Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Stop met het gebruik van deze 5 soorten Android-apps

Let op: Het volgende artikel helpt je: Stop met het gebruik van deze 5 soorten Android-apps

Als we een nieuwe telefoon kopen, willen we meestal dat elke app erop geïnstalleerd is. Maar feit is dat niet elke app die je op je telefoon installeert ook daadwerkelijk de moeite waard is. Meestal merken we de gevolgen van te veel applicaties als we zien hoe ons apparaat langzaam vastloopt. Daarom schrijf ik vandaag in deze blog deze 5 soorten op Android-apps die je niet moet downloaden, omdat ze alleen maar het geheugen van je telefoon in beslag nemen. Laten we beginnen.

Dit zijn vijf soorten Android-apps die je moet verwijderen als je wilt dat je telefoon zo goed als nieuw is

Vooraf geïnstalleerde bloatware

Elke Android-telefoon wordt vooraf geïnstalleerd met een heleboel extra software die niet echt nodig of belangrijk is voor de werking van het apparaat. Dit soort apps worden bloatware genoemd. Ze kunnen in vele vormen voorkomen, van gekke spelletjes tot eigen apps. Ze worden bloatware genoemd omdat ze uw opslagruimte opeten of opzwellen.

Prestatiebooster

Het tweede type apps waar je vanaf moet, zijn prestatiebevorderende apps. Ze worden ook wel optimizers genoemd en zijn ontworpen om uw telefoon op te schonen en te versnellen door onnodige bestanden te verwijderen en uw cache te wissen. Feit is dat een handvol producten dit werk heel goed kan doen. Niet alle apps die je in de Google Play Store tegenkomt zijn echter hetzelfde. Veel van de Android-telefoonreinigers doen niets anders dan uw RAM-geheugen opslokken en uw waardevolle opslagruimte in beslag nemen.

Redundante applicaties

Volgens de rapporten van Statista heeft de Google Play Store sinds juni 2022 meer dan 2,6 miljoen apps. Met zoveel apps zou het niet verrassend zijn als je twee of zelfs drie apps van hetzelfde type hebt. Soms heb je meer dan één browser, meerdere bestandsverkenners, agenda’s en zelfs audiospelers op je telefoon. Feit is dat als je te veel overtollige apps op je telefoon hebt staan, deze op den duur je smartphone vertragen. Het is dus altijd een goed idee om een ​​van de vergelijkbare apps te kiezen die je het leukst vindt en de andere te verwijderen.

Oude hulpprogramma’s

Als u een oude Android-gebruiker bent, herinnert u zich waarschijnlijk nog dat u zaklamp-apps hebt geïnstalleerd om het LED-achterlicht van uw apparaat te gebruiken. Dit was de tijd dat er nog niet veel functies bij het Android-besturingssysteem waren en je afhankelijk was van apps van derden om het meeste uit je telefoon te halen. Je hebt dus je oude hulpprogramma-apps niet meer nodig. Probeer te beginnen met het verwijderen van uw QR-scanners, documentscanners en zaklamp-apps, aangezien deze alleen uw RAM-geheugen en opslagruimte in beslag nemen.

Antivirus-appsSommige mensen zijn een grote fan van antivirus-apps om hun apparaten te beschermen. Google beweert echter dat de Play Store wordt geleverd met een beveiligingsfunctie die de apps op het platform controleert voordat je ze installeert. Het heeft ook de mogelijkheid om uw telefoon te scannen op mogelijk schadelijke applicaties, u te waarschuwen voor deze apps en deze voor u uit te schakelen of te verwijderen. Je hoeft dus helemaal geen antivirus-apps te installeren.

Bekijk ook: meer cameradetails van de Samsung Galaxy S23 Ultra zijn online opgedoken (phoneworld.com.pk)