Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Stop met het verkopen van ‘dodelijke’ spullen op AmazonAmerikaanse wetgevers na Bezos

Drie wetgevers in de VS hebben nota genomen van een mediabericht dat onthulde hoe Amazon de handel in onveilige, verboden producten op zijn platform faciliteert. “dodelijke” producten.

“Ongetwijfeld schreven de drie Democraten in de Senaat van Amazon donderdag aan Bezos dat ze de consumenten die het enorme platform gebruiken niet veilig willen houden.”

In de brief wordt melding gemaakt van het recente onderzoek van de Wall Street Journal naar meer dan 4.000 artikelen die te koop staan ​​op de website van Amazon en die “door de federale autoriteiten onveilig zijn verklaard, misleidend zijn geëtiketteerd of verboden”.

Uit het onderzoek bleek dat er talloze problematische artikelen beschikbaar zijn op de e-commercesite, waaronder defecte helmen, speelgoed en cosmetica die ten onrechte zijn goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), niet-geregistreerde pesticiden en pijnstillers zonder passende FDA-waarschuwingen.

In de brief werd het traumatische verhaal genoemd van een gezin wiens levens voor altijd veranderd waren door de nalatigheid van Amazon.

Bij het incident was de 23-jarige Albert Stokes betrokken, die in 2014 omkwam bij een motorongeluk toen zijn helm afging. De helm, gekocht bij Amazon, voldeed niet aan de federale veiligheidsnormen en werd teruggeroepen.

Hoewel de helm in kwestie van Amazon is verwijderd, blijven er nog veel andere problematische elementen op het Amazon-platform staan, vermeldt de brief.

Senatoren Richard Blumenthal, Robert Menendez en Edward Markey vroegen zich af waarom de veiligheidsinspanningen van Amazon de verkoop van verkeerd geëtiketteerde, teruggeroepen en andere onveilige producten niet hebben voorkomen.

Ze vroegen ook welke stappen Amazon onderneemt om problematische items van het platform te identificeren en te verwijderen.

Wetgevers vroegen Bezos om hun vragen vóór 29 september te beantwoorden.

In reactie op het WSJ-rapport zei Amazon in deze blogpost dat het bedrijf “aanzienlijke middelen investeert om onze klanten te beschermen en robuuste programma’s heeft ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de producten die in onze winkel te koop zijn, veilig en conform zijn”.