkomst getekend met Wines of Argentina (WofA) voor lokale wijnhuizen om e-commerce te gebruiken als platform voor bedrijfssluitingen.

In dit geval is het venster Tmall. In dialoog met iProUPMario Giordano, manager van WofA, wijst erop dat “het elk jaar bijna 500 miljoen gebruikers heeft en 60% van de directe verkoop aan consumenten in China.”

Er zijn verschillende wijnhuizen die profiteren van de overeenkomst, zowel in Mendoza als in San Juan, Salta en Patagonië. Tot deze groep behoren Andeluna, Alta Vista, Atamisque, Bianchi, Doña Paula, Finca Las Moras, Finca Quara, El Porvenir de Cafayate en Salentein.

“Ons doel is om meer dan 150 labels in Alibaba te hebben”, zegt Giordano. “De bedrijven bevestigen dat dit platform een ​​belangrijk instrument is voor positionering op de Aziatische markt.”

Als onderdeel van de strategie zal in 2017 a vlaggenschip Officieel werd het echter een paar maanden geleden opnieuw gelanceerd, met een nieuw ontwerp en meer labels beschikbaar.

“In deze nieuwe fase hebben we de site opnieuw ontworpen en meer bedrijven en producten geïntegreerd. Er zijn aanzienlijke groeivooruitzichten in dit land, omdat we het zien als een van de weinige markten met reële uitbreidingsmogelijkheden”, zegt Giordano.

Wat de logistiek betreft, legt Wagner uit dat “degenen die zich bij dit initiatief hebben aangesloten, onlineproducten op de markt brengen die al zijn opgeslagen in een centrum van de website-exploitant.”

Succesverhalen

Salentein biedt samen met haar wijnhuizen Pyros Wines en Callia momenteel tien merken aan via de portal.

“Met de herlancering van de winkel op Tmall zijn er tal van groeimogelijkheden voor onze Malbec, Premium en Super Premium”, legt hij uit iProUP Matías Bauzá Moreno, PR & Luxury Portfolio Manager van Bodegas Salentein.

“Een officiële website in Argentinië draagt ​​aanzienlijk bij aan het opbouwen van het merk van het land, en e-commerce is de manier om de stijging van de toekomstige omzet te garanderen”, zegt Bauzá Moreno.

Ondertussen brengt Bianchi de Tmall-wijnen New Age White en Rosé op de markt, evenals L10 Malbec, een label dat werd opgericht toen Messi werd opgericht. “We hadden een solide basis nodig voor reclame en dit e-commerceplatform is daar één van”, vertelt Damian Rubin, regiomanager van de wijnmakerij, aan deze media.

Matías Esteso, commercieel exportdirecteur Azië van Doña Paula, geeft aan dat ze in China zo’n vijftien labels verkopen en dat ze via het Tmall-platform ook markten als Hong Kong, Macao en Taiwan kunnen betreden.

“Op de middellange termijn verwachten we dat dit kanaal 30% van onze jaarlijkse wijnverkoop in de Aziatische gigant zal bereiken”, voegt hij eraan toe. Tegelijkertijd wijst Lucía Romero, directeur van de wijnmakerij El Salvenir, El Porvenir de Cafayate, erop dat het bedrijf sinds april met drie labels aanwezig is op dit e-commerceplatform.

“Het belangrijkste voordeel van dit bedrijf is dat je in contact komt met nieuwe consumenten in een tijd waarin de trend van online verkopen in China aanzienlijk toeneemt”, merkt Romero op.

De AAICI verzekert dat het doel voor 2019 is om ongeveer 80.000 flessen via dit platform op de markt te brengen, een cijfer dat vergelijkbaar is met dat van andere producerende landen zoals Australië en Nieuw-Zeeland.

De volgende stap is het online op de markt brengen van hoogwaardige stukken vlees en andere producten met toegevoegde waarde. “We werken al met privécamera’s en voeren een enterprise search uit, omdat het platform een ​​minimaal aantal eenheden vereist”, zegt Wagner.

Amazon: het werven van MKB-bedrijven

In het geval van Amazon brengen momenteel verschillende nationale bedrijven hun artikelen op de markt vanwege de alliantie tussen de door Jeff Bezos opgerichte gigant en de AAICI en drie andere bedrijven die zich binnenkort zullen aansluiten.

Net als bij Alibaba zijn de artikelen het meest divers: momenteel zijn enkele van de merken die vanuit Argentinië exporteren en op de Amerikaanse markt verkopen Chimmy Churry (schoenen), AnameVio (cosmetische producten), Kraus (biologische yerba). , Mieles de Chaco (honing), Ledesma (notitieboekjes), Vikland (wollen jassen) en Raintop (regenhoes).

“In dit geval neemt Amazon contact met ons op om te vragen naar specifieke categorieën en we hebben een grote database met het Buy Argentina-portaal”, zegt Wagner. Als een bedrijf deelneemt aan het programma om aanbieder van Amazon te worden, zal de investeringsmaatschappij u kosteloos een gespecialiseerde adviseur toewijzen om u te begeleiden. Daarnaast beheert het bedrijf financiering tegen concurrerende tarieven om de benodigde Amazon-certificeringen te verkrijgen.

“De portal biedt een online cursus die de tools biedt om het platform te leren gebruiken en de site in elkaar te zetten. Het is een training van twee tot drie maanden waarin de consultants het MKB ondersteunen gedurende het hele proces”, zegt Wagner.

Om met hun activiteiten te kunnen beginnen, moeten Amazon-bedrijven een maandelijks bedrag van 40 dollar betalen, waaraan nog een extra vergoeding wordt toegevoegd voor het opslaan van de producten in de depots die het bedrijf in de Verenigde Staten heeft gedeponeerd.

“Op lokaal niveau is e-commerce een beproefd instrument voor Argentijnse bedrijven. Op exportniveau is er echter tot nu toe heel weinig ervaring opgedaan”, besluit de directeur van het Argentijnse Investeringsagentschap.